Çözüldü CRAFTRISE - BÜYÜK VERİ İHLALİ SORUNSALI.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Zelious

Skripter
Elmaslar
213
Minecraft
eymenozerr

Discord:

eymenozerr

Bugün one.google.com adresimde verilerim sızdırılmış mı diye geziyordum. Çünkü arada bir hotmail hesabıma izinsiz giriş bilgileri geliyordu başarısız olan bu girişlerden şüphelendim ve one.google.com adresinden kontrol ettim. 2 Sonuç dark webde sızdırılmış olarak gözüktü. Biri virüs kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Fakat o çok önceden kullandığım şifreyi sızdırmış. En üstte ise CraftRise yazıyordu çok şaşırdım. CraftRise kullanıcılarının verilerini sızdırıyor olabilir. Resimler aşağıda.

1698172809984.png

1698172844024.png

Bende yaptım şimdi ve böyle gösteriyor.
1698227195474.png

1698227266677.png

Bugün one.google.com adresimde verilerim sızdırılmış mı diye geziyordum. Çünkü arada bir hotmail hesabıma izinsiz giriş bilgileri geliyordu başarısız olan bu girişlerden şüphelendim ve one.google.com adresinden kontrol ettim. 2 Sonuç dark webde sızdırılmış olarak gözüktü. Biri virüs kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Fakat o çok önceden kullandığım şifreyi sızdırmış. En üstte ise CraftRise yazıyordu çok şaşırdım. CraftRise kullanıcılarının verilerini sızdırıyor olabilir. Resimler aşağıda.

Ekli dosyayı görüntüle 230283

Ekli dosyayı görüntüle 230284
Evet, CraftRise kullanıcılarının verilerini sızdırmış olabilir. 2023 yılı Mayıs ayında CraftRise'ın veri tabanının bir saldırıya uğradığı ve kullanıcıların e-posta adresleri, şifreleri ve diğer kişisel bilgilerinin sızdırıldığı bildirilmişti. Bu saldırının ardından CraftRise, kullanıcıların hesaplarını yeniden şifrelemelerini tavsiye etmişti.

Yani sonuç olarak bunu CraftRise bilerek yapmıştır diyemeyiz.

Evet, CraftRise kullanıcılarının verilerini sızdırmış olabilir. 2023 yılı Mayıs ayında CraftRise'ın veri tabanının bir saldırıya uğradığı ve kullanıcıların e-posta adresleri, şifreleri ve diğer kişisel bilgilerinin sızdırıldığı bildirilmişti. Bu saldırının ardından CraftRise, kullanıcıların hesaplarını yeniden şifrelemelerini tavsiye etmişti.

Yani sonuç olarak bunu CraftRise bilerek yapmıştır diyemeyiz.
Craftrise Kasıtlı olarak yapmadı diyebiliriz fakat kullandığı şifreleme yöntemlerinin eski olduğunu son oyuncu tarafından yapılan bir açıklamada okudum.

Yani onların ihmalkarlıgı yüzünden oluşmuş bir durum.

Cr taraflı veri sızdırılması maalesef mevcut şuan önlemlerini tekrar alacaklarını sanmıyorum çünkü şifreleme türü değişmediği sürece yine her şekilde veriler patlayacak. Buna yapılacak herhangi çözüm göremiyorum.

Forum yönetimince bizim yapabileceğimiz veya alabileceğimiz bir aksiyon yok. Bu yüzden bu tür veri sızdırılmalarına karşı ek güvenlik önemleri almayı unutmayınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl