Çözüldü Domain + Web Hosting A kaydı oluşturuyorum fakat play.sunucuismi.in şeklinde olmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wierd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 445
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wierd

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Minecraft
Wierd

Discord:

phoebewest

Arkadaşlar yardım edebilecek var mı bu konuda domain a tipi kaydı olmuyor sunucu ilk zamanında cloudflare ile yapmıştım ama işte web host + domain sıfırdan aldım ama şu an olmuyor ne yapmam gerek? bilen var mı?

Webhostun plesk ya da cpanel olsun fark etmez, alan adından dns yönetim kısmına gel ve yeni kayıt oluştura bas, Yeni kayıt seçeneğini a olarak seç ve yönlendirilecek sayısal ipyi yaz.
Bu kadar, a domain istediğin herhangi bir şey olabilir. Kainatyokedici.minecraft.com bile olabilir.

Kolay gelsin.

Webhostun plesk ya da cpanel olsun fark etmez, alan adından dns yönetim kısmına gel ve yeni kayıt oluştura bas, Yeni kayıt seçeneğini a olarak seç ve yönlendirilecek sayısal ipyi yaz.
Bu kadar, a domain istediğin herhangi bir şey olabilir. Kainatyokedici.minecraft.com bile olabilir.

Kolay gelsin.

Kanka discord var mı?

1. CloudFlare'de Hesap Oluştur
2. Ana Sayfadan Add Site seçeneğine Tıkla
1720983633815.png

3. Domain adresini gir.
1720983653085.png

3. Plan kısmından en aşağıya in ve Ücretsiz planı seç
4. Domain aldığın yerden domain ayarlarından isim sunucularını CloudFlare isim sunucuları yap.
(Yönlendirilmesi uzunda sürebilir kısada)
1720983750778.png

5. DNS Kısmına geliyoruz ve Add Record seçeneğine tıklıyoruz.
1720983945887.png

6. Type: A | Name: @ | IPv4 Adress: <siteip> | Proxy status: Proxied
- Oluşturduktan sonra domain.com ile sitenize giriş yapabilirsiniz.
- Aynı şekilde bir tane daha oluşturarak Name kısmına www eklerseniz
-
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
adresi ile sitenize giriş yapabilirsiniz.

1720984015915.png

7.
Type: A | Name: @ | IPv4 Adress: <siteip> | Proxy status: DNS Only | TTL: Auto
- Bu kaydı yaparsanız play.domain.com ile sunucunuza giriş yapabilirsiniz.
- Yine aynı şekilde Name kısmını değiştirerek birden fazla yapabilirsiniz.
1720984198275.png

Aldığınız yerden özel dns ayarı yapmanız lazım. İnternette genelde nasıl dns ayrı yapacağınızı anlatan videyoları olur sitelerin

Arkadaşlar yardım edebilecek var mı bu konuda domain a tipi kaydı olmuyor sunucu ilk zamanında cloudflare ile yapmıştım ama işte web host + domain sıfırdan aldım ama şu an olmuyor ne yapmam gerek? bilen var mı?
Merhabalar

Aldığınız web host cpanel ise cpanele giriş yapıp DNS yönlendirmesi kısmına giriniz. Ardından aşağıda bulunan kayı tuşuna basıp domain adresinizin başına oyna.*.com veya play.*.com gibisinden bir ağ kaydı ekleyin. Sonrasında yönlendirilecek ip yi(VDS ip si) gerekli bölüme yazınız.

Not: bazı ağ yönlendirmeleri hostingin duruma bağlı olarak 24 saat kadar sürebilir ancak genellikle 3 saat içinde açılmış olur.

Sorununuz çözüldü ise çözüldü olarak işaretleme yapabilirsiniz.

Yok sorun hâlâ devam ediyor, rica etsem bilgili olan bir arkadaş varsa discord adresim profilimde belli eklerse minnettar olurum.

Sorun çözüldü, @Tonlys arkadaşımıza teşekkür ederim çok ilgili biri çok sağol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl