Tanıtım Discord2FA Plugin Tanıtımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oxyinc

Fırında Isıttığım İlk Taş
Elmaslar
46
Minecraft
Killoksi

Discord:

oxyinc

Discord2FA: Minecraft sunucuları için iki faktörlü doğrulama eklentisi​

Merhaba değerli MC-TR.COM topluluğu,

Sunucularınızın güvenliğini artırmak için geliştirdiğim Discord2FA eklentisini sizlere tanıtmak istiyorum. Bu eklenti, Minecraft sunucularına Discord üzerinden iki faktörlü doğrulama (2FA) özelliği ekleyerek yetkisiz erişimleri önlemeyi amaçlıyor. Şu anda geliştirme aşamasında olan eklenti, test sürecinde olumlu sonuçlar verdi, ancak henüz tam anlamıyla yayınlanmadı. Geri bildirimlerinizle daha da geliştirmek için sabırsızlanıyorum!

Eklenti hakkında​

Discord2FA, oyuncuların sunucuya giriş yaptıktan sonra Discord üzerinden gönderilen bir doğrulama kodu ile kimliklerini doğrulamalarını sağlıyor. Bu sayede, özellikle korumalı kullanıcılar için ek bir güvenlik katmanı oluşturuluyor. Eklentinin temel özellikleri şunlar:

• Discord entegrasyonu: Oyuncular, Discord üzerinden özel mesajla gönderilen bir doğrulama kodunu kullanarak kimliklerini doğruluyor.
  • Kapsamlı kısıtlamalar: Doğrulama tamamlanana kadar oyuncuların hareket, eşya kullanımı, blok kırma/yapma, sohbet ve komut kullanımı gibi eylemleri engellenebiliyor.
  • Özelleştirilebilir ayarlar: Config dosyası üzerinden dil, efektler, zaman aşımı süresi ve daha birçok özellik ayarlanabiliyor.
  • IP konumu bilgisi: Giriş yapan oyuncunun IP adresine bağlı konum ve internet sağlayıcı bilgileri Discord mesajına ekleniyor.
  • Webhook desteği: Sunucuya giriş, doğrulama başarısı veya başarısızlığı gibi olaylar Discord webhook üzerinden bildiriliyor.

Eklenti, Paper 1.16.5 sürümü için geliştirildi ve JDA kütüphanesi ile Discord entegrasyonunu sağlıyor. Ayrıca, IP konum bilgisi alınıyor ve çoklu dil desteği için özelleştirilmiş dil dosyaları kullanılıyor.

Geliştirme durumu​

Eklenti şu anda geliştirme aşamasında. Temel özellikler tamamlanmış olsa da, performans optimizasyonları ve ek özellikler üzerinde çalışıyorum. Yakın zamanda eklentiyi daha fazla sunucuda test ederek stabiliteyi artırmayı planlıyorum. Şu an için yayınlanmadı, ancak test sürecinde elde ettiğim ekran görüntülerini aşağıda paylaşacağım.

Ekran görüntüleri​

Eklentinin işleyişini göstermek için birkaç ekran görüntüsü ekliyorum:

1752779168659.webp
1752779899407.webp
1752779997663.webp

1752779927450.webp
1752778828410.webp
1752779223405.webp

Artılar ve eksiler​

Artılar (+)​

• Yüksek güvenlik: Discord üzerinden iki faktörlü doğrulama, yetkisiz erişimlere karşı etkili bir koruma sağlıyor.
  • Özelleştirilebilir yapı: Config dosyası ile dil, efektler, zaman aşımı ve kısıtlamalar gibi birçok ayar kolayca düzenlenebiliyor.
  • Kapsamlı kısıtlamalar: Doğrulama tamamlanana kadar oyuncuların hareket, eşya kullanımı, blok kırma/yapma ve sohbet gibi eylemleri engellenebiliyor, bu da güvenliği artırıyor.
  • IP konum bilgisi: Giriş yapan oyuncunun konumu ve internet sağlayıcısı hakkında bilgi sunarak şüpheli girişleri tespit etmeyi kolaylaştırıyor.
  • Webhook entegrasyonu: Sunucu olaylarını Discord’a anlık olarak bildirme özelliği, yönetim için pratik bir çözüm sunuyor.
  • Çoklu dil desteği: Farklı dillerde özelleştirilmiş mesajlar sunarak uluslararası sunucular için uygun hale geliyor.

Eksiler (-)​

• Geliştirme aşamasında: Eklenti henüz tamamlanmadı ve performans optimizasyonları ile ek özellikler üzerinde çalışılıyor.
  • Bot ile aynı sunucuda olmak gerek: Discord botunun size mesaj gönderebilmesi için ortak sunucunuzun bulunması gerek.
  • Discord bağımlılığı: Eklenti, Discord botunun aktif olmasına bağlı; bot bağlantısı kesilirse doğrulama işlemi aksaması mümkün.
  • Kurulum karmaşıklığı: Config dosyası ve dil dosyalarının düzenlenmesi, teknik bilgisi sınırlı kullanıcılar için başlangıçta zorlayıcı olabilir.
  • Sınırlı test: Şu an için yalnızca Paper 1.16.5 sürümünde test edildi, diğer sürümlerle uyumluluk henüz tam doğrulanmadı.

Planlanan özellikler​

• Her şeyden önce 1.16.5 üstü sürümler için destek eklenmesi.
  • Eşleme sistemi eklenmesi.
  • Daha fazla dil desteği eklenmesi.
  • Farklı doğrulama yöntemleri (örneğin, e-posta entegrasyonu).
  • Daha fazla özelleştirme seçeneği.

Geri bildirimleriniz önemli!​

Eklentiyi geliştirmeye devam ederken sizlerin öneri ve eleştirileri benim için çok değerli. Özellikle aşağıdaki konularda fikirlerinizi bekliyorum:

• Eklenmesi gereken yeni özellikler neler olabilir?
  • Mevcut özelliklerde ne tür iyileştirmeler yapılabilir?
  • Performans veya kullanım açısından önerileriniz neler?

Eklenti henüz paylaşılmaya hazır değil, ancak test sürecinde ilerledikçe güncellemeleri bu konu üzerinden paylaşacağım. Sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim!

Saygılarımla,
oxyinc
1752780558304.webp

Projeye eşleme sistemi eklemekten vazgeçtim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl