Çözüldü conconcraft sunucusu için gereken ram miktarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adnan6767
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 537
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adnan6767

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
1
Minecraft
_ByHack_
Merhaba arkadaşlar ben conconcraft sunucusu açmayı planlıyorumda yaklaşık 80 tane plugin olacak sunucuyu Keyubudan alacam intel9 9900K 4 yada 5 gb ram alacam sizce lag sorunu yaşarmıyım

5GB ile 50 kişilik 80 pluginli bir sunucuyu besleyemezsin. 80 Plugine göre en az 24-32GB ram almalısın ve 50 kişiden söz ediyorsun. Skyblock sunucumda 30 plugin yüklü. 50 oyuncuda tps 15 e düşüyor. Yani anlayacağın üzere 8GB ram yetmiyor bana.

5GB ile 50 kişilik 80 pluginli bir sunucuyu besleyemezsin. 80 Plugine göre en az 24-32GB ram almalısın ve 50 kişiden söz ediyorsun. Skyblock sunucumda 30 plugin yüklü. 50 oyuncuda tps 15 e düşüyor. Yani anlayacağın üzere 8GB ram yetmiyor bana.
Dediği gibi 80 plugin zaten 10 ila 15 GB arası bir RAM kullanım oranı var. Bir de sunucuya 50 kişi girse TPS çok düşebilir.​

80 plugin diyorsun birde bunların ağır pluginler olduğunu düşünürsek o makine ile 10 kişide oyun ölür.Hedefin büyükse minimum 32GB ram öneririm.Birde 1.14 olacaksa kesinlikle 32-48 arası olmalı.Tavsiyem pluginleri azalt 1.12 aç.

yorumlarınız için teşekkür ederim sunucuyu 12 gb ram yapıp pluginleri azaltacam

Arada fark var. Skyblock tekanlık gönderme üzerinden çalışır. Her saniye bir gönderme içerisindedir. Conconda ise her plugün sürekli gönderme yapmaz. Sadece belirli zamanlarda kullanır, pluginler kaliteli ve stabil ise 12gb ram yeterli olacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl