Bulundu Devasa Modlu Minecraft Sunucusu (Kendi sunucusu olan yada büyük maddi destek verebilecek ortak aranıyor)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ayhantr

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
6
Minecraft
ayhantr

Discord:

ayhankose

Herkese selam ben Ayhan direk konuya gireceğim uzun süre modlu minecraft oynadım. 2-3 tane sunucu açtım. Şuan ise yeni yeni mümkün olan bir şeyi yapmak istiyorum. Günlerce hatta haftalarca uğraştığım ve araştırdım konu olan mod+plugini birleştirip bir sunucu açılabilir mi diye uğraşıp duruyordum. Tabi ki amacım öyle 1 tane modu koyup birlikte çalıştırmak değildi. 400-700 mod arası modu ekleyip pluginler ile birleştirip devasa bir sunucu kurmaya çalıştım. Eski minecraft sürümlerinin neredeyse hiçbirinde bu çalışmıyordu ve stabil değildi. Ancak yeni gelen neoforge ile bu mümkün olmaya başladı. Hatta özel launcher yapıp bun dev modpacklere insanlara uğraştırmadan tek tuş ile sunucuya sokmayı bile düşündüm. Ancak o noktaya gelemedim dediğim gibi bu kadar modu pluginlerle stabil çalıştırmak gerçekten zor. Bu bildiğiniz spigot yada paper gibi değil çok daha zor ayarlaması ve bunda araştıra araştıra kendimi bu konuda aşırı bilgi sahibi yaptım. İşin özü görev kitaplı pluginleri ve modları ayarlayacağım devasa bir sunucu açma planım var. Pluginleri ve modları tek başım ayarlayıp kaliteli ve klas duracak şekilde yapabilirim hatta çoğunu yaptım. Ancak çoğunuzunda bileceği gibi modlu sunucu kurmak hele hele 50-100 kişiyi oynatmak aşırı ama aşırı pahalı bu yüzden hali hazırda aşırı güçlü sunucusu olan yada böyle bir dev proje yapmak isteyen biri varsa bana ulaşabilir. Öğrenciyim ondan maddi destek sağlamam çok zor. Sunucuya VİP kitleri de eklemeyi planlıyorum eğer maddi destek sağlayacak yada ortak olacak biri olursa tüm gelir sunucuyu sağlayana gidecektir. Sunucudaki her şeyi ben kuracağım alacağım ortak sadece maddi destek sağlayacak ve birlikte onunda istediği gibi sunucuyu geliştireceğim. Biliyorum çok zor bir şey istiyorum böyle bir maddi destek çok zor ama yazmak istedim böyle dev bir fikre adım atmak isteyen yada evinde sunucusu falan olan varsa yazabilir dcyi ve steamidmi bırakacağım. Sonuçta türkiyede yada belki de dünyada bile daha yok mod+plugini ayarlayıp ikisi ile birlikte sunucu açan hele hele dediğim mod sayıları ile.
Dc:
ayhankose
Steam Arkadaşlık Kodu: 922939403

o kadar modu kusursuz yapman ki tek başına nerdeyse mümkün değil. muhtemelen 1 senede anca toplarsın. bunun dışında topladın dielim bu kadar modu kaldıracak mc oyuncusu parmakla sayılır derecede olur yani 5-10 kişi anca oynarsınız hüsrana uğrarsın amacım heves kırmak değil daha makul olman. ve bence ortaya birşeyler koyup öyle sponsor araman emin ol çok daha hızlı ve kesin olacaktır.

@LavivaSurvival
bu konuda haklı gibi fakat discord'dan bana ulaş birazdaha detaylandır, kemit kitlende var ise duruma göre (söz vermiyorum) her türlü desteği sağlayabilcek bütçem var

devasa mod paketlerinin arkasında devasa communityler var tek başına nereye yapıyorsun ya atm10 aç ya da gtnh, plugin için gtnh sıkıntı olabilir cauldron vardı eskiden günceller için ise sponge var

eskiden hosting sahipleri modlu açardı bu arada fakat eğlencesine tabi öyle eklentili sunucu falan değil istediğinde açıyorlardı

Birden fazla mod paketi yerine belirli 1-2 mod üzerine gidip kendini geliştirsen daha güzel olur diye düşünüyorum. Yolculuğunda başarılar dilerim.

o kadar modu kusursuz yapman ki tek başına nerdeyse mümkün değil. muhtemelen 1 senede anca toplarsın. bunun dışında topladın dielim bu kadar modu kaldıracak mc oyuncusu parmakla sayılır derecede olur yani 5-10 kişi anca oynarsınız hüsrana uğrarsın amacım heves kırmak değil daha makul olman. ve bence ortaya birşeyler koyup öyle sponsor araman emin ol çok daha hızlı ve kesin olacaktır.
optimiza olan bir paket olacak 8gb rami olan herkes gelebilecek ayrıca ne 1 yılı çoğu şeyi hazırladım zaten

optimiza olan bir paket olacak 8gb rami olan herkes gelebilecek ayrıca ne 1 yılı çoğu şeyi hazırladım zaten
çoğu şeyi hazırladıysan göster ki ilgi çeksin örnekler göster. ama 700 modlu bir paketin ne kadar optimize yapsanda 8 gb ramla yeteceğini sanmıyorum ki bide sağlam grafikli modlar eklediysen sadece ramlede kurtaramazsın ekran kartıda lazım sağlamından.

çoğu şeyi hazırladıysan göster ki ilgi çeksin örnekler göster. ama 700 modlu bir paketin ne kadar optimize yapsanda 8 gb ramla yeteceğini sanmıyorum ki bide sağlam grafikli modlar eklediysen sadece ramlede kurtaramazsın ekran kartıda lazım sağlamından.
gtnh'nin 5000 saat playtime'ı var patatesle çalışıyor 10 yıldır geliştirilen bir paket bunun gibi bazı popüler mod paketleri gerçekten optimize, atm de aynı şekilde 500 tane modu gayet düzgün bir performansla çalıştırıyor başka pakette alamıyorsun o fpsleri kendi paketini kendin yapmak pekte realistik değil

gtnh'nin 5000 saat playtime'ı var patatesle çalışıyor 10 yıldır geliştirilen bir paket bunun gibi bazı popüler mod paketleri gerçekten optimize, atm de aynı şekilde 500 tane modu gayet düzgün bir performansla çalıştırıyor başka pakette alamıyorsun o fpsleri kendi paketini kendin yapmak pekte realistik değil
hmm daha önce hiç denemedim onları genelde kendim kurup oynuyodum ama 100-200 modla bile sıkıntılar çıkıyodu.

hmm daha önce hiç denemedim onları genelde kendim kurup oynuyodum ama 100-200 modla bile sıkıntılar çıkıyodu.
kendin kurup oynadığın için sıkıntı çıkıyor 500 tane modlu atm10 senin 200 modlu random paketinden 2-3 kat fazla fps veriyo

kendin kurup oynadığın için sıkıntı çıkıyor 500 tane modlu atm10 senin 200 modlu random paketinden 2-3 kat fazla fps veriyo
all the mods 10 gerçekten iyi bir optimizasyona sahip

all the mods 10 gerçekten iyi bir optimizasyona sahip
sen gtnh optimizasyonuna bak asıl güncel modları 1.7.10'a portlayıp üstüne yeni güncellemeleri eski sürüme getirip java 21 desteği eklemişler oyun hem yeni gibi görünüyor hem eskinin tarzına sahip hem de felaket optimize 2gb ram yetiyor sunucusuna shader bile atabiliyorsun o sürüme :D

bence sunucusu açılacaksa 5000 saatte anca bitirilebilen gtnh'nin sunucusunu açmak en mantıklısı çöp pc bile açıyor

:D, hayatını çöpe atmanı gerektirecek kadar uzun sürdüğü için ben oynamıyorum şahsen ama peak modded mc bence

skyblock, faction kitlesi falan bi oynadımı 1 yıl falan oynuyor nasıl o kadar aylarını çöpe atıyorlar anlamıyorum fakat aylarını çöpe attıracak tek mod paketi de bu açıkcası diğerleri bitiyo max 1-2 haftada

sen gtnh optimizasyonuna bak asıl güncel modları 1.7.10'a portlayıp üstüne yeni güncellemeleri eski sürüme getirip java 21 desteği eklemişler oyun hem yeni gibi görünüyor hem eskinin tarzına sahip hem de felaket optimize 2gb ram yetiyor sunucusuna shader bile atabiliyorsun o sürüme :D

bence sunucusu açılacaksa 5000 saatte anca bitirilebilen gtnh'nin sunucusunu açmak en mantıklısı çöp pc bile açıyor

:D, hayatını çöpe atmanı gerektirecek kadar uzun sürdüğü için ben oynamıyorum şahsen ama peak modded mc bence

skyblock, faction kitlesi falan bi oynadımı 1 yıl falan oynuyor nasıl o kadar aylarını çöpe atıyorlar anlamıyorum fakat aylarını çöpe attıracak tek mod paketi de bu açıkcası diğerleri bitiyo max 1-2 haftada

biliyorum hatta oynuyorumda aktif olarak :D ama 1.7.10 sürümünde pluginde yok herhangi ayarlamayıda zor yaparsın extra olarak o kadar zor bir paketi bizim toplum oynayamaz bence :D yoksa oynuyorum ben şuan bile o paketi :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl