Çözüldü Domain

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elsse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.379
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elsse

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
3
Serverim için internetten domain aldım fakat nasıl yönlendireceğimi bilmiyorum bilgisi olan yardım edebilir mi.

Aldığın firmanın park hizmeti yoksa hosting alman gerekiyor.

Godaddy üzerinden aldı iseniz size hızlı bir şekilde nasıl domaini kullanabilceğinizi özet ile anlatabilirim.

Alan Adı yönetim panelinde bulunan DNS seçeneğini bulun oradan bir dns kaydı oluşturun.
A kaydı olarak oluşturun yönlendirme adresine ise sunucu ip adresini subdomain kısmına ise play veya oyna şeklinde şeyler yazın.
Subdomaine yazdığınız şey örneğin mc ise oyuncular mc.alanadınız.com üzerinden sunucuya bağlanır.

Hosting aldın mı? Aldığın hostinge mi yönlendirmek istiyorsun yoksa sadece play.*.tk yapmaya mı çalışıyorsun?

yanlışlıkla çözüldü yaptım.

Hosting aldın mı? Aldığın hostinge mi yönlendirmek istiyorsun yoksa sadece play.*.tk yapmaya mı çalışıyorsun?

ben .ml olarak almıştım evet başnıda play olmasını yani play.xxxx.ml

Dot.tk sitesi Freenom'a bağlı bir alan adı firması bu yüzden Freenom üzerinden hesabınıza giriş yapın.
zMkG5O.png

Alan adınızın olduğu yerden Manage Domain'i seçin.

6NVDPE.png

Sonra Freenom DNS'yi Yönet butonuna tıklayın.
Y6Ld4j.png

Önünüze çıkan sayfada ilk okla gösterdiğim yere play yazın. İkinci okla gösterdiğim yerden A 'yı işaretleyin. Üçüncü ok yani target kısmınada sunucu adresinizi yazın sonra Save Changes'e tıklayın.

Sorun şimdi çözüldü herkese teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl