Sol Reklam

Çözüldü Degreda Survival (ateş, beşir, deniz) artık nasıl hitap etmek isterseniz :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Apcu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Görüntüleme 2.117
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Apcu

discord.gg/minefox
İçerik Yöneticisi
MinePass
Premium
Minefox Studio
Hosting Görevlisi
Elmaslar
199
Puanlar
3.705
Yer
java
Discord İzni
Minecraft
Apcu

Discord:

apcu

Herkese selam MC-TR halkı ben Apcu! Bu benim forumdaki ikinci konum. Konu boyunca tahminimce bir sürü yazım yanlışı vb. şeyler olabilir lütfen aldırış etmemeye çalışın :). Bugün sizlere Degreda adındaki sunucu hakkında bazı bilgiler vereceğim.

Nedir bu Degreda sunucusu?
Degreda uzun süredir piyasada bulunan çok kez açılıp 2 hafta açık kaldıktan sonra geri kapanan bir Survival sunucudur. Kurucusunun gerçek ismi Beşir Doğandır ve 21 yaşındadır. Ama bu arkadaşımız hiçbir zaman gerçek ismini kullanmamakta. Genellikle ''Ateş'' ''Deniz'' gibi takma adlar kullanıyor.

Bu arkadaşı neden bize anlatıyorsun?
Evet asıl konumuza gelelim, neden bu arkadaşı bugün sizlere anlatıyorum? Bu arkadaş Minecraft kitlesindeki insanlara büyük vaatler sunup, onların vaktini çalıp, onlardan para koparmaya çalışıyor. Bunların kanıtları tabii ki de elimde var aşağıya görselleri ekliyorum.

Evet burada onun MC-TR'deki ortak arama konusunu görüyorum ve ona ulaşıyorum. Kendisinin maddi durumunun çok iyi olduğunu, çok yüksek hisselerinin olduğu bir firmadan ayrıldığını dile getiriyor. Bankasında bloke bulunduğu için de özel Discord Botu yaptırmak için ortak alacağı kişiden 150TL gibi bir ücret talep ediyor. Ben tabii ki de para vs. atmadım.

Burada param olmasına rağmen güvenemediğim için bütçem yok dedim. Sonrasında eskiden de farklı sunucularda yetkililik deneyimim olduğu için beni Genel Sorumlu olarak alabileceğini söyledi. Benden para çıkmıyordu, ben zaten Minecraft ile ilgilenmeyi seviyordum. Kabul etmemem için hiçbir sebep yoktu ben de kabul ettim.

Ee tamam? Sen yetkili olmuşsun sonra noldu olay ne?
Evet şimdi asıl olaylara başlayabiliriz. Bu arkadaş bana LeaderOS, Minexon, Sofixa, ArkatDev, Firedia gibi ürünlerinin olduğunu söyledi. Bana VDS bilgilerini attı ve Survival Paketini incelememi söyledi. VDS'e giriş yaptım, sunucuyu başlattım. Her yerde Firedia yazıları karşıma çıktı :). Hazır paketle nasıl büyümeyi düşündüğünü sordum ama maalesef yanıt alamadım :). Benden Firedia yazılarını Degreda olarak düzenlememi istedi. Ben de zaten önceden de söylediğim gibi ilgilenmeyi sevdiğim için kabul ettim. NPC, hologram, tab, scoreboard gibi her şeyi düzenledim. Sonrasında sıra siteye gelmişti. LeaderOS'u kurmaya çalıştı ama maalesef kuramadı bu arkadaş :). Siteyi de ben hallettim. Sunucu içerisinde wg atılması gerekiyordu, kendi işlerim olduğu için bunu onun yapmasını söyledim ama maalesef bu arkadaş wg atmasını dahi bilmiyordu. Sonrasında her şey halloldu sunucu açıldı. Açılıştan 3 gün sonra başka bir sunucu ile ortaklık yaptığını ve onun paketine geçiş yapacağımızı söyledi. E ben o kadar emek verdim? Ohoo kimin umrunda onlar :). Aynı şekilde o ortaklık kurduğu sunucunun sahibine de bana verdiği gibi büyük vaatler verip kandırmış. Yeni pakete geçildi, sunucu tekrardan aktif edildi ama Beşir Bey hiçbir sözünde durmadı. 250K para reklama ayıracağını söylemişti ama kendisine bilgisayar alabilecek bile parası yoktu. Her zaman internet kafeye gidip bizim ile o şekilde iletişime geçiyordu. Vay be. Çok iyi ama değil mi. Büyük bir firmadan ayrılıyorsun sadece reklama 250K para ayırabiliyorsun ama 1 tane bilgisayar almaya paran yok :). Sunucuya reklam yapılmadığı için oyuncu gelmedi doğal olarak da para kazanamadı. Cenazem olduğu için 1 haftalığına bilgisayara bakamıyordum. Bir gün bir de ne göreyim yetkim gitmiş :). Beşir Beye yetkimin neden gittiğini sorduğumda aktif olmadığım için gittiğini söyledi. Sunucuda en çok emek veren kişi bendim ama cenazem olduğu için ve doğal olarak aktif olamadığım için yetkimi almış. Arkadaşın Minecraft ile ilgili en ufak bir bilgisi bile bulunmuyor. Hiç bir şeyi yapamıyordu. Sunucunun başlatma bat dosyasının bile ne olduğunu bilmiyordu diyeyim siz anlayın. Sonrasında tabii sunucu para kazanmadı bizden de para koparamadı sunucuyu kapattı, Discord ismini ''komple saldı'' yaptı.

Sonuç

4 gün önce tekrardan yetkili aradığına dair bir mesaj atmış sunucularda. Sizlerden ricam bu arkadaşa kanmayın. Benim Minecraft Sunucuları hakkında pek bir bilgim yoktu. Yani en basitinden LuckPermsi kullanmayı bile bilmiyordum bu arkadaş sayesinde çoğu eklentinin kullanımını vs. öğrendim, kendimi geliştirdim, herhangi bir para kaybım da olmadı. Sakın kimseye bu şekilde kanıp da paranızı çöp etmeyin. Hepinize iyi günler, iyi forumlar dilerim.

ahhahahahaha bu arkadaş benim zamanında kurmaya çalıştığım projectde de ortaklık kurmaya çalıştı bende kendisini iyi biri sanıp saatlerce ikna etmeye çalışmıştım. sonra da mtot sahibi yaşarla bile kavgalı olduğu öğrenince tersledim yazık etmişim kendime la hala diyorum ahahahhahahahahah yazık la beşir yazık la sana herkese farklı hikaye yazııııııık çok yazıııık

İnsan yemek yediği kaba tükürürse daha çok böyle olaylar başına gelir :)

Konuya herhangibir savunma yapılmamıştır. Konu kilitlendi Üst yönetim konuyu inceleyip gerekli işlemleri uygulayacaktır. Konu 2 hafta boyunca görünümde kalacak sonrasında ise arşive taşınacaktır. İyi forumlar.

Bu metin degreda sunucusunun asıl sahibi olan Beşir tarafından yazılmıştır.

1. Konuya gelirsek isim konusu.

Kendi ismimi sevmedigimden dolayı ateş ismini kullanıyorum mahkeme tarafından onay bekliyoruz onaylandıgında ise gercek ismim ateş olacaktır.

2. Konuya gelirsek.

Piyasada kimseye büyük bir vaad vermedim vermem de.
Şirketim vesaire hepsi gercektir hisselerin coguda yüksek ( şirket bilgilerini kesinlikle paylaşmıyorum)

3. Vakit konusuna gelirsek.

Öyle bir şey yapmadın sadece ufak editler yaptın ve rütbe texture leri oluşturmuşturdun,başka bir şey yaptıgını da hatırlamıyorum ha bide maplere wg atamamıştın hatırlarsam.

4. Para konusuna gelirsek.

Bana ilk ortaklık icin yazmıştın bilgi verdim sonrasında yetkili olacam dedin okey dedim yetkili oldun yetkili olduktan sonra her hangi bi para beklentim olmadı senden? Ve olmazda hatta sana para yollicaktım ihtiyacın vardır diye sonra 2 hesaptan da engellemiştin.

5. Discord bot mevzusu.

Discord botunu yaptırmıştım ztn o ortaklık şartıydı onu bilerek istemiştim.

6. Bilgisayar konusu.

Kendi şahsi bilgisayarım var fakat kurulu degil taşınacagım icin onun icin internet cafeye gidiyorum mc icin internet cafeye gitmiyorum arkadaşlarımla genelde oyun oynuyoruz toplu diye gidiyorum.

7. Hazır paket konusuna gelirsek cogu sunucu hazır paketle başlar ve kendini geliştirir en büyük sebebi hazır paket kullanmamızın sunucuyu hızlı acmak için.

Dip Not : Ekipten attıgım icin pişman degilim onu geçtim sana belirli bir miktar ücret atacaktım ve güzel şekilde ayrılacaktık ama engelledigin icin bende gıcık kapıp atmadım.

Yorumlarda sallayanlar umrumda degil.

Ve ortada her hangi bi dolandırıcılık oldugunu düşünmüyorum en basidi sunucu komple kapandı ve bir daha acılmamak üzeri arşive alındıgı icin atıldı tüm ekip

Kendi ismimi sevmedigimden dolayı ateş ismini kullanıyorum mahkeme tarafından onay bekliyoruz onaylandıgında ise gercek ismim ateş olacaktır.

2. Konuya gelirsek.

Şirketim vesaire hepsi gercektir hisselerin coguda yüksek ( şirket bilgilerini kesinlikle paylaşmıyorum)

Öyle bir şey yapmadın sadece ufak editler yaptın ve rütbe texture leri oluşturmuşturdun,başka bir şey yaptıgını da hatırlamıyorum ha bide maplere wg atamamıştın hatırlarsam.

Bana ilk ortaklık icin yazmıştın bilgi verdim sonrasında yetkili olacam dedin okey dedim yetkili oldun yetkili olduktan sonra her hangi bi para beklentim olmadı senden? Ve olmazda hatta sana para yollicaktım ihtiyacın vardır diye sonra 2 hesaptan da engellemiştin.

5. Discord bot mevzusu.

6. Bilgisayar konusu.

Kendi şahsi bilgisayarım var fakat kurulu degil taşınacagım icin onun icin internet cafeye gidiyorum mc icin internet cafeye gitmiyorum arkadaşlarımla genelde oyun oynuyoruz toplu diye gidiyorum.

7. Hazır paket konusuna gelirsek cogu sunucu hazır paketle başlar ve kendini geliştirir en büyük sebebi hazır paket kullanmamızın sunucuyu hızlı acmak için.

Dip Not : Ekipten attıgım icin pişman degilim onu geçtim sana belirli bir miktar ücret atacaktım ve güzel şekilde ayrılacaktık ama engelledigin icin bende gıcık kapıp atmadım.

Hocam merak ettiğim bir konu var, şirkette hisseleri olan, bu kadar parası olan biri 4gb vds ilemi yetiniyor?

2. Konuya gelirsek.

5. Discord bot mevzusu.

6. Bilgisayar konusu.

Konuya zamanında savulunma yapılmadı, Beşir adlı şahısın tüm Discord hesaplarına özelden konuya davet edildiğini ilettim ve bana "Gerek duyarsam yaparım" gibi bir mesaj iletti. Beşir adlı arkadaşın yasağının ve konun kilidinin neden tekrardan açıldığına şaşkınlık ile bakarken Beşir adlı şahsın savunmasına yanıtlar ileteyim.

1. İsim Konusu

Piyasada ilk olarak Deniz ismini kullanıyordun, o ismin karalandı Beşir yaptın o da karalandı Ateş yaptın. Beşir ismini madem değişiyorsun neden öncesinde Deniz ismini de kullandın? Senin amacını ben açıklayayım: İsmin her karalandığında isim değiştirdin ve bu sayede insanlar seni tanıyamadı.

2. Vaad Konusu

Konunun ilk mesajında zaten vaad verdiğin mesajların ekran görüntülerini ilettim. Reklam için 250-300K para harcayacağını, yetkililerine 5K civarında ödeme yapacağını söylüyorsun bunların kanıtı var ama şuanda "kimseye büyük vaad vermedim" diyorsun. Gerçekten şaşırtıcısın Beşir.

3. Sunucu Düzenleme Konusu

Bilgisayarın olmadığı için sunucuya da vds'e de girmiyordun zaten. Paketteki her şeyi ben ayarladım ve düzenledim lütfen yalanı bırak canım.

4. Para Konusu

Senden hiçbir zaman en ufak bir para talebim olmadı olmaz da. Ortak aradığını söyledin benden para talep ettin reddettim. Yeni tanıştığım birine direkt para atmak saçmalık. Eğer atsaymışım da sunucuyu kapatacakmışsın param da gidecekmiş. Kısacası dolandıracakmışsın.

5. Bot Konusu

Botlar zaten yapılıydı herşeyi tamdı. Sen dolandırmak için bot parası istedin.

6. Bilgisayar Konusu

Beşircim keşke yalan söylemeyi bıraksan canım ya. Bilgisayarının olmadığını hepimiz biliyoruz. Bir kez olsun kendi evinden bilgisayarın ile bizim ile iletişime geçmedin. Her seferinde internet kafeye gittin. Ortağın Archulesdev ben ve sen sesteyken bile "sunucu para kazanırsa bana pc dizeriz" demiştin. Sonrasında "Amcamdan para gelirse pc dizebilirim" de demiştin. Lütfen yalanı bırak canım.

7. Hazır Paket Konusu

"Üst düzey survival sunucuma ortak arıyorum" gibi bir cümle kullanıp hazır paket ile sunucu açmaya kalkışmak? :) Neyse sen Firedia paketi ile devam et Beşirim.

Dip Nota Yanıt: Emin ol senden 5 kuruş bir para beklentim yok. Gıcık kapman umrumda değil. Yorumların umrunda olmadığını söylüyorsun çünkü yapabilecek bir savunman yok. Bu konuyu açtıktan sonra Discord üzerinden benle çok kişi senle alakalı iletişime geçti, bir sürü kişinin ailevi değerlerine küfür etmişsin. Bunların da ekran görüntüleri var Beşirim. Bana ulaşan arkadaş forumda yeni olduğu için konuya yazamıyormuş o yüzden maalesef o da bu konuya yazmadı.

Şahsi Notum: Ya zaten büyük bir şirkette büyük hisseleri olan bir adamın banka hesabında 150TL olmaması gerçekten ama gerçekten çok şaşırtıcı. Ya basit abi dolandırıcı işte bu adam. Kaç kişiye benzer şeyleri yapmış, kaç kişi bu arkadaş hakkında kanıtlı/kanıtsız şikayetçi. Şimdi de gitmiş sunucu ismini Riansia diye bişey yapmış sebebi ney sizce? Çünkü Degreda ismi kirlendi bu kadar basit. Yönetim ekibinin konuya savunma yapılmamasına rağmen konuyu ve yasaklamayı tekrardan açması şahsi düşücem ile saçmalık. Bu Beşir adlı arkadaş Türkiyedeki insanları dolandırıyor ve insanlar bu Beşir adlı arkadaşı genellikle sizin forumunuz ile tanıyor. Şahsi düşüncem bu arkadaşın forumdan sınırsız bir şekilde yasaklanması. Politikanıza tabii ki de karışamam bu sadece kendi fikrim. Herkese iyi forumlar dilerim.

yav bu 10 yaşında çocuk discord sunucularında milletin annesine küfür ediyodu 1-2 yıl önce bunu çok takmayın görmezden gelin sanki o yokmuş gibi davranın ne şirketi ne trilyonu günlük 10 tl alıyo babasından 5 gün biriktirip döner yiyo

yav bu 10 yaşında çocuk discord sunucularında milletin annesine küfür ediyodu 1-2 yıl önce bunu çok takmayın görmezden gelin sanki o yokmuş gibi davranın ne şirketi ne trilyonu günlük 10 tl alıyo babasından 5 gün biriktirip döner yiyo
Yav sen kimsin allah aşkına kime boş yere sövmüşüm?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı