Doğayı Koru!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EditeY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.272
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EditeY

Karanlık taraftan merhaba!
Elmaslar
282
Minecraft
god-tengri

Discord:

tengri#7983

smoke-258786_1920.jpg

ÇEVRENİ VE DOĞAYI KORU!

Çevre ve Doğa bizimle dost olmuştur her zaman biz onlara neden saldırıyoruz?

Doğayı korumak için yapabilecekleriniz şeyler:

Uzun süre uzakta olunca su ısıtıcınızı kapatın. (Su ihtiyacı)
Gereksiz ışıkları odadan ayrılırken kapatın! (Elektrik ihtiyacı)
Yaprakları yakmak veya atmak yerine kompost haline getirin. (Toprağı güzelleştri!)
Vahşi hayvanlar için, bahçenizde bir yaşam alanı oluşturun Ayı,Tilki vb..(Hayvanlara yardım)
Ev hayvanları için de onları eve alın Kedi,köpek,papağan vb... (Hayvanlara yardım!)
İşe gitmek için servis kullanın. (Az hava kirliliği)
Su sızıntılarını kontrol edin ve onarın. (Suyu koru.)
Yağmur oluklarına boşaltma yapmayın. (ÇEVREYİ KORU!)
Kağıt olanlar yerine yıkanabilir peçeteler kullanın. (Ağaçı koru!)
Dışarıya poşet gibi şeyler yaparak doğayı kirletmeyin! (DOĞAYI KORU)
Sigara vb, gibi şeyler kullanmayın!
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
(Kendini ve Doğayı koru.)

Anlatacaklarım bu kadardı bunları unutmayın:

Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahiptir.
Uysal çevrelerde, uysal insanlar doğar. (Herodot)
Çevre, çevrecilere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir. (Barış Manço)
Çevre kirliliği, her anımızı etkileyen sağlıklı bir yaşam konusudur.

Eğer, çevreyi koruma kurumlarına yardım etmek istiyorsan
Googleye 'çevreyi koruma derneği ve vakıfları' yazabilirsin.

Ekli dosyalar

• download.jpg
    download.jpg
    12,7 KB · Görüntüleme: 108
Şahsen ben büyük ülkeler bu durumda bir şey yapmadığı sürece biz bir şey yapsak bile fayda etmeyeceğini düşünüyorum, biz korumaya çalıştıkça resimde de gördüğünüz gibi bir çok fabrika zaten yapıyor yapacağı şeyi. Ayrıca Dünya'ya en çok zarar veren ülkesi ABD oldukça ve bu konu hakkında görmedim duymadım bilmiyorum dedikçe doğayı korumak biraz zor. Tabi iş medya da insanları kandırmak olunca Dünyanın koruyucu meleği ABD oluyor kısaca sadece işleri show show show. Ayrıca bu dediklerime Çin ve bir çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler dahil.

Şahsen ben büyük ülkeler bu durumda bir şey yapmadığı sürece biz bir şey yapsak bile fayda etmeyeceğini düşünüyorum, biz korumaya çalıştıkça resimde de gördüğünüz gibi bir çok fabrika zaten yapıyor yapacağı şeyi. Ayrıca Dünya'ya en çok zarar veren ülkesi ABD oldukça ve bu konu hakkında görmedim duymadım bilmiyorum dedikçe doğayı korumak biraz zor. Tabi iş medya da insanları kandırmak olunca Dünyanın koruyucu meleği ABD oluyor kısaca sadece işleri show show show. Ayrıca bu dediklerime Çin ve bir çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler dahil.

Şimdi söylediklerine kısmen katılıyorum fakat bu şekilde düşünmen oldukça yanlış. Ben bu forumda 2014 ten beri bulunmaktayım. 2015-2016 yılları civarında forumda sohbet bölümü vardı ve discord görevi görüyordu. O zamanlar beni tanıyanlar alta bırakacağım videoyu chate attığımı bilir. Kendimi bildim bileli doğayı korurum ve büyük sevgi duyarım. Açıkçası sana sadece şunu söylemek istiyorum. Altta bıraktığım videodaki kirliliğe bir bak; bunu da mı fabrikalar yapıyor? Hadi videoyu geçtim en yakın çevren olan mahallendeki yol kenarlarına göz at. Göreceğin şey kaldırımlara oralara buralara atılan çöpler olacaktır. Eskiden düzenli aralıklarla evimden çıkar yoldaki ve çevredeki çöpleri toplaya toplaya sokağı gezerdim. Benden sonra komşularımızın bu olaya dikkat ettiğini bizzat gözlemledim. Fakat daha sonra zamanım yetmediğinden çöpleri toplamayı bıraktım. Eğer birşeyleri değiştirmek istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız. Elbette fabrikalar çevreye zarar veriyor fakat atılan bı çöpler asıl zararı veren kısım. Orman gezisine gittiğinde bile ormanın en derinlerinde bir çikolata ambalajına denk gelebiliyorsun. Demem o ki çevremize ve doğaya önce kendimiz dikkat ederek başlarsak, hem çevremizin hem de insanların değişmeye başladığına hepimiz tanık olacağız Allah'ın izniyle...

İlgili video: | Defalarca izlememe rağmen yine izlerken bir Türk vatandaşı olarak. Şu cennet vatanımın bir yabancı tarafından sahiplenilip bu şekilde görülmesine utanıyorum.

Herkes kendi evinin önünü temiz tutsa her yer temizlenmiş olur​

Herkes kendi evinin önünü temiz tutsa her yer temizlenmiş olur​
Aynen öyle.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba, ABD'de şehir olmayan bir eyalet'e girin heryer yeşillik türkiye'de şehir olmayan bir yere gidin heryer evler arabalar fabrikalar
falan var, amerika temizlik konusunda bizde önde.

Çoğu kimse (benim cahil olarak adlandırdığım kesimin *bir kısmı*) bunların farkında bile değil. Doğanın nereden nereye geldiğinin, bunun ne gibi sorunlara yol açacağının... Özellikle bu kesimin büyük şehirlerin iç kısmında kalanların belki de daha doğadan bir haber. Öğretilmemiş ve eğitilmemiş bir toplum, hakkında şeffaf olunmayan, hatta aksini destekleyen tavırda olanların sonucudur bu. Yapılacak en iyi şey ilk önce herkese bunları "etkileyici" bir şekilde anlatmak. Umarım hepimiz, tüm insanlar bunda başarılı oluruz.
Daha iyi bir dünya için, insanları bilinçlendirelim. #DoğayıKoru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl