Bulundu Can sıkıntısından eklenti yazıyorumda bu piyasanın ihtiyacı olan sağlam eklenti önerisi olacak biri var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KırmızıBalıkGölde

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi
Elmaslar
0
Eklenti fikrim var fakat yapımı çok zor. Global sunucu açmak isteyenler için farklı dil desteğinin eklenebildiği bir plugin.

Mantık şu şekilde:
Plugini çalıştırdığımızda plugin klasörünün içinde 4 farklı dosya olacak. Bunlarda birisi .jar dosyalarının tutulduğu dosya. Diğeri bu çeviri plugininin .jar dosyasının configi ve .jar dosyasının kendisi ve diğer iki dosya ise tr ve en şeklinde 2 farklı dil. Buradaki amaç çeviri plugini hangi dil seçilirse oyuncuya o dil dosyasındaki config ayarlarını gösterecek. Örnek olarak tr seçen kişi tr isimli dosyadaki plugin configlerini, ingilizce seçenler ise en dosyasındaki config ayarlarını gösterecek.

Aynı zamanda bahsettiğim plugin configinde default bir dil olacak ve yeni bir dil eklendiğinde config üstünden bu default dil ile oluşmuş yeni bir configler klasörü oluşacak.

Eklenti fikrim var fakat yapımı çok zor. Global sunucu açmak isteyenler için farklı dil desteğinin eklenebildiği bir plugin.

Mantık şu şekilde:
Plugini çalıştırdığımızda plugin klasörünün içinde 4 farklı dosya olacak. Bunlarda birisi .jar dosyalarının tutulduğu dosya. Diğeri bu çeviri plugininin .jar dosyasının configi ve .jar dosyasının kendisi ve diğer iki dosya ise tr ve en şeklinde 2 farklı dil. Buradaki amaç çeviri plugini hangi dil seçilirse oyuncuya o dil dosyasındaki config ayarlarını gösterecek. Örnek olarak tr seçen kişi tr isimli dosyadaki plugin configlerini, ingilizce seçenler ise en dosyasındaki config ayarlarını gösterecek.

Aynı zamanda bahsettiğim plugin configinde default bir dil olacak ve yeni bir dil eklendiğinde config üstünden bu default dil ile oluşmuş yeni bir configler klasörü oluşacak.
50 kere yaptım, her yaptığım sunucuda yapıyorum.

Mantık şu şekilde:

Bahsettiğin eklenti diğer eklentilerinde mi dil ayarlarını değiştirecek?

Yaptıysan ne güzel .d

Tüm eklentiler için 2 farklı config veya daha fazla klasör oluşturacak. Her birinde farklı diller vb ekleyerek kim hangi dili seçerse plugin o dile uygun configleri gösterecek.
İmkansız değil ama imkansız

Bu tür konular çok hit almıyor maalesef.
İmkansız değil ama imkansız
Bunun için eklentilerin de bize ait olması gerekir.
50 kere yaptım, her yaptığım sunucuda yapıyorum.
Bi an profilini görmedim, "senpai" yazısını gördükten sonra şüphem ortadan kalktı.
Bahsettiğin eklenti diğer eklentilerinde mi dil ayarlarını değiştirecek?
Abartılmadan minimum zararla değişsin :D

Ama tabi gerçekten yapacak mısın?

Bu tür konular çok hit almıyor maalesef.

Bunun için eklentilerin de bize ait olması gerekir.

Bi an profilini görmedim, "senpai" yazısını gördükten sonra şüphem ortadan kalktı.

Abartılmadan minimum zararla değişsin :D

Ama tabi gerçekten yapacak mısın?
Dil desteğini kendi sunucularım için yapıyorum ama diğer eklentileri kapsayan bir şey teoride imkansız değil ama pratikte imkansıza yakın kimse uğraşmaz.

Mantık şu şekilde:

Dediğin mümkün olmasına mümkün birşey fakat hem seni çok sınırlar her güncelleme de vs. sıkıntı çıkarır ve hani ha canım istedi 2 3 eklenti daha ekleyeyim gibi birşey diyemezsin çünkü sabit birşey eklentiler ve çoğu eklentiye hakim olman gerekir ki bu da baya bir zaman alır rahat ayları geçer öyle söyleyeyim ve hani bu dinamik birşey değil sonuçta tüm eklentilere destek ekleyemezsin özel eklenti olarak kullanılabilir anca ki ona da girişmek ve tamamlamak yürek ister devasa bir ekip gerekir ha tüm kullandığın eklentiler elinden geçmiş eklentiyse evet destek ekleyebilirsin fakat bu da pek sıradan birşey değil dinamiklik dediğin proje de yapıma baya etki ediyor

Dediğin mümkün olmasına mümkün birşey fakat hem seni çok sınırlar her güncelleme de vs. sıkıntı çıkarır ve hani ha canım istedi 2 3 eklenti daha ekleyeyim gibi birşey diyemezsin çünkü sabit birşey eklentiler ve çoğu eklentiye hakim olman gerekir ki bu da baya bir zaman alır rahat ayları geçer öyle söyleyeyim ve hani bu dinamik birşey değil sonuçta tüm eklentilere destek ekleyemezsin özel eklenti olarak kullanılabilir anca ki ona da girişmek ve tamamlamak yürek ister devasa bir ekip gerekir ha tüm kullandığın eklentiler elinden geçmiş eklentiyse evet destek ekleyebilirsin fakat bu da pek sıradan birşey değil dinamiklik dediğin proje de yapıma baya etki ediyor
Aslında eklenti eklemene gerek yok biraz veri ile pattern çıkartabilirsin sonra eklenti auto match yapar ama ne gerek var dersen, yok

Aslında eklenti eklemene gerek yok biraz veri ile pattern çıkartabilirsin sonra eklenti auto match yapar ama ne gerek var dersen, yok
Kastım şu; zaten çoğu eklentide ya lang.yml ya messages.yml ya da config içinde bulunuyor mesajlar. DeepL API vesaire ile otomatik değiştirebilirsin

Bunu yapmayı deneyeceğim bu arada. Bugün veya yarın yapabilirsem paylaşırım. Eklenti olarak değil ancak GUI'li bir Java programı yapmayı deneyeceğim

Dediğin de aslında çalışabilir de fakat büyük bir sunucuda sıkıntı çıkarma olasılığı yüksek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl