Çözüldü Centos uzak masaüstü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lildmr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 1.112
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lildmr

Elmas Güneş Gibi Parıldıyor
Elmaslar
661
Minecraft
dayioglu

Discord:

ozanlands#7777

nasıl centos uzak masaüstrü girerim

Merhaba yakışıklı, öncelikle hoşgeldin.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
adresden gerekli bilgilendirmeyi alabilirsin. Hadi kal sağlıcakla!

onu gördüm ama o kodlşarı nereye yazıcaz

Putty ile sunucuya bağlandığınız zaman yazabilirsiniz.

indirdim komutları nereye yazayım

Centos Sunucunuza bağlanınız, çıkan pencerede giriş yaptıktan sonra komutları girebilirsiniz.

linux üzerinde "uzak masaüstü" biraz gereksizdir açıkçası. linux'un iyi yanlarından biri, windows gibi gereksiz ekstralar ile donanım yememesidir. teknik olarak x veya wayland kurup, vnc tarzı bir şey kullanılabilse bile, buna gidecek ram ve cpu zamanını sunucumdan ekstra performans almak için kullanabilirim.

artı olarak, verilen blog yazısında GNOME kuruluyor, ki linux dünyasının en "dolu" masaüstü sistemi o dur. illa da illa uzak masaüstü gerekseydi, openbox tarzı hafif bir şey kullanılması daha mantıklı olur sunucularda

tabi, daha "indirdim komutları nereye yazayım" diyorsanız, neden sunucu aldığınıza da merak sardım açıkçası. "iki dakikaya mc sunucusu kurup vipden para kazancam"cı falan mısınız yoksa?

linux üzerinde "uzak masaüstü" biraz gereksizdir açıkçası. linux'un iyi yanlarından biri, windows gibi gereksiz ekstralar ile donanım yememesidir. teknik olarak x veya wayland kurup, vnc tarzı bir şey kullanılabilse bile, buna gidecek ram ve cpu zamanını sunucumdan ekstra performans almak için kullanabilirim.

artı olarak, verilen blog yazısında GNOME kuruluyor, ki linux dünyasının en "dolu" masaüstü sistemi o dur. illa da illa uzak masaüstü gerekseydi, openbox tarzı hafif bir şey kullanılması daha mantıklı olur sunucularda

tabi, daha "indirdim komutları nereye yazayım" diyorsanız, neden sunucu aldığınıza da merak sardım açıkçası. "iki dakikaya mc sunucusu kurup vipden para kazancam"cı falan mısınız yoksa?
İlk olarak Centos üzerine hiç sunucu kurmamıştım ve sunucu 7 aylık ?

Yardım konusunda adama ahkam kesmeyin. Yardım edin sadece lütfen.

@Ozan Demir Putty clientini indirdikten sonra açıp Server IP kısmına sunucu ipnizi yazın port olarak 22 bağlantı olarak ssh seçin.

Bağlantı sağlandiktan sonra sizden once username sonra şifre isteyecek. Sirasiyla girin. Username genelde root'dur. baglantiyi sagladıktan sonra bildirin.

user: çıkıyor root yazıyorum password yerine yazı yazılmıyor

Ekran Alıntısı.PNG

buraya yazı yazılmıyor

çözüldü @Kronox teşekkürler

Özur dilerim meşguldüm. SSH güvenlik protokolleri gereği passwd yerine yazi yazilir ama gorunmez. Yardimim dokunduysa ne mutlu bana sorunun olursa Discord: Kronox#6114

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl