Bütçe yönetimi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KeremBeyy

Zombi Geldi, Beni Yedi
Elmaslar
123
Minecraft
KeremBeyyy

Discord:

furkann.sr

Selamlar,
Yeni ve sıfırdan kitle oluşturarak sunucu açacak olan bir kişi reklam için ortalama ne kadar bütçe ayırmalı? Ayrıca bu bütçeyi nasıl yönetmeli? (Varsayalım +50 online sabit istiyoruz)
(Sunucunun paketinin vesaire orta seviye olduğunu da varsayalım.)

Reklam için min 500 bence.

Benim şahsi görüşüm reklama para harcamadan bile kitleni toplayabilirsin. Bende sunucu açacaktım bir kaç TikTok ve YouTube'a shorts videoları çekip atan bir kanala fiyat sormuştum 1.500 TL istemişlerdi bunları farklı konsptlerle sen video çekerek TikTok veya YouTube shorts'a atarsan reklama para vermeden bile gelişebilirsin

Benim şahsi görüşüm reklama para harcamadan bile kitleni toplayabilirsin. Bende sunucu açacaktım bir kaç TikTok ve YouTube'a shorts videoları çekip atan bir kanala fiyat sormuştum 1.500 TL istemişlerdi bunları farklı konsptlerle sen video çekerek TikTok veya YouTube shorts'a atarsan reklama para vermeden bile gelişebilirsin
Kesinlikle katılıyorum hafif edit bilgisi ile çok izlenebilecek bir video yapılabilir.

Ben sunucumu yaklaşık 1 ay önce 10 bin lira civarı bir bütçeyle açtım, bütçe daha 1. ay dolmadan bitti. Eklentilere rahat bi 4 bin liranız gidecek, makineye 2 bin ayırsanız, webscript bende önceden vardı sizde yoksa ona da ayırsanız zaten reklama 500 liranız falan kalıyor. Reklam için de 10 bine ek bi 2-3 bin daha eklerseniz o paranın da yarısını dolandırıcı YouTuberlere kaptırırsanız şuradan şuraya gidemezsiniz. Yani 20 bin lira ile girin, garanti olsun.

Reklam ayrılacak bütçe diye bir şey yoktur eğer oyuncu artışı yapmak istiyorsan Forumlara Reklam vermen gerek ve TikTok, YouTube gibi Sosyal mecralarda kendi içeriğini üretmen gerek kendi kitleni toplaman en mantıklısı olacaktır yoksa diğer Youtube içerik üreticileri çok kazık ve gereksiz fiyat + olarak çok low videolar. Onları sende yaparsın.

500 - 1000 youtubeye girersen 5000 lere çıkar

Selamlar,
Yeni ve sıfırdan kitle oluşturarak sunucu açacak olan bir kişi reklam için ortalama ne kadar bütçe ayırmalı? Ayrıca bu bütçeyi nasıl yönetmeli? (Varsayalım +50 online sabit istiyoruz)
(Sunucunun paketinin vesaire orta seviye olduğunu da varsayalım.)
Cebinizden 5 kuruş para çıkmadan kitle kazanabileceğiniz yüzlerce platform bulunuyor. Az biraz video düzenleme hakkında bilginiz bulunuyorsa ya da çevrenizde bunu yapabilecek tanıdıklarınız varsa sunucunuzdan ilgi çekici kareler veya videolar kaydederek bu platformlarda ücretsiz yayınlayabilirsiniz. Sizi reklam değil sunucunuzun içerisindeki yenilikler ve kadronuz geliştirecektir. Tüm aktifliği reklama bağlamayın çünkü isterseniz 20000TL'yi reklama verin, sunucu içeriğiniz diğerlerinden farksızsa ilk gün 500 kişiyi görürsünüz ertesi gün 5 kişi bulamazsınız. İyi forumlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl