Çözüldü BungeeCord Soru ve Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

demirhanbrn

Odunlara Vur Vur Vur!
Premium
Elmaslar
4

Discord:

Burak Demirhan#7137

Merhaba iyi çalışmalar,

Öncelik olarak bir hosting firmasından sunucu satın aldım düşük özellikli, lobby'i buraya kurmayı planlıyorum sizce bu güvenilir mi ve doğru mu?

ikinci olarak bungeecord kurduğum bu sunucuda, serveri açtıktan sonra server açılmadı olarak gözüküyor ve konsolda error göremiyorum. Bilgileri aşağıda paylaşacağım bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Konsole Log:
Kod:
12:51:59 [INFO] Using mbed TLS based native cipher.
12:51:59 [INFO] Using zlib based native compressor.
12:51:59 [INFO] Enabled BungeeCord version git:BungeeCord-Bootstrap:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628
12:51:59 [INFO] Not on Windows, attempting to use enhanced EpollEventLoop
12:51:59 [INFO] Epoll is working, utilising it!
12:51:59 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_alert, file=modules/cmd_alert.jar, provider=JenkinsModuleSource())
12:51:59 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_find, file=modules/cmd_find.jar, provider=JenkinsModuleSource())
12:51:59 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_list, file=modules/cmd_list.jar, provider=JenkinsModuleSource())
12:51:59 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_send, file=modules/cmd_send.jar, provider=JenkinsModuleSource())
12:51:59 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=cmd_server, file=modules/cmd_server.jar, provider=JenkinsModuleSource())
12:51:59 [INFO] Discovered module: ModuleSpec(name=reconnect_yaml, file=modules/reconnect_yaml.jar, provider=JenkinsModuleSource())
12:51:59 [INFO] Loaded plugin reconnect_yaml version git:reconnect_yaml:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Loaded plugin cmd_find version git:cmd_find:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Loaded plugin cmd_server version git:cmd_server:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Loaded plugin cmd_alert version git:cmd_alert:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Loaded plugin cmd_send version git:cmd_send:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Loaded plugin cmd_list version git:cmd_list:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [WARNING] Forced host server pvp is not defined
12:51:59 [INFO] Enabled plugin reconnect_yaml version git:reconnect_yaml:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Enabled plugin cmd_find version git:cmd_find:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Enabled plugin cmd_server version git:cmd_server:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Enabled plugin cmd_alert version git:cmd_alert:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Enabled plugin cmd_send version git:cmd_send:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
12:51:59 [INFO] Enabled plugin cmd_list version git:cmd_list:1.18-R0.1-SNAPSHOT:9c95d4b:1628 by SpigotMC
>
12:51:59 [INFO] Listening on /0.0.0.0:25565
>
12:58:28 [INFO] [/176.217.234.6:53544] <-> InitialHandler has pinged

Config Dosyam :
Kod:
server_connect_timeout: 5000
remote_ping_cache: -1
forge_support: false
player_limit: -1
permissions:
  default:
  - bungeecord.command.server
  - bungeecord.command.list
  admin:
  - bungeecord.command.alert
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
  - bungeecord.command.reload
timeout: 30000
log_commands: false
network_compression_threshold: 256
online_mode: false
disabled_commands:
- disabledcommandhere
servers:
  lobby:
    motd: '&1Just another BungeeCord - Forced Host'
    address: xxxxxxxIP:29145
    restricted: false
  fact:
    address: xxxxxxxIP:25845
listeners:
- query_port: 25577
  motd: '&1Another Bungee server'
  tab_list: GLOBAL_PING
  query_enabled: false
  proxy_protocol: false
  forced_hosts:
    pvp.md-5.net: pvp
  ping_passthrough: false
  priorities:
  - lobby
  bind_local_address: true
  host: 0.0.0.0:25565
  max_players: 10000
  tab_size: 60
  force_default_server: true
ip_forward: true
remote_ping_timeout: 5000
prevent_proxy_connections: false
groups:
  md_5:
  - admin
connection_throttle: 4000
stats: e4e0f197-8596-42f9-8b07-e5071efaea86
connection_throttle_limit: 3
log_pings: true

Bu arada kurduğum bungeecord last vers. Ancak benim MC 1.8 bu yüzden kapalı gözüküyor olabilir mi ve çözümü için visa* eklentilerini kurmam yeterli olur mu ?

Öncelikle hata'ya yardımı olamam ancak sunucu sürümüne bağlı çakma lobi veya lobi yapmana bağlı değişebilir taşıma konusu. bungeecord yapmak son derece güvenli 6 gb ram varsa 1 gb lobiye versen ( Sıra Sistemi Varsa Bu Degişkenlik Gösterir) Yeter Ancak Dediğim Gibi 50 Kişi Felan Bekleyecekse Daha Fazla Ram Vermen Gerekir Yani Hiçbir Sorun Yok. Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana

Bu arada kurduğum bungeecord last vers. Ancak benim MC 1.8 bu yüzden kapalı gözüküyor olabilir mi ve çözümü için visa* eklentilerini kurmam yeterli olur mu ?
Bunu denedim ancak sonuç vermedi.

Öncelikle hata'ya yardımı olamam ancak sunucu sürümüne bağlı çakma lobi veya lobi yapmana bağlı değişebilir taşıma konusu. bungeecord yapmak son derece güvenli 6 gb ram varsa 1 gb lobiye versen ( Sıra Sistemi Varsa Bu Degişkenlik Gösterir) Yeter Ancak Dediğim Gibi 50 Kişi Felan Bekleyecekse Daha Fazla Ram Vermen Gerekir Yani Hiçbir Sorun Yok. Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana
Teşekkür ederim. Demek istediğim şuydu : bungeecord kurduğum sunucu içerisinde aynı zamanda lobi ayarlayacağım, güvenilirlik açısından ne derece olur performans açısından ne olur. İkinci seçenekte bungeecord ayrı olacak kurduğum sunucu ve lobi için yine ayrı sunucu satın alacağım. Bu konuda tecrübesi olanlar da bilgisini paylaşırsa sevinirim.

Bunu denedim ancak sonuç vermedi.

Teşekkür ederim. Demek istediğim şuydu : bungeecord kurduğum sunucu içerisinde aynı zamanda lobi ayarlayacağım, güvenilirlik açısından ne derece olur performans açısından ne olur. İkinci seçenekte bungeecord ayrı olacak kurduğum sunucu ve lobi için yine ayrı sunucu satın alacağım. Bu konuda tecrübesi olanlar da bilgisini paylaşırsa sevinirim.
ayrıca zaten başka sunucu almana gerek yok. bungeecord zaten performansı son dereceye çıkartmaya çalışıyor. bu yüzden aynı sunucuda yaparsan çok az bir performans düşüşü olur güvenlik açısından derken? yani nasıl bir anlamda diyorsun bot atsalar felan diyorsan zaten lobiler bunun için degimidir?

Kod:
permissions:
  default:
  admin:
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
disabled_commands:
- disabledcommandhere
servers:
  lobby:
    address: sunucuip:29145
  fact:
    address: sunucuip:25845
listeners:
  forced_hosts:
  priorities:
  - lobby
  host: sunucuip:25565
groups:
  md_5:
  - admin

"sunucuip" yazdığım yerlere vds ipinizi yazıp kaydedip deneyebilir misiniz?

Kod:
permissions:
  default:
  admin:
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
disabled_commands:
- disabledcommandhere
servers:
  lobby:
    address: sunucuip:29145
  fact:
    address: sunucuip:25845
listeners:
  forced_hosts:
  priorities:
  - lobby
  host: sunucuip:25565
groups:
  md_5:
  - admin

"sunucuip" yazdığım yerlere vds ipinizi yazıp kaydedip deneyebilir misiniz?
Evet zaten böyleydi, lobi yeri bungeecord kurulu olan serverin ip'si yazılıydı. Fact'ta diğer serverin ip'siydi. Açık gösteriyor ama giriş yapılmıyor.
ayrıca zaten başka sunucu almana gerek yok. bungeecord zaten performansı son dereceye çıkartmaya çalışıyor. bu yüzden aynı sunucuda yaparsan çok az bir performans düşüşü olur güvenlik açısından derken? yani nasıl bir anlamda diyorsun bot atsalar felan diyorsan zaten lobiler bunun için degimidir?
Serveriniz ne kadar kapasiteyle oynuyorsunuz bilmiyorum ama demek istediğim tam olarak şu : bir saldırı olursa bungeecord kurulu olan sunucuya yapılacak, eğer diğer sunucum lobi serveri olursa bungeecord sunucusundan direk lobi serverine aktarım olacağı için gecikme,lag vesayre çok dillendirilmeyecek. Anlatmak istediğim bu, eğer zaten bir problem yaratmayacak diyorsanız bunu yapacağım.

Evet zaten böyleydi, lobi yeri bungeecord kurulu olan serverin ip'si yazılıydı. Fact'ta diğer serverin ip'siydi. Açık gösteriyor ama giriş yapılmıyor.

Serveriniz ne kadar kapasiteyle oynuyorsunuz bilmiyorum ama demek istediğim tam olarak şu : bir saldırı olursa bungeecord kurulu olan sunucuya yapılacak, eğer diğer sunucum lobi serveri olursa bungeecord sunucusundan direk lobi serverine aktarım olacağı için gecikme,lag vesayre çok dillendirilmeyecek. Anlatmak istediğim bu, eğer zaten bir problem yaratmayacak diyorsanız bunu yapacağım.
Giriş yapınca hangi hatayı veriyor?

Giriş yapınca hangi hatayı veriyor?
Hata göremiyorum, bir warn'da yok. Sunucu direk olarak kapalı gözüküyor halbu ki açık. Sürümle alakalı bir durum mu diye düşünmüyor değilim ama 1.8 destekli bungeecord son sürümü indirdim

FlameCord deneyebilir misiniz?
İlgin ve alakan için teşekkür ederim, bu eklenti hakkında yardımcı olabileceğin birşey var mı ( bungeecord ) Güncellemeler ve popülerliği doğrultusunda bundan şaşmak istemiyorum, olmazsa mecbur tabi

İlgin ve alakan için teşekkür ederim, bu eklenti hakkında yardımcı olabileceğin birşey var mı ( bungeecord ) Güncellemeler ve popülerliği doğrultusunda bundan şaşmak istemiyorum, olmazsa mecbur tabi
FlameCord sürekli güncellenen ücretsiz bir eklenti yapımcııs LinsaFTW'dir ExploitFixer & 2LS antibot'un yapımıcısıdır güvenle kullanabilirsiniz.

Deneyeceğim, tekrardan teşekkürler.

Merhaba acaba makinenizin güvenlik duvarından portları açtınız mı? Açtıysanız gerekli izinleri ve bağlamaları yaptınız mı? Eğer portları açmadıysanız bağlantı olmayacaktır. Lag konusuna gelirsek bungeecord sunucunuza fazla 4 gb ram yeterli olacaktır ancak aynı makine üzerinden 2. Bir sunucuyu açmanızı önermem bu ilerleyen süreçlerde farklı sıkıntılar yaratacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl