CloudFlare Nedir ? | DNS Hizmeti Nedir ? | CDN Hizmeti Ne İşe Yarar ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mahlukat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 330
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mahlukat

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Elmaslar
56
Minecraft
mahlukat

Discord:

mahlukatt

Merhaba değerli MC-TR kullanıcıları, bugün sizlere işinize yarayacak bir konu derledim. Eksiklerim veya hatalarım olduysa kusura bakmayın yoruma yazabilirsiniz (:

CloudFlare Nedir ?

Cloudflare, ücretsiz olarak DNS yönetiminizi yapmanızı sağlayan, CDN hizmetini ve belirli seviyeye kadar güvenlik hizmeti sunan bir bulut servisidir. Eğer güvenlik konusunda bir sıkıntı yaşanırsa ziyaretçi sunucunuza yansıtılmıyor. Buda bazı saldırıların yapılmasını imkansızlaştırıyor. cache özelliği ile de sitenizi %30 oranında hızlandırabiliyor. CloudFlare hizmetlerinden yararlanabilmek için sisteme kayıt olmanız ve kullanacağınız ürünü seçmeniz yeterli oluyor.

DNS Hizmeti Nedir ?

Bir diğer hizmet olarak en fazla tercih edilen ürünlerden biri olarak da CloudFlare DNS hizmeti aldığınızda, hem bilgisayarlarda hem IOS işletim sistemli cihazlarda hem Android işletim sistemine sahip tüm cihazlarda hatta oyun konsollarında DNS adresleri kullanımı gerçekleştirilebilir. Temel olarak bu DNS adresleri internet erişimine yüksek bir hız katarken, web sayfanızın hızlı bir şekilde açılması için de imkan sunmaktadır ve rakipleriniz karşısında öne geçme fırsatı sağlamaktadır.

CDN Hizmeti Ne İşe Yarar?

En beğenilen CloudFlare özellikleri arasında CDN hizmeti de yer alıyor. “İçerik Dağıtım Ağı” olarak bilinen CDN hizmeti, internet sitenizdeki sabit içeriklerinizi yayınlarken ziyaretçilerinize en yakın sunucuyu seçiyor ve bu sayede site hızınızı maksimum seviyeye ulaştırıyor. CloudFlare CDN hizmeti, kullanıcılara yakın sunucuyu seçmesi sayesinde uzak mesafedeki sunucuların site performansını düşürmesini engelliyor.

Bilmeyenler için başarılı bir yazı olmuş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl