Sol Reklam

Rehber DiSky - Eklenti Tanıtımı, Kurulumu & Kullanımı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Furkan Doğan

:)
Topluluk Yöneticisi
Elmaslar
204
Puanlar
3.580
Minecraft
FurkanDogan

Discord:

furkandogan.

Herkese Merhaba!

Skript yazar gibi Discord botu kodlamak mı? Evet, bu eklenti tam olarak bu işe yarıyor! Bu eklenti ile Minecraft sunucunuz ile Discord sunucunuz arasında adeta bir köprü oluşturabileceksiniz! Bu eklentinin özelliklerine gelecek olursak; butonlar, eğik çizgi komutları, modal (formlar) gibi güncel Discord sistemlerini kapsamaktadır. Kullanımı gayet kolaydır. Şimdi izin verirseniz size bu eklentiyi kullanmayı göstereceğim..

1. ADIM

Discord Developer Portal (
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
) adresine gidin ve Discord hesabınızla giriş yapın. Ardından aşağıda bıraktığım görüntüler ile devam edin.

Yeni bir uygulama oluşturun
1.png

Uygulamanızın adını belirleyin.
2.png

Uygulamanız hakkında bazı bilgiler.
3.png

Şimdi belirtilen butona tıklayıp yeni bir bot oluşturalım.
4.png

Botunuzun adını koyun ve Token'i kopyalayıp bir yere kaydedin.
5.png

Bir önceki sayfanın aşağısına inin ve ekran görüntüsünde bulunan ayarları yapın.
6.png

Şimdi botunuzu sunucunuza davet etmek için belirtilen butona tıklayın.
7.png

Ardından yine belirtilen butona tıklayın.
8.png

Bu sayfadan belirtilen ayarları yapın ve sayfayı aşağı indirdikten sonra davet URL'sine sahip olacaksınız. Bu kısım önemli çünkü applications.command ayarı ile eğik çizgi komutlarını aktif ediyoruz.
9.png

Ve bu kadar, 1. adımı sonlandırdık ve botumuzu hazır ettik!

2. ADIM

DiSky eklentisini indirin:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Skript'i indirin: https://forums.*/resources/skript.323/

Bu iki eklentiyi sunucunuzun plugins dosyasına attıktan sonra sunucunuzu yeniden başlatın. Sunucunuz açıldıktan sonra plugins/Skript/scripts klasörüne gidin ve yeni bir .sk dosyası oluşturun ve dosyayı açın.

Şimdi size örnek bir başlatma kodu vereceğim;
Kod:
options:
    Token: "*****zEzOTQ3MjU**************************F2U0DrtwM*****" #Botun Token'i
    Bot: "DiSky" #Botun Adı

define new bot named {@Bot}:
    token: {@Token}
    intents: default intents
    policy: all
    auto reconnect: true
    compression: none

on load:
    set online status of bot {@Bot} to online #Botun Durumunu Çevrim İçi Yapar
    set presence of bot {@Bot} to playing "Merhaba!" #Botun Durum Mesajını Belirler

2.png

Bu kod sisteminizin temeli oluşturmaktadır ve botumuzun aktif olmasını sağlamaktadır.

3. ADIM - Örnekler

- Komut Oluşturma

Kod:
discord command disky:
    prefixes: !
    trigger:
        reply with "Başarılı!"
1.png

Bugünlük bu kadar, eğer konu sevilirse eklentinin bütün özelliklerini sizlerle örnekleyip paylaşacağım.

hocam çok iyi tanıtım olmuş rica etsem discorddan oyuna gönderebileceğimiz bir komut örneği gösterebilir misiniz ?

hocam çok iyi tanıtım olmuş rica etsem discorddan oyuna gönderebileceğimiz bir komut örneği gösterebilir misiniz ?
Kod:
discord command !console <text>:
    trigger:
        if event-member has discord permission administrator:
            execute console command arg 1
            reply with "**%arg 1%** komutu sunucuya gönderildi."

saolun hocam çok teşekkürler eğer sizin için sorun olmaz ise bir sorum daha var oyuncuyu yansıtmak için %server_online% yazıyorum fakat hata alıyorum oyuncumu göstermiyor hakkımda kısmında nasıl yapabilirim bilginiz varmı.

saolun hocam çok teşekkürler eğer sizin için sorun olmaz ise bir sorum daha var oyuncuyu yansıtmak için %server_online% yazıyorum fakat hata alıyorum oyuncumu göstermiyor hakkımda kısmında nasıl yapabilirim bilginiz varmı.
Kod:
%size off players%

hocam bundada hata veriyor yüklemem gereken başka birşey varmı placeholder var zaten

saolun hocam hiç sorun değil teşekkür ederim.

hocam çok soru sordum size ama oyuncular !öneri [<text>] ile öneri yazıcak ve bot onu embedleyip altına çarpı ve tik işareti koymasını istiyorum ve kimin öneri verdiğini mesajda göstermek istiyorum sizin için sorun olmaz ise kodunu yazar mısınız internette çok araştırdım ama göremedim.

hocam çok soru sordum size ama oyuncular !öneri [<text>] ile öneri yazıcak ve bot onu embedleyip altına çarpı ve tik işareti koymasını istiyorum ve kimin öneri verdiğini mesajda göstermek istiyorum sizin için sorun olmaz ise kodunu yazar mısınız internette çok araştırdım ama göremedim.
Kod:
discord command !öneri [<text>]:
    trigger:
        if arg 1 isn't set:
            reply with "Bir öneri girin" with reference event-message
            stop
        make embed:
            set title of embed to "Yeni Bir Öneri Var!"
            set embed color of embed to orange
            add field named "Öneriyi Yapan" with value event-user to embed
            add field named "Önerisi" with value arg 1 to embed
        reply with last embed
        wait 20 tick
        react to last embed with "white_check_mark"
        react to last embed with "x"

hocam teşekkürler react kısmını kabul etmiyor ne yapabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı