İnceleme Crossfit Nedir ve Crossfit Nasıl Yapılır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
Elmaslar
425
Discord İzni
Minecraft
THELEGEND

Discord:

>>TheLegend<<#6052

Empire-Fit-Club-Bali.jpg

Crossfit Nedir

Bu aslında diğer türler gibi kendiliğinden oluşmuş bir tür değildir, birisi tarafından icat edilmiş bir çalışma ve spor yöntemidir. Aslında oldukça iyi ve güçlü bir ticari zekadır. Crossfit aslında bir marka adıdır ve CEO'su Greg Classman tarafından kurulmuş, bir spor türü haline getirilmiştir. Henüz bodybuilding kadar duyulmuş olmasa da dünya genelinde yaklaşık 13 bini aşkın Crossfit salonu bulunmakta.

crossfit-class.jpg

Crossfit Nasıl Yapılır

Bu sporun genel amacı bodybuilding aksine kas hacmi veya genel hacim kazanmak değildir. Genellikle yüksek kondisyon kazanmak ve vücudun dayanıklık duvarını sağlamlaştırmaktır, ve diğer tüm vücut ile alakalı tüm sporlardan bir parça içerir. Crossfit pek benim uzmanlık alanıma girmese de spor ile olan alakalı yıllarım arasında bunu da tecrübe ettim, dolayısıyla size örnekler verebilecek ve anlatabilecek kadar tecrübeye sahibim.

Eğer ki Crossfit yapmak istiyorsanız diğer spor türlerinin aksine bolca ekipmana ve eşya setlerine ihtiyaç duymazsınız çünkü genel olarak kendi vücut ağırlığınızla çalışmanız gerekir. Örneğin bir powerlifter daha çok güç elde etmek odaklı olduğu için, flat barbell bench press hareketinde ortalama 3 set 6 tekrar yapar, bodybuilder daha çok kas gelişimini hedeflediği için ortalama 4 set 12 tekrar yapar ancak Crossfitci bu hareketi yapmaz, canı çıkana kadar şınav çeker. Yapacak olsa bile kiloyu düşürür ve çıkarabildiği kadar fazla tekrar çıkarmaya çalışır. Bol tekrarın sırrı ise daha çok kalori ve yağ yakımına sebep olmasıdır. Bodybuilder ve Powerlifterlar içn kalorinin çok ince bir çizgisi olmasına rağmen Crossfit yapanlar, yaktıkları kalorilere acımıyor. Yani buna göre kendi vücut ağırlığınızla çalışabileceğiniz ve bolca tekrar yapmaktan kaçınmayacağınız compound ve izole hareketler tercih edin.

Spora yeni başlayan arkadaşlar için gayet güzel ve işlevli bir makale olmuş. Bu tür makalelerin devamını bekliyor olacağım :))

Teşekkürler dostum yakında bu spora yönelmeyi düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl