İnceleme ChrisDaCow'un Maymunu Kanzi'ye Minecraft'ı Sevdirip Bitirdiği Video | Beyin Yakan Deney!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Swoxyi

Say my name.
MinePass
Elmaslar
356
Minecraft
Swoxyi

Discord:

swoxyi

Merhaba değerli MC-TR ailesi,

Geçenlerde YouTube'da dolaşırken ChrisDaCow'un kanalına denk geldim, adamın "I Taught an Ape How to Play Minecraft" diye bir videosu var ya, oha dedim resmen. Bir bonobo maymununa, adını Kanzi koymuşlar, tam survival modu gibi modifiye edilmiş Minecraft oynatıyor. İlk başta şaka sandım, ama izledikçe ağzım açık kaldı. Ben yıllardır bu forumda survival sunucularında cave'lerde elmas kovalayan, Nether'da ghast'larla boğuşan biriyim, o yüzden bu video bana ekstra dokundu.

Oyun Nasıl Modifiye Edilmiş, Öğretme Süreci Nasıl İşlemiş?

Şimdi teknik kısma gelelim, forumun mod severleri için önemli. Standart Minecraft'ı almışlar, touch screen'e uyarlamışlar: Ortaya dokununca forward gidiyor, kenarlara dokununca etrafa bakıyor, ayrı bir "break" butonu var blok kırmak için. Mağarayı dev elmas duvarlarla doldurmuşlar ki kolay pratik yapsın, bloklar kaymasın diye büyütmüşler. Kanzi'ye önce hareket ettirmeyi öğretiyorlar, ödül olarak fıstık, üzüm falan veriyorlar bizim survival'da elmas bulunca sevinmemiz gibi. Benim deneyimime göre, bu setup bizim touch cihazlarda oynayanlara benziyor, ama maymun eliyle yapınca lag bile çıkmıyor, Chris CPU'yu sınırlamış modla. Öğretme 6 ay sürmüş iki video arasında, Kanzi ve yeğeni Teco beraber oynamış son kısımda. Bazen maymun sıkılıp dışarı çıkıyor, saman yığını getirip oyuncu koltuğu yapıyor kendine, haha. Dezavantajı şu ki, over tap yapınca oyun crash'liyor ilk başta, düzeltmişler ama. Avantajı mı? Hayvan zekasını ölçmek için süper, hem eğlenceli hem bilimsel.

Kanzi Ne Kadar İlerledi?

İlk videoda mağarada elmas duvarları kırıyor, çölde kaktüs patlatıyor, çöl tapınağına giriyor, Nether'a portal açıyor ve gayet heyecanlı. Pro bir oyuncuyla çok oyunculu oynuyor, adam "bu acemi kim" diye sinirleniyor, meğer maymunmuş, troll olmuş resmen. Kale labirentinde kapıları açıp yol seçiyor, cadılara yakalanmamak için debeleniyor. İkinci videoda bambaşka seviye: Ender Ejderhası savaşı! İyileştirme kristallerini patlatıyorlar, ejderhanın canını eritiyorlar. Başarısızlıklar da var tabii, köşeye sıkışmalar, blok kıramamalar, ama ısrarla devam ediyor, tıpkı bizim uzun vadeli dünyalarımızda pes etmememiz gibi.

Son Düşüncelerim ve Sizden Gelenler Bekliyorum

Yazıyı bitirmeden şunu diyeyim, tekrar ediyorum çünkü önemli: Bu video sadece komik değil, zekâ üzerine düşündürüyor. Biz Minecraft Türkiye olarak, yıllardır blok koyup yıkıyoruz, maymun bile bitiriyorsa biz niye speedrun rekoru kırmayalım? Bence ChrisDaCow'a teşekkür, Ape Initiative'e destek olun. Dezavantajlara rağmen, avantajları ağır basıyor benim için. Yorumlara bekliyorum: Sizce Kanzi bizden iyi mi oynuyor? Hangi kısmını beğendiniz?

Kanzi türüne göre üst düzey bir performans sergiliyor belki istese diğer türleride bunu yapabilir ama sonuçta türünün ilk bașarısı tebrik etmek lazım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl