Rehber cPanel ile Minecraft Sunucusuna Domain Bağlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aldrich

Örümcek Hoşt!
Moderatör Şefi
MinePass
Premium
Elmaslar
394
Discord İzni
Minecraft
AldrichY

Discord:

Yusuf Mert

Merhaba!
Bu rehberimizde, cPanel üzerinden Minecraft sunucunuza satın aldığınız .com, .net gibi alan adlarını (domainleri) nasıl bağlayabileceğinizi adım adım göstereceğim.

1. Adım: Alan Adınızı Hostinginize Yönlendirin (Nameserver Ayarı)

Alan adınızı Minecraft sunucunuza yönlendirebilmek için öncelikle domaininizin, cPanel'in kurulu olduğu hosting firmasının Nameserver (isim sunucusu) adreslerine yönlendirilmiş olması gerekir.

1-) Alan adını satın aldığınız firmanın paneline giriş yapın ve Alan Adlarım veya Domain Yönetimi bölümüne girin.
2-) Yönlendirmek istediğiniz alan adını seçin ve Nameserverlar / İsim Sunucuları menüsüne tıklayın.
3-) Açılan ekranda, hosting sağlayıcınızın size verdiği nameserver (isim sunucusu) adreslerini ilgili alanlara yazın.

lxUB3bD.png
aEdYPWc.png

2. Adım: cPanel Üzerinden DNS Ayarlarını Yapın

cPanel üzerinden yönlendirme yapabilmek için, alan adınıza ait A kaydını düzenlememiz gerekiyor. Bunun için:
cPanel ana sayfasında yer alan Zone Editor (Bölge Editörü) bölümüne tıklayarak giriş yapınız.

p6DBzCC.png

3. Adım: A Kaydı Yönetim Sayfasına Gidin

Zone Editor (Bölge Editörü) sayfasına giriş yaptıktan sonra, yönlendirmek istediğiniz alan adının karşısında bulunan Manage (Yönet) butonuna tıklayın.

Açılan sayfada, o alan adına ait tüm DNS kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranda, A Record (A Kaydı) düzenleme işlemini gerçekleştireceğiz.

a0RP7lu.png

4. Adım: Yeni Bir A Kaydı Ekleyin

Açılan DNS yönetim sayfasında, yeni bir A Kaydı eklemek için sayfanın üst kısmındaki Add Record (Kayıt Ekle) butonuna tıklayın.

Örnek Olarak;

Name: play.nourseproject.com - Minecraft sunucunuza bağlanmak için kullanacağınız ip adresidir.
Address: Minecraft sunucunuzun barındığı VDS IP adresi (örnek: 123.456.78.90)

Gerekli alanları doldurduktan sonra Save Record (Kaydet) butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

pFDeWI1.png

Son düzenleme:
Başarılı bir rehber olmuş, elinize sağlık.

:super:

Basit ve açıklayıcı bir rehber elinize sağlık.

Merhaba!
Bu rehberimizde, cPanel üzerinden Minecraft sunucunuza satın aldığınız .com, .net gibi alan adlarını (domainleri) nasıl bağlayabileceğinizi adım adım göstereceğim.

1. Adım: Alan Adınızı Hostinginize Yönlendirin (Nameserver Ayarı)

Alan adınızı Minecraft sunucunuza yönlendirebilmek için öncelikle domaininizin, cPanel'in kurulu olduğu hosting firmasının Nameserver (isim sunucusu) adreslerine yönlendirilmiş olması gerekir.

1-) Alan adını satın aldığınız firmanın paneline giriş yapın ve Alan Adlarım veya Domain Yönetimi bölümüne girin.
2-) Yönlendirmek istediğiniz alan adını seçin ve Nameserverlar / İsim Sunucuları menüsüne tıklayın.
3-) Açılan ekranda, hosting sağlayıcınızın size verdiği nameserver (isim sunucusu) adreslerini ilgili alanlara yazın.

lxUB3bD.png
aEdYPWc.png

2. Adım: cPanel Üzerinden DNS Ayarlarını Yapın

cPanel üzerinden yönlendirme yapabilmek için, alan adınıza ait A kaydını düzenlememiz gerekiyor. Bunun için:
cPanel ana sayfasında yer alan Zone Editor (Bölge Editörü) bölümüne tıklayarak giriş yapınız.

p6DBzCC.png

3. Adım: A Kaydı Yönetim Sayfasına Gidin

Zone Editor (Bölge Editörü) sayfasına giriş yaptıktan sonra, yönlendirmek istediğiniz alan adının karşısında bulunan Manage (Yönet) butonuna tıklayın.

Açılan sayfada, o alan adına ait tüm DNS kayıtlarını görüntüleyebilirsiniz. Bu ekranda, A Record (A Kaydı) düzenleme işlemini gerçekleştireceğiz.

a0RP7lu.png

4. Adım: Yeni Bir A Kaydı Ekleyin

Açılan DNS yönetim sayfasında, yeni bir A Kaydı eklemek için sayfanın üst kısmındaki Add Record (Kayıt Ekle) butonuna tıklayın.

Örnek Olarak;

Name: play.nourseproject.com - Minecraft sunucunuza bağlanmak için kullanacağınız ip adresidir.
Address: Minecraft sunucunuzun barındığı VDS IP adresi (örnek: 123.456.78.90)

Gerekli alanları doldurduktan sonra Save Record (Kaydet) butonuna tıklayarak işlemi tamamlayın.

pFDeWI1.png
Eline Sağlık Aynı Şekilde Cloudflare Bağlama Rehberide Çekersen Daha Fazla Kişiye Yardımcı Olabilirsin

Gerçekten çok anlaşılır olmuş, bu sayede yeni başlayanlar bile kolayca yapabilir. Eline emeğine sağlık Aldrich!

Konu oldukça anlaşılır ve sade bir şekilde aktarılmış. Günümüzde birçok kişi sunucu açma konusunda hevesli. Bu tarz rehber içeriklerin paylaşılması, topluluk adına gerçekten değerli ve faydalı oluyor.

Hoş ve anlaşılır bir rehber olmuş emeğinize sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl