Çözüldü Centos 6 Sunucuma Minecraft kurdum port sıkıntısı var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bugrabozkurt1246

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
1
Centos 6 64 bit suncuma server kurucam herşey güzel yükledim ayarlardım çalıştırdım sunucya giremedim port kontrolu yaptım 25565 portu kapalı çıktı bende port ekledim tcp ve udp 25565 portunu ekledim kaydettim olmadı iptables e restart attım olmadı sunucuya restart attım olmadı herşeyi denedim olmuyor firewall ı kapattım olmadı sunucuya girmedi nasıl düzelticem kullandıgım çok fazla ama forumdaki kodlarıda kullandım atıkyım bazılarını
iptables -I INPUT -p tcp --dport 25565 -j ACCEPT

iptables -I INPUT -p udp --dport 25565 -j ACCEPT

service iptables save

bunları yaptım sunucuya res attım firewalli kapattım sunucuya hayla girmiyo. lütfen

Eğer bir alan adınız var ise 25565 değilde diğer açık portlardan birini minecraft için kullanabilirsiniz. Alan adında ip adresi ile birlikte yönlendirilecek portuda seçebiliyorsunuz. Eğer alan adınız yok ise hosting firmanız ile görüşün , onlar sizlere daha iyi yardımcı olabilirler.

godaddyde var nasıl yapcam[DOUBLEPOST=1502648199,1502647734][/DOUBLEPOST]godaddyde var nasıl yapcam

Records (Kayıtlar) Kısmına gelip 'A' türünde kayıt oluşturun. Host kısmına play mc oyna gibi istediğiniz neyse onu yazın. (Play.xxxxcraft.com yani domainizin başına ne gelmesini istiyosanız) Points to kısmına ip adresinizi (portsuz şekilde) yazın.
4MvVpA.png

Not = Yukarda mc dediyseniz diğer yerlerde play vs. yapmayın hata çıkar.

Sonra 'SRV' türünde kayıt oluşturun. Target kısmına play.xxxx.com veya mc.xxxx.com (istediğiniz gibi) yazın , port kısmına portunuzu yazın , Priority ve Weight kısmına 0 yazın , Service kısmına _minecraft , protocol kısmına _tcp yazın , name kısmına play mı yoksa mc mi yapıcaksınız ona göre yazın yani play.xxxx.com mu yoksa mc.xxxx.com mu istediğinize göre oraya play veya mc (oynada olabilir istediğin gibi yazabilirsin) yaz ve en son böyle gözükecek ;

mc-trcelil.PNG

Geç yazdığım için kusura bakma godaddy şifremi ve k.adımı zor buldum.

asıl sıkıntı açtıgım tüm portlar çalışmıyo 9999portu açtım server.pro ya port ayarına 9999 yazdım yine olmadı

Hosting firman ile görüş , sıkıntı olabilir.

netstat -plnt
Yazıp açık portlara bakabilirsin. Buradan açık olan portların her hangi birini minecraft sunucuna bağlayabilirsin.

Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

yardım et nolursun[DOUBLEPOST=1502652385,1502652171][/DOUBLEPOST]sunucumu baglasam bile
[19:25:56 WARN]: The exception was: java.io.IOException: Error during bind(...): Address already in use
[19:25:56 WARN]: Perhaps a server is already running on that port?

Gelen hatada 'Bu port zaten kullanılıyor' yazısı geçiyor.

biliyorum ne yapabilirim

Port açma ve iptables kaydetme komutlarından sonra ,
service iptables start
Komudunu kullandın mı ?

save ve restart komutlarını kullandım bunuda deniyim[DOUBLEPOST=1502652988,1502652684][/DOUBLEPOST]screenden serveri başlatıp ctrl a d çektim netstat çektim 25565 portu yok

Şimdi ilk bi iptables 'e stop çek , sonra portu aç , iptablesi kaydet , iptablesi startla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl