MRsuffix
Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
- Elmaslar
- 1
- Minecraft
- MRsuffix
Discord:
mrsuffix
Merhabalar, Ben uzun zamandır linux üzerinde minecraft sunucusu barındırıyordum. Arkadaşlarla ortak girince windows yaptım ve bat dosyası kullanıyorduk cmd üzerinde. Konsoldaki "WARN-INFO" uyarıları yada pluginlerin renkli yazıları cmd üzerinde renkli gözükmüyordu. Benim gözüme hoş gelmedi ve bunu yapma gereği duyduk. Bu konuyu açmamın sebebi internette araştırmama rağmen bulamadım sonra kendim çözdüm ve paylaşmak istedim.
Eskiden:
Şimdi:
Bunun için powershell kullanacağız. Ben en optimize başlatma kodunu hazırladım.
Dosyanın ismini "baslat.ps1" yapın. Açmak istediğinizde sağ-tık "Run With PowerShell" yapmanız gerek.
İşte Kod:
Eskiden:
Şimdi:
Dosyanın ismini "baslat.ps1" yapın. Açmak istediğinizde sağ-tık "Run With PowerShell" yapmanız gerek.
İşte Kod:
Kod:
# baslat.ps1
Write-Host "Sunucu başlatılıyor... Codded By MRsuffix -ForegroundColor Green
# Sunucu başlatma komutu buraya eklenebilir
java -Xms1G -Xmx{{RAM MİKTARI}}M "-Dterminal.jline=false -Dterminal.ansi=true -XX:+UseG1GC -XX:+ParallelRefProcEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=200 -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+DisableExplicitGC -XX:+AlwaysPreTouch -XX:G1NewSizePercent=30 -XX:G1MaxNewSizePercent=40 -XX:G1HeapRegionSize=8M -XX:G1ReservePercent=20 -XX:G1HeapWastePercent=5 -XX:G1MixedGCCountTarget=4 -XX:InitiatingHeapOccupancyPercent=15 -XX:G1MixedGCLiveThresholdPercent=90 -XX:G1RSetUpdatingPauseTimePercent=5 -XX:SurvivorRatio=32 -XX:+PerfDisableSharedMem -XX:MaxTenuringThreshold=1 -Dusing.aikars.flags=https://mcflags.emc.gs/ -Daikars.new.flags=true -Dfile.encoding=UTF-8 -Duser.language=en -Duser.region=EN" -jar {{SUNUCU DOSYAS İSMİ}} nogui