Corona Virüsü (COVID-19) yüzünden okullar tatil edilmeli mi ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iKaanStrafe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.609
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

iKaanStrafe

Merhaba Dünya, Seni Özledim
Elmaslar
1.467
Minecraft
iKaanStrafe

Discord:

iKaanStrafe

D3B4A6A6-D55C-4E87-8929-283E92EE8FDF.jpeg

Merhabalar ben Kaan
Bugün sizlerle tartışmak istediğim bir konu var.

Konumuz Corona Virüsü yüzünden okulların tatil edilmeli mi edilmemeli mi ?

Benim şahsi fikrim önümüzdeki haftasonundan itibaren 5-10 günlük bir tatil süreci oluşturulup okulların dezenfekte edilmesi yönünde sizlerin fikirlerini yorumlarda bekliyorum.

5 10 günlük tatil neye yarıcak? bence 1 ay olması lazım.

5 10 günlük tatil neye yarıcak? bence 1 ay olması lazım.
5-10 günlük tatil sürecinde okullar dezenfekte edilmiş olucak 1 ay tatil olursa öğrencilerin dersleri sınavları vs sıkıntıya girebilir. Ha diyorsan ciddi bir salgın olursa tabikide 1 aylık tatil bile az gelebilir.

Şuan sadece 1 kişide olduğu için 1 haftalık tatil mantıklı olabilir. Ama bildiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından okullara dezenfekte solüsyonları verilmişti. Haftasonu okul temizliklerinde okul dezenfekte edilecekti.

1 öğrenciye virüs bulaşsa, okulda ortalama 800 kişi olsa, yavaştan hepsine bulaşmaya başlasa virüs, 400'üne bulaşsa bile, bu kişilerin de ortalama 4 kişilik bir ailesi olsa etti 1.600 kişi, gereksiz risk diye düşünüyorum ben

Benim düşünceme göre bu Virüs aslında bir grip salgınıdır. Görüldüğü üzere aynı grip yolu ile bulaşan bir salgın türüdür aslında. Fakat tek bir farklılık her şeyi değiştiriyor. Bu farklılık ise bu salgının mutasyon geçirip bir virüse dönüşmesi ve salgın olduğundan dolayı yayılması. Virüsün tek sorunu sadece mutasyona uğramasıdır. Hem bunun yüzünden aşısı bulunamamaktadır. Aşısının bulunması 6-7 ayı bulabilir. Yanii seneye bile bulunabilir. Bu nedenden dolayı ülkemizde şimdiden bir tedbir alınması gerekli bence. Erken tedbir için en önemli etken bence hem dezenfekte hem de hem öğrencilerin ve çocukların riske girmemesinden dolayı okulların tatil edilmesidir. Azerbaycan aynı şekilde 1-5 kişi iken tatil etmedi, sonrasında ise 50 60 kişi oldu ve 1 ay tatil edildi. Bu çok çok çok yanlış bir şeydir bana göre. Şimdii peki o kadar şey yazdım. Bu mutasyona uğrama olayı çok basit oluyor. Örnek verecek olursam H2O Bir su bileşiğidir. Eğer sen bu bileşiğe H2O4 Eklersen bu bileşik artık eskiliğini kaybeder ve mutasyon geçirmiş olur. Peki bunu korona olarak düşünürsek bir insana bulaştıktan sonra tekrar mutasyona uğrarsa? İşte o zaman önüne geçmek çok zor olacaktır. Bu yüzden acilen okullar kısa bile olsa dezenfekte süreci için tatil edilmelidir.

Benim düşünceme göre bu Virüs aslında bir grip salgınıdır. Görüldüğü üzere aynı grip yolu ile bulaşan bir salgın türüdür aslında. Fakat tek bir farklılık her şeyi değiştiriyor. Bu farklılık ise bu salgının mutasyon geçirip bir virüse dönüşmesi ve salgın olduğundan dolayı yayılması. Virüsün tek sorunu sadece mutasyona uğramasıdır. Hem bunun yüzünden aşısı bulunamamaktadır. Aşısının bulunması 6-7 ayı bulabilir. Yanii seneye bile bulunabilir. Bu nedenden dolayı ülkemizde şimdiden bir tedbir alınması gerekli bence. Erken tedbir için en önemli etken bence hem dezenfekte hem de hem öğrencilerin ve çocukların riske girmemesinden dolayı okulların tatil edilmesidir. Azerbaycan aynı şekilde 1-5 kişi iken tatil etmedi, sonrasında ise 50 60 kişi oldu ve 1 ay tatil edildi. Bu çok çok çok yanlış bir şeydir bana göre. Şimdii peki o kadar şey yazdım. Bu mutasyona uğrama olayı çok basit oluyor. Örnek verecek olursam H2O Bir su bileşiğidir. Eğer sen bu bileşiğe H2O4 Eklersen bu bileşik artık eskiliğini kaybeder ve mutasyon geçirmiş olur. Peki bunu korona olarak düşünürsek bir insana bulaştıktan sonra tekrar mutasyona uğrarsa? İşte o zaman önüne geçmek çok zor olacaktır. Bu yüzden acilen okullar kısa bile olsa dezenfekte süreci için tatil edilmelidir.
Korona aile üyelerindeki bir çok virüs insanlığa zarar vermiştir sars veya mers korona virüs dedigimiz bir ailedir çoğu yerde çin virüsü veya başka şekilde adlandırılıyor mutasyon'a uğramasının bir çok nedeni olabilir ancak insanlara bulaştigi sürece daha güçlenicektir aşı bulunmasının imkansız oldugu anlaşılabilir çünkü bir virüsün ne yaptığı kestiremezseniz ve dna kodları bir anda mutasyona uğrayıp değişirse yaptığınız aşı etkisiz kalıcaktır bu virüs'ün aşısı 1 seneyi bulacak bulunması çoğu yaşlı kitle etkileniyor ve çoçuklar bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlüyse okadar atlatma şansınız var hatırlatırım ilk virüs bulaştığında çin hükümetin virüsün kişiden kişiye geçmedigini sadece virüsün başladığı yerdeki yerin etkilendigini söylemişti çin başlangıcı çok kötü yaptı eğer erken müdahele edilseydi çin sınırların dışarıya taşınmazdı ama eğer bu virüs bir kaç defa daha mutasyona uğrayıp havadan yayılmaya başlarsa kimse kaçamaz şuan tükürük ve derilerden yayılabiliyor öpücüktür el tokalaşmaktır falandır filandır eğer mutasyona uğrayıp havadan bulaşırsa çoğu hükümetin karantina müdaheleleri etkisiz kalıcaktır çoçuk ölümleri zaten çok az ölüm oranlara bakarsan eğer tüm dünya içerisin'de çoğu yüksek ölüm oranı 40 ve 90 yaş aralığında çok az kısmı 15 ve 30 yaş aralığında çoçuklarda bu kapsamdadır işin ilginç tarafı bu virüsün hayvanda olan bir virüs olmasıdır sadece hayvanlarda aktif oluyor ancak ne gariptirki insandan insana geçmeyi 2020 yılının başlarında kararlaştırıp mutasyon geçirmiş bilim adamlarının insan yapımı olmadığını söylüyor ancak bence tesadüf diye bir şey yok bu nedenle birileri veya bir hükümet veya herhangi bir terör örgütler bunu yapma olasılığı yüksek görünüyor geçmişe ve şimdi baktığımız zaman dünya nüfusunun çok fazla olduğunu görebiliriz tabi ki bunun doğal yok etmeleri de var onlardan bazıları kazalar veya kişilerin bir birlerini öldürmesi gibi etkenler yeterince etkili olmadığı için bu gibi virüsler insanoğlunu tamamen yok etmek için veya insanların kütlesek yıkıma doğru sürüklenmesinin önüne geçerek fedekarlık yapıyor doğa ile baş edemeyen insanoğlu ağaçları kesiyor ormanları öldürüyor veya iklim değişikliği yüzünden çoğu yağmur ormanları tükeniyor bana kalsa insanoğlu bunu hakkediyor.

İlla ki birilerine bulaşmıştır fakat 1 hafta boyunca beklenilip durumun gidişatı incelenmeli ve daha sonra ona göre planlamalar yapılmalı. Öğrencilerin kişisel zevkleri için tüm eğitimi kesmek ülkedeki birçok öğrenciyi zor duruma sokabilir. Hem okulların uzun tatil edilmesi demek bu tatilin bir zaman çıkarılacağı anlamına gelir.

Etrafımızda olan bütün ülkeler ya da diğer deyimiyle neredeyse bütün Avrupa ülkelerinde bu virüs bulgusu görülmüşken daha Türkiye'de 1 tane görülmesinin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Daha doğrusu daha yetkili makamlar bunu bilmese bile mutlaka yüzlerce kişi taşıyordur ki belki az bile söylemişimdir. Tatil konusuna gelecek olursak da diğer öğrenciler gibi bende tatil olmasını umuyorum ki haftaya da o malum sınavlar var. Nisan'da olan ara tatili öne çekip 2-3 haftalık nihai tatil verilebilir. Böylelikle o öğrenciler hem kendini toparlayıp hemde nefes alabileceğimiz bir tatil olur ki okullarda temizlenmiş olur. Zaten Türkiye'de olan okulların da durumu ortada... Hem o net Türkiye dışında da kardeş ülkelerimiz olan Azerbaycan ve Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetinde 2-3 hafta tatil verilmişken neden bize verilmiyor ki orada da vakalar az ki Bulgaristan, Yunanistan ve Almanya gibi bizlere yakın olan ülkelerde de okullar tatil edildi. İllaha birilerinin de mi ölmesi gerekiyor? Uzun lafın kısası da tatil olması gerekiyor.

Etrafımızda olan bütün ülkeler ya da diğer deyimiyle neredeyse bütün Avrupa ülkelerinde bu virüs bulgusu görülmüşken daha Türkiye'de 1 tane görülmesinin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Daha doğrusu daha yetkili makamlar bunu bilmese bile mutlaka yüzlerce kişi taşıyordur ki belki az bile söylemişimdir. Tatil konusuna gelecek olursak da diğer öğrenciler gibi bende tatil olmasını umuyorum ki haftaya da o malum sınavlar var. Nisan'da olan ara tatili öne çekip 2-3 haftalık nihai tatil verilebilir. Böylelikle o öğrenciler hem kendini toparlayıp hemde nefes alabileceğimiz bir tatil olur ki okullarda temizlenmiş olur. Zaten Türkiye'de olan okulların da durumu ortada... Hem o net Türkiye dışında da kardeş ülkelerimiz olan Azerbaycan ve Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetinde 2-3 hafta tatil verilmişken neden bize verilmiyor ki orada da vakalar az ki Bulgaristan, Yunanistan ve Almanya gibi bizlere yakın olan ülkelerde de okullar tatil edildi. İllaha birilerinin de mi ölmesi gerekiyor? Uzun lafın kısası da tatil olması gerekiyor.
Çoğu öğrencinin niyetinin sağlığını korumak olduğunu düşünmüyorum. Dün tatil haberini duyunca halay çeken kişileri gördüm..
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İlla ki birilerine bulaşmıştır fakat 1 hafta boyunca beklenilip durumun gidişatı incelenmeli ve daha sonra ona göre planlamalar yapılmalı. Öğrencilerin kişisel zevkleri için tüm eğitimi kesmek ülkedeki birçok öğrenciyi zor duruma sokabilir. Hem okulların uzun tatil edilmesi demek bu tatilin bir zaman çıkarılacağı anlamına gelir.
Aynen sana katılıyorum şuanda öğrenciler tatile seviniyorlar fakat yaz tatilinde okula gelmek zorunda kalabilirler.

Benim düşüncemde Coronanın gripten farkı olmadığı yönünde tek farkı aşısı daha bulunamadı o yüzden ölüm ile sonuçlanabiliyor.

1 öğrenciye virüs bulaşsa, okulda ortalama 800 kişi olsa, yavaştan hepsine bulaşmaya başlasa virüs, 400'üne bulaşsa bile, bu kişilerin de ortalama 4 kişilik bir ailesi olsa etti 1.600 kişi, gereksiz risk diye düşünüyorum ben
Şuan sadece 1 kişide olduğu için 1 haftalık tatil mantıklı olabilir. Ama bildiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından okullara dezenfekte solüsyonları verilmişti. Haftasonu okul temizliklerinde okul dezenfekte edilecekti.
Virüs cok kötü bir zamana denk geldi cidden.

Vaka Sayısı 2 olmuş okullar kapanmasa artabilirdi iyi oldu kapandığı.

Ağzı olan konuşmasa, klavyesi olan yazmasa keşke...
Bu tür konuşmaları ve tartışmaları uzmanlara bırakmak durumundayız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl