Dolar ile satış yapmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CAN147
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.284
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CAN147

Ahanda Zümrüt!
Elmaslar
665
Discord İzni

Discord:

CAN147#1757

Sizce Türk lirası ana parası olan bir ülke de dolar ile satış yapmak ne kadar mantıklı?

Son düzenleme:
Satıcının kendi kararı sonuçta almak istiyen alır. Alıcınında alternatif veya daha iyi ürünler veya satıcı bulamamasından kaynaklı mecbur ondan alışveriş yapıyor olabilir. Bana göre ekonomik olması dhaa mantıklı 400 Tl aşırı geldi.

türk forumu üzerinden tsatış yapılırken tl bazlı olması normal fakat.Sizin diğer konuda söylediğiniz 100 dolar olayı hakkında yorum yaptım ben 100 dolara satan gördünüz mü gibi şeyler yazmıştınız bende 100 dolara satılan şeyler olduğunu size gösterdim .>>TheLegend<< adlı arkadaşın diğer konudaki gibi 400 tlye birşey satıyor diye bunu yazmanız cidden ilginç emek adamın emeği istediği parayı istemekte hakkı

Çok şükür dolara satış yapmanın hazzını daha önce tattığım için birinci elden tecrübemden bahsetmek isterim:

Bir daha tl üzerinden satış yapmak istemeyeceksiniz.

Şöyle düşünelim, şimdi kendi satışlarımdan örnek vermeyeyim de sonra linç yiyoruz diğer satıcılardan.

Bir tane adam bir paket yapıyor ve fiyatını 50 liraya koyuyor, bu paketi 10 Türk'e satsa 500tlcik bir para yapıyor
Aksine aynı ürünün ingilizcesini GLOBAL bir platforma DOLAR üzerinden SADECE 10 kişiye sadece 20 dolarcıktan satsa : 1500tl para yapıyor

Dili bilen ve imkanı olan burada satmamalı. Örneğin ben nirvana ürünlerimden beri Türkçe bir paket yapmadım çok şükür yaptıysam da kendi paketimi Türkçe'ye çevirip buraya koymuşumdur. Çok uzun süredir yazdığım her pluginin ingilizce olmasının sebebi de çok uzun süredir yabancı platformlar için takla atmamdır

Yukarıda yaptığımız minicik bir matematik her şeyi açıklıyor aslında başka sorunuz varsa cevaplarım

TL ile satış yapmanın akıllıca olduğunu düşünmüyorum Türkiye satışa çıkaracağım bir ürün yurt dışında daha iyi ilgi görecektir. Ve daha çok para ve müşteri getirecektir. Mesela oyunları baz alalım yerli oyunların çok büyük bir kısmı yurt dışı piyasasına göre yapılıyor ve satılıyor. Yani dolar ile satışı daha mantıklı buluyor ve tercih ediyorum.

Çünkü marketten ne alsan dışardan geliyor. Millet ağlaya ağlaya yağ fiyatlarına, teknoloji ürünlerinin fiyatlarına sitem ediyor ve sen cidden gelip dolar ile satış yapma konusu mu açtın Can :D Sana $ ile satış yap demiyorum tabi, gereksiz karmaşa yaratır. Türk lirası ile çalış, ama markete girsen camları mı öpersin yoksa poşeti biraz doldurur musun onu hesaba katarak ver fiyatları. Yabancı Minecraft piyasalarında dolar döndüğü için Türk arkadaşların da o fiyatlara özenip ₺'ye çevirerek satması normal.

Bu hayali vakit zamanında 60'larda Türkiye'den Almanya'ya gitme hayaline benzetiyorum. Bu tarz bir durumun önünde bir sürü engel var. Bu engeller aşılsa bile yabancıların çalışma mentalitesiyle buradaki mentalite aynı değil. Herkes "abi paket bitti mi" şikayetinden kaçmak istiyor belki ama orada durum daha farklı ve daha acımasız olabiliyor. Dolar ile satış yapmak terimini globale satış yapmak olarak değiştirmek gerek öncelikle. Globale satış yapan biri olarak çok net bir şekilde şunu ifade edebilirim. İşler zannettiğiniz kadar kolay değil. O yüzden önce kendi bölgenizde iyi olun sonrasına bakarsınız.

Dipnot olarak şunu eklemek isterim. Mükemmelliyeti hedefleyen ve onun için çalışan herkes başarıya ve başarının getirdiklerine (popülerite, para) ulaşır. Yeterki doğru şeyler için çalışın.

Son düzenleme:
Çünkü marketten ne alsan dışardan geliyor. Millet ağlaya ağlaya yağ fiyatlarına, teknoloji ürünlerinin fiyatlarına sitem ediyor ve sen cidden gelip dolar ile satış yapma konusu mu açtın Can :D Sana $ ile satış yap demiyorum tabi, gereksiz karmaşa yaratır. Türk lirası ile çalış, ama markete girsen camları mı öpersin yoksa poşeti biraz doldurur musun onu hesaba katarak ver fiyatları. Yabancı Minecraft piyasalarında dolar döndüğü için Türk arkadaşların da o fiyatlara özenip ₺'ye çevirerek satması normal.
Konuyu açmamın sebeplerinden biri bu konu hakkında sıkılmak herkesin fikri kendi için geçerli bence dolar üzerinden satış yapmak hem satıcıyı daha karlı yapar hemde satışları azaltır "Türkiye" içerisinden bahsediyorum 5 dolara bir ürün koyarsanız dolar artacağı için fiyat hiç bir zaman sabit kalmayacaktır yurt dışında satış yapın çünkü onlar daha global ve para birimleri euro veya dolar üzerinden dönüyor ama "Türkiyede" işler öyle değil müşterinin cebinde TL senin de cebinde TL olmalı ki marketten bir şeyler alabilesin dolar ile alışveriş yapmıyoruz ülkenin ekonomi durumuna göre maliyet belirlenmemeli bence her halde çoğu satıcı böyle düşünüyor "Ekonomi kötü dolar üzerinden satış yapalım çoğunluk dolar üzerinden satış yapıyor" Paypal hesabınız ve global fikirleriniz varsa yapın ama Türkiye içerisinde çok zor ve aşırı mantıksız geliyor bana birincisi markete gelen ürünler yurt dışından dolar ile geliyor olabilir ama Türkiye içerisinde dolar ile satılmıyor TL ile satılıyor ve bunun vergileri de içerisinde siz diyorsunuz ki biz Ürünlerimize vergi koyalım vergili satalım eğer dolar ile satmaya çalışacaksanız şöyle düşünmeniz daha iyi 5 dolar Yurt dışında nasılsa burada da 5 dolar 5 tl gibi düşünülebilir aksi halde ülkenin ekonomi ve dolar kuru üzerinden satış yapmak hiç mantıklı değil tabi bu kendi görüşüm konuyu açmamın diğer bir sebebi diğer konun kirlenmemesi.

Bir de şunu merak ediyorum vds fiyatları neden TL bazında satılıyor yurt dışında 5 10 dolar sizin gibi düşünseler her halde hosting firmaları Keyubu,Batihost v.s satış yapamazlar domain fiyatları dolar üzerinden çünkü kayıtlar genelikle yurt dışı üzerinden yürüyor.

bunu şöyle tersten yanıtlamak istiyorum

Dolar kazanıyorum yabancı bir mimar takımına 100 dolara 1 harita yaptıracağıma o ay ki dolar kuruna bakarak 100 dolara türk mimarlardan 3-4 harita alıyorum :D
çünkü daha ucuz?

döllör lon sastış yapakta daha fazla gazanak lööö

Konuyu açmamın sebeplerinden biri bu konu hakkında sıkılmak herkesin fikri kendi için geçerli bence dolar üzerinden satış yapmak hem satıcıyı daha karlı yapar hemde satışları azaltır "Türkiye" içerisinden bahsediyorum 5 dolara bir ürün koyarsanız dolar artacağı için fiyat hiç bir zaman sabit kalmayacaktır yurt dışında satış yapın çünkü onlar daha global ve para birimleri euro veya dolar üzerinden dönüyor ama "Türkiyede" işler öyle değil müşterinin cebinde TL senin de cebinde TL olmalı ki marketten bir şeyler alabilesin dolar ile alışveriş yapmıyoruz ülkenin ekonomi durumuna göre maliyet belirlenmemeli bence her halde çoğu satıcı böyle düşünüyor "Ekonomi kötü dolar üzerinden satış yapalım çoğunluk dolar üzerinden satış yapıyor" Paypal hesabınız ve global fikirleriniz varsa yapın ama Türkiye içerisinde çok zor ve aşırı mantıksız geliyor bana birincisi markete gelen ürünler yurt dışından dolar ile geliyor olabilir ama Türkiye içerisinde dolar ile satılmıyor TL ile satılıyor ve bunun vergileri de içerisinde siz diyorsunuz ki biz Ürünlerimize vergi koyalım vergili satalım eğer dolar ile satmaya çalışacaksanız şöyle düşünmeniz daha iyi 5 dolar Yurt dışında nasılsa burada da 5 dolar 5 tl gibi düşünülebilir aksi halde ülkenin ekonomi ve dolar kuru üzerinden satış yapmak hiç mantıklı değil tabi bu kendi görüşüm konuyu açmamın diğer bir sebebi diğer konun kirlenmemesi.

Bir de şunu merak ediyorum vds fiyatları neden TL bazında satılıyor yurt dışında 5 10 dolar sizin gibi düşünseler her halde hosting firmaları Keyubu,Batihost v.s satış yapamazlar domain fiyatları dolar üzerinden çünkü kayıtlar genelikle yurt dışı üzerinden yürüyor.
1612934839865.png

hadi ilk ay setup ile aldın diyelim ₺665,08 + ₺717,04 tl = 1382.12 ilk ay kurulum ile
sonrasında ise ₺665,08 ödüyorsun i9-9900k 128 gb ram olan bir makineye gel birde türkiyede bakalım fiyatlara.Burda kesinlikle türk hostinglerine dair bir kötüleme karalama veya öyle bir amaç yoktur nedeni ise ülkemizde vergiler gerçekten yüksek ve adamların örneğin 100 dolara aldığı birşeyi biz 100 + vergiler ile aldığımız için bu durum normal ve tabiki hostinglerinde bir kazananç sağlaması lazım.

Fiziksel makine fiyatlarını incelemeni tavsiye ederim bir çok türk hosting +1000 - 1300 tl civarına satıyor buna denk ürünleri demek ki adamlarda dolar kuru ile aldığı için ürünü mecbur olarak öyle satmak zorunda kalıyor.

Aynı zamanda dolar kurlarının ülkemizdeki bir çok şeyin fiyatını değiştirdiğinide yalanlayamazsınız marketten aldığın bir ürünün bile fiyatı buna göre zamlanıp artabiliyor.Burda demek istediğim tabiki hostinglerin gidip 200 dolar yazması garip olurdu fakat dolar kurunun türk lirası haline çevrilmiş hali neredeyse.

Bunun başka bir örneğini şuanda minecraft sunucularında görebilirsin 2014 yıllarında en yüksek vip maks 50 tl olurken şuanda 200 tlye satan sunucular mevcut bunun nedeni ne söyliyim doların artması :D

Sana üzülerek söylüyorum artık yaşadığımız çağada ne yazıkki kurların büyük bir önemi var Anathory bunu çok güzel bir şekilde yukarıda açıklamış

Ekli dosyalar

• 1612934946398.png
    1612934946398.png
    13 KB · Görüntüleme: 34
  • 1612934963018.png
    1612934963018.png
    36,7 KB · Görüntüleme: 41
  • 1612935067860.png
    1612935067860.png
    25,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

Sana dolar kullan diyen yok ki zaten. Dolara göre belirleyeceksin fiyatını, çünkü markette bir şey almak istiyorsan gördüğün tüm fiyatlar dolardan etkileniyor

Sana dolar kullan diyen yok ki zaten. Dolara göre belirleyeceksin fiyatını, çünkü markette bir şey almak istiyorsan gördüğün tüm fiyatlar dolardan etkileniyor
Önemli olan benim kullanıp kullanmam değil mesele tartışma kimin haklı olduğu mesele yoksa ister kullanırım ister kullanmam her hangi biri kullan dedi diye kullanacak değilim yanlış anlamışsın sen başından beri olayı :D

sütün tanesi 7 tl olmuş adam dolarla satıyorum diyor ben şahsen 600-700 dolarla fx işlemi yapıp günlük enaz 20-30 dolar kazanmayı tercih ediyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl