Paylaşım Chunky Overclock Ayarlaması

fuseheisen

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Premium
Elmaslar
24
Minecraft
fuseheisen

Discord:

fuseteas.

Selamlar ben fuseheisen,

Bu konuda size yaptığım özel ayarlamalar ile chunkyde cps'i yükselttiğimi ve derece seviyelerini göstermek istedim.
SMP sunucum için 35k x 35k radiuslu bir world generate ediyorum, çeşitli ayarlamalar ve tabiki makinemin kaliteli olması sayesinde düşük dereceler ile ortalama 270-240 arası cpslere ulaştım ki normal bir şekilde yüklemek isteseniz bu seviyeler 70 ila 130 civarlarında oluyor.

Ekran görüntüsü 2026-06-07 005309.webp

Makinemin donanımı şu şekilde;

İşlemci: Ryzen 9 5900x
Ram: 64gb DDR4
Disk: Samsung EVO NvME M2 SSD

Tabii ki benim cihazım dedicated olduğu için cps oranım vdslere göre daha yüksek fakat yinede vds kullanılsa bile belirli ayarlamalar yaparak 1 haftada tamamlayacağınız chunky task'ını 4 günde tamamlayabilmek mümkün.

Cpu kullanımı, ısısı ve threadlerin oranları şu şekilde;

Ekran görüntüsü 2026-06-07 005322.webp

Tabii ki chunk yükleme mekaniği biraz farklı olduğu için her ne kadar 10 saniye aralıkla görüntüleri almış olsamda ısı farkı değişkenlik gösteriyor fakat ortalama sıcaklık 270 cps için %60 ila %70 oranında, benim işlemcim 24 thread olduğu için şu anlık atabildiğim en güvenli sınır bu şekilde fakat 5950x gibi 32 threadli bir işlemci ile daha yüksek seviyelere çıkabilmek mümkün.

Fakat şunuda söylemem gerekli, benim cihazımda sıvı soğutma bulunmakta.

İsteyen arkadaşlar olursa nasıl yapıldığını paylaşabilirim zaten çok fazla teknik bilgi gerektiren bir kısım değil sadece ayarlamaları altın oran şeklinde yapmak önemli.

Konu bu kadardı, sizlerle bunu paylaşmak istedim, eğer işine yarayacak arkadaşlar var ise nasıl yapıldığını anlatabilirim

Herkese iyi forumlar.

Elinize sağlık gayet açık ve yeterli yardımcı bir rehber olmuş ihtiyacı olan kişiler için fazlasıyla yardımı dokunucaktır

Eline Sağlık Güzel Konu ancak Chunky Falan Anlatmamışsın

Amaç chunky eklentisinin tanıtımı değil ki hocam yaptığım ayarlamalar ile cps oranını arttırarak nasıl zaman kazandığımı göstermek istedim.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl