Merhaba MC-TR;
Bugün karşınız da oyuna girdiğiniz dile göre mesaj ayarlamalı skript tanıtacağım.
Kolay bir skript fakat ben böyle bir skript görmediğim hiç bunu paylaşmak istedim.
Bu skript büyük sunucular için işe yarayacaktır.
| » Skript Tanıtım « |
Oyuna girdiğiniz de hangi dil de girdiyseniz o dil de size mesaj uyarısı gelecektir.
Dilinizin ne olduğunu, nasıl değiştireceğinizi anlatmaktadır.
Bir oyuncu oyuna girdiğinde diliniz ney ise o dil de "Hoş geldin, <Oyuncu>", "Welcome, <Player>" mesajı gelmektedir.
Not » Biri oyuna girdiğin de "Hoş geldin, Welcome" yazıları her oyuncunun kendi dili olarak mesaj gelmektedir.
Mesela giren oyuncunun dili "İngilizce" sizin diliniz "Türkçe" size gelen mesaj şu olacaktır "Hoş geldin, <Oyuncu>"
Oyun dil ayarlarını değiştirdiğiniz de dillere özel mesaj gelmektedir.
Örneğin dil ayarlarınızı değiştirirken "Türkçe" yapalım ve bize gelen yazı şu olacaktır "Dil ayarları Türkçe olarak değiştirildi."
Başka bir dil yapar isek "The language settings have been changed to <Language>"
Resimler ile daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Ana dilimiz olan "Türkçe" ile giriş yapalım.
Dil "İngilizce" ile giriş yapalım.
Oyun ayarlarından dil seçeneklerinden dilimiz değiştirelim " » Türkçe « "
Oyun ayarlarından dil seçeneklerinden dilimiz değiştirelim " » İngilizce « "
Kod Hakkında Uyarı;
Oyuna girince gelen yazıyı bekletmeli "wait 0.3 seconds" yaptım.Bunun nedeni ise sunucuya ilk girdiğiniz de dil ayarlarını oyun dosyalarından aldığı için dosyada ki ayarlardan başlamaktadır.Çoğu kişinin oyun ayarlarında ki dil ayarları "en_US" olacaktır.Sunucuya girdiğiniz de oyun da ki ayarlarınıza çeviriyor fakat sunucu hızından alarak çeviriyor.Örneğin demin "wait 0.2 seconds" yaptım ve "Türkçe" olarak mesaj geldi fakat bir daha girdiğim de gelmedi.Siz bunu sunucunu hızına göre ayarlarsanız daha iyi olacaktır fakat "wait 0.3 seconds" kesin olarak çözeceğine inanıyorum.
Kod;
Bugün karşınız da oyuna girdiğiniz dile göre mesaj ayarlamalı skript tanıtacağım.
Kolay bir skript fakat ben böyle bir skript görmediğim hiç bunu paylaşmak istedim.
Bu skript büyük sunucular için işe yarayacaktır.
| » Skript Tanıtım « |
Oyuna girdiğiniz de hangi dil de girdiyseniz o dil de size mesaj uyarısı gelecektir.
Dilinizin ne olduğunu, nasıl değiştireceğinizi anlatmaktadır.
Bir oyuncu oyuna girdiğinde diliniz ney ise o dil de "Hoş geldin, <Oyuncu>", "Welcome, <Player>" mesajı gelmektedir.
Not » Biri oyuna girdiğin de "Hoş geldin, Welcome" yazıları her oyuncunun kendi dili olarak mesaj gelmektedir.
Mesela giren oyuncunun dili "İngilizce" sizin diliniz "Türkçe" size gelen mesaj şu olacaktır "Hoş geldin, <Oyuncu>"
Oyun dil ayarlarını değiştirdiğiniz de dillere özel mesaj gelmektedir.
Örneğin dil ayarlarınızı değiştirirken "Türkçe" yapalım ve bize gelen yazı şu olacaktır "Dil ayarları Türkçe olarak değiştirildi."
Başka bir dil yapar isek "The language settings have been changed to <Language>"
Resimler ile daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.
Ana dilimiz olan "Türkçe" ile giriş yapalım.
Dil "İngilizce" ile giriş yapalım.
Oyun ayarlarından dil seçeneklerinden dilimiz değiştirelim " » Türkçe « "
Oyun ayarlarından dil seçeneklerinden dilimiz değiştirelim " » İngilizce « "
Kod Hakkında Uyarı;
Oyuna girince gelen yazıyı bekletmeli "wait 0.3 seconds" yaptım.Bunun nedeni ise sunucuya ilk girdiğiniz de dil ayarlarını oyun dosyalarından aldığı için dosyada ki ayarlardan başlamaktadır.Çoğu kişinin oyun ayarlarında ki dil ayarları "en_US" olacaktır.Sunucuya girdiğiniz de oyun da ki ayarlarınıza çeviriyor fakat sunucu hızından alarak çeviriyor.Örneğin demin "wait 0.2 seconds" yaptım ve "Türkçe" olarak mesaj geldi fakat bir daha girdiğim de gelmedi.Siz bunu sunucunu hızına göre ayarlarsanız daha iyi olacaktır fakat "wait 0.3 seconds" kesin olarak çözeceğine inanıyorum.
Kod;
Kod:
on join:
wait 0.3 seconds
if player's language is "tr_TR":
send "&f[ &cUyarı &f] &f&l» &7Diliniz &aTürkçe &7olarak ayarlanmış gibi görünüyor." to player
send "&f[ &cUyarı &f] &f&l» &7Bu sizin diliniz değilse, adımları kontrol edin." to player
send "" to player
send "&f&l→ &7ESC" to player
send "&f&l→ &7Ayarlar" to player
send "&f&l→ &7Dil" to player
send "&f&l→ &7Dil seçiniz" to player
send "&f&l→ &7Tamamlandı" to player
send "" to player
else:
send "&f[ &cWarning &f] &f&l» &7Your language seems to be set in &a%player's language%." to player
send "&f[ &cWarning &f] &f&l» &7If this is not your language, check out the steps." to player
send "" to player
send "&f&l→ &7ESC" to player
send "&f&l→ &7Settings" to player
send "&f&l→ &7Language" to player
send "&f&l→ &7Select Language" to player
send "&f&l→ &7Finish" to player
send "" to player
loop players:
if loop-player's language is "tr_TR":
send "&f[ &a&l+ &f] &f&l» &7Hoşgeldin, &a%player%" to player
else:
send "&f[ &a&l+ &f] &f&l» &7Welcome, &a%player%" to player
on language change:
if {Join::%player%} is false:
set {Join::%player%} to true
else:
if player's language is "tr_TR":
send "&f[ &cUyarı &f] &f&l» &7Dil ayarları &aTürkçe &7olarak değiştirildi." to player
else:
send "&f[ &cWarning &f] &f&l» &7The language settings have been changed to &a%player's language%." to player