Çok alakasız bir platforma sorduğumun farkındayım, sadece üniversiteye gidenler bakabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sooply
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 880
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

sooply

Ziyaretçi
Merhabalar, daha önümde uzun bir yıl var fakat ben para biriktirip rahat etmek istiyorum. Üniversitede eve çıkanlar var mı? Eşya işini nasıl hallettiniz, evdeki aylık masraf ne kadar, hem okula gidip hem de nasıl bir işte çalışıyorsunuz? Benim şu an tek sıkıntım ev ve mobilya, ayrıca aylık masraf. Bana yardımcı olup aklımdaki sorulara cevap verirseniz sevinirim.

Skriptle essentials yazıp sattım 50 dolara öyle gelir sağladım daha az laglı

Dostum pardon, sadece üniversiteye gidenlerin konuya girmesini istemiştim. Konumuzla alakası yok çok dokundu herhalde essentials'ın çöp olduğunu belirtmem de bu kadar dile getiriyorsun.

Dostum pardon, sadece üniversiteye gidenlerin konuya girmesini istemiştim. Konumuzla alakası yok çok dokundu herhalde essentials'ın çöp olduğunu belirtmem de bu kadar dile getiriyorsun.
Arkadaşın demek istediği şey skript,plugin yazıp satıp gelir sağlayabilirsin.

çalışmayı seviyorsan iş çok ,Evide bütçene göre ayarlarsın

1589800708352.png

Eve çıkmak birikmiş parayla olacak bir şey değil düzenli gelirin olması lazım ya da ailenin sana iyi para yollaması lazım. Tek başına çıkman için zengin olman lazım direk söyliyim. Arkadaşlarla fiyatlar çok bölünür iyi olur iyi ortam olur. Ama yani para biriktirme işi biraz hayal 4 yılda senin evine vereceğin kira 48.000TL, bu fiyat yaşadığın yere göre değişir ama çok da oynamaz dağın başında kalmayacaksan. Yemek, ulaşım, internet, su, doğalgaz, elektrik bunları henüz saymadım bile. Devletten kredi alırsan 500tl verecek sana aylık ancak onunla mümkün değil geçinemezsin bende zaten o yüzden buradayım, ek gelir için, ben çift üniversite üç anadal yapıyorum ailemden de 1 kuruş almıyorum iki senedir pek kolay değil yani benim geçinme şeklim. O yaşa geldiğinde zaten tek başına çıkmak istemeyeceksin illa biri sana ortak çıkar, o kadar masrafın altına girebilecek ailen var mı bilmiyorum ama okurken çalışmak da kolay değil. Mümkün olsa zaten bizim işteki yüzlerce 15- yaşındaki çocuklara yapamadığı şeyleri sanki bebeğe anlatır gibi anlatmak yerine sabaha kadar yapardım. 5-6 tane dersi her sene alttan vermeyi göze alıyorsan girersin tabi o ayrı.

Ve ayrıca şimdiden bunları düşünmen güzel evet ama önceliğin kesinlikle sınavın olsun. Senin ortamını belirleyecek olan en büyük kriter sınav. Van'da iktisat okursan ortamın çok başka, İzmir'de okursan ortamın çok başka geçimin de her türlü başka olacak. Bir şekilde öyle ya da böyle geçinirsin o sıkıntı değil de gideceğin yer ve bölüm güzel olsun.

İlk önce hangi şehirde üniversite okuyacagını söylemen lazım çünkü şehirler ve bölgeler arasında çok fazla fark var

Eve çıkmak birikmiş parayla olacak bir şey değil düzenli gelirin olması lazım ya da ailenin sana iyi para yollaması lazım. Tek başına çıkman için zengin olman lazım direk söyliyim. Arkadaşlarla fiyatlar çok bölünür iyi olur iyi ortam olur. Ama yani para biriktirme işi biraz hayal 4 yılda senin evine vereceğin kira 48.000TL, bu fiyat yaşadığın yere göre değişir ama çok da oynamaz dağın başında kalmayacaksan. Yemek, ulaşım, internet, su, doğalgaz, elektrik bunları henüz saymadım bile. Devletten kredi alırsan 500tl verecek sana aylık ancak onunla mümkün değil geçinemezsin bende zaten o yüzden buradayım, ek gelir için, ben çift üniversite üç anadal yapıyorum ailemden de 1 kuruş almıyorum iki senedir pek kolay değil yani benim geçinme şeklim. O yaşa geldiğinde zaten tek başına çıkmak istemeyeceksin illa biri sana ortak çıkar, o kadar masrafın altına girebilecek ailen var mı bilmiyorum ama okurken çalışmak da kolay değil. Mümkün olsa zaten bizim işteki yüzlerce 15- yaşındaki çocuklara yapamadığı şeyleri sanki bebeğe anlatır gibi anlatmak yerine sabaha kadar yapardım. 5-6 tane dersi her sene alttan vermeyi göze alıyorsan girersin tabi o ayrı.

Ve ayrıca şimdiden bunları düşünmen güzel evet ama önceliğin kesinlikle sınavın olsun. Senin ortamını belirleyecek olan en büyük kriter sınav. Van'da iktisat okursan ortamın çok başka, İzmir'de okursan ortamın çok başka geçimin de her türlü başka olacak. Bir şekilde öyle ya da böyle geçinirsin o sıkıntı değil de gideceğin yer ve bölüm güzel olsun.

Ortaokuldan PYBS'i kazandım, o konuda sence ne kadar rahat olabilirim? Bir de tek başıma çıkmayacağım Ankara'da 3 kişi kalacağız.

İlk önce hangi şehirde üniversite okuyacagını söylemen lazım çünkü şehirler ve bölgeler arasında çok fazla fark var

Ankara

Öncelikle burada bu şekilde aramak sizin kararınız ama buradaki arkadaşların verdikleri bbilgiler yanıltısı ola bilir kişini günlük ve ya aylık giderleri bir olmaz tek başınıza ev tutmanızı önersemde maddi durumunuz olmadığı için minimum 2 kişi ile eve çıkın ev içerisinde iş paylaşımı olmak zorunda muhakkak çalışmaya gelincede kafelerde partim olarak çalışa bilirsiniz ben üniversite bilgisayar işletmeni olarak görev yapmaktayım ev hayatı zordur biraz kire elektirik su pazar harçı iş hayatı sizi kısacası zorlu ve yorucu bir süreç bekliyor sinirleriniz demirden olmalı yani kim nederse desin bu şekilde düşünmeniz bile nekadar güçlü olduğunuz gösterir umarım başarılı bir şekilde mezun olursunuz ve istediğiniz gibi bir hayat yaşarsınız unutmayın birşeyi yapomaktan korkmayın ve ya çekinmeyin yapmadım diyip pişman olacağınıza yapıp pişman olun daha iyidir başarılar dilerim şimdiden iyi günler . :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl