TRAHMET
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 0
- Minecraft
- TRAHMET
Discord:
ahmet4242_
Selam,
Sunucumda Towny var ve crack (premium olmayan) oyunculara izin vermeyi düşünüyorum. Türkiye’de birçok sunucu crack kabul ediyor ama bunun beraberinde riskler getirdiğini biliyorum (UUID karışıklığı, isim taklidi, plugin uyumsuzlukları vs.).
Sizler crack destekli sunucularda pratikte ne gibi önlemler alıyorsunuz? Benim aklıma gelenler şunlar:
Peki pratikte siz neler ekliyorsunuz?
Deneyimlerinizi, config ipuçlarınızı ve “mutlaka yapın” dediğiniz adımları paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!
Sunucumda Towny var ve crack (premium olmayan) oyunculara izin vermeyi düşünüyorum. Türkiye’de birçok sunucu crack kabul ediyor ama bunun beraberinde riskler getirdiğini biliyorum (UUID karışıklığı, isim taklidi, plugin uyumsuzlukları vs.).
Sizler crack destekli sunucularda pratikte ne gibi önlemler alıyorsunuz? Benim aklıma gelenler şunlar:
- AuthMe / FastLogin ile kayıt+giriş zorunluluğu (isim taklidini azaltmak)
- online-mode = false ama Auth/permission ile sıkı kontrol
- Düzenli tam yedekleme (veri kaybına karşı)
- LuckPerms / Towny gibi pluginlerde offline-UUID uyum ayarları
- IP/sempol tarama / ban listeleri / otomatik anti-cheat (hileci tespiti)
- Spawn / lobby bölgesinde sıkı koruma (blok kırma, pvp kapalı vs.)
- Proxy kullanımı (Velocity/Bungee) — çok sunuculu yapıda kontrol kolaylığı
Peki pratikte siz neler ekliyorsunuz?
- Hangi plugin kombinasyonları gerçekten işe yarıyor?
- Hangi önlemler gereksiz veya yetersiz çıkıyor?
- Floodgate gibi araçlar bu amaçla kullanılabiliyor mu yoksa başka (2025’e güncel) çözümler mi tercih edilmeli?
Deneyimlerinizi, config ipuçlarınızı ve “mutlaka yapın” dediğiniz adımları paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler!