Rehber BungeeCord Nasıl Kurulur?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ekli dosyayı görüntüle 140910
BungeeCord
Selamlar arkadaşlar, bugün sizlere çoğumuzun bildiği fakat yeni sunucu açan arkadaşlarımızın bilmediği BungeeCord nasıl kurulur? Onu göstereceğim. Fazla detaylandırmayacağım, direkt olarak sade bir dil ile anlatacağım. Ön sözü fazla tutmadan konumuza geçiş yapalım ve anlatıma başlayalım.

BungeeCord Nasıl Kurulur?
● İlk olarak BungeeCord indirmemiz gerekiyor, indirmek için buraya
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
Siteye girdikten sonra BungeeCord.jar karşımıza çıkıyor ona tıklıyoruz ve indirme işlemimize başlıyoruz.
● Sonrasında ise spigot 1.8 indiriyoruz (zaten sizde hazır sunucu varsa bu kısmı atlayın.) İndirdikten sonra bir klasör açıyoruz "Sunucu" adı altında.
● Klasörü açtıktan sonra klasörün içine spigot.jar'ı atıyoruz sonrasında ise yeni metin oluşturup metnimizin ismini baslat.bat yapıyoruz.
baslat.bat olarak uzantısını düzenlediğimiz programa sağ tıklayarak düzenle diyoruz. Sonrasında ise çıkan yeri silip oraya;
java -Xmx1G -jar SERVER_FILE_NAME.jar
PAUSE yazıyoruz. (SERVER_FILE_NAME kısmına jarın adını yazıyoruz.)
● Sonra ise baslat.bat'ı çalıştırıyoruz ve dosyalar yükleniyor, yüklendikten sonra kapatıyoruz. Dosyalar yüklendikten sonra eula.txt metin belgesini açıyorsunuz ve eula = true yapıyorsunuz.
● Sonra server.properties kısmına giriyorsunuz ve orada karşınıza server-port= 255 ile bir rakam yazar orayı kendinize göre 5 rakamlı bir sayı yazıyorsunuz. Sonrasında ise online-mode false olarak değiştirin.
● Artık spigot ile işiniz bitti, sunucu klasörünü kapatabilirsiniz.
● İlk önce Sunucu klasörü oluşturduğumuz yere bu sefer BungeeCord klasörü oluşturun. Sonrasında ise indirdiğiniz BungeeCord jarını onun içine atın. Ondan sonra baslat.bat oluşturun spigotta yaptığınız gibi, onun içine ise aynı şekilde üstte verdiğim düzenle diyerek baslat.bat kodunu girin. Girdikten sonra baslat.bat tıklayın ve başlatın.
● Başlattıktan sonra gene aynı şekilde klasörümüzün içine dosyalar gelecektir.
● Dosyalar geldikten ve bittikten sonra baslat.bat programını kapatın.
● Orada config.yml kısmını göreceksiniz, şimdi size orayı editlemeyi anlatacağım. Config.yml kısmını notepad ile açın, karşınıza servers: lobby: gelecek o lobby kısmını sunucu olarak değiştirin (ben klasörü öyle yaptım diye öyle değiştirdim). Değiştirdikten sonra adress: localhost: 255 li bir port göreceksiniz o kısma üstte değiştirdiğimiz portu yazıyoruz. Ben 18811 yapmıştım, onu oraya tekrar yazıyorum. Aşağı kısıma kaydırın orada ise priorities: - lobby kısmı olacak, orayı da sunucu yapın. Bir aşağısında ise host: 0.0.0 yazan bir yer olacak, o kısımda sonda olan portu 25565 yapın. En son ise sunucuya giriş yapmak için ip_forward: false kısmını true yapın.
● Son adım ise artık yaptığınız işlemleri kaydedin ve çıkın, çıktıktan sonra BungeeCord klasöründe spigot.yml kısmına girin ve düzenlemeye basın. Sonrasında ise karşınıza bungeecord: false yazan bir yer gelecek orayı true yapın.



Ekli dosyayı görüntüle 140919

Ekli dosyayı görüntüle 140920

Ekli dosyayı görüntüle 140921

Ekli dosyayı görüntüle 140922

Ekli dosyayı görüntüle 140923


Sonuç olarak BungeeCord'u artık sunucunuza kurmuş bulunmaktasınız. Eğer dilerseniz Türkçeleştirme yapabilir veya sunucunuzun tadını çıkarabilirsiniz. Umarım sizlere güzel bir şekilde açıklayabilmişimdir.
uzun zamandır bu konu ile ilgili bilgi araştırıyoum genellikle yazılı bir belgeler olduğu için pek anlamamıştım ama bu resimli olarak aydınlattı beni bende server alıp hemen bunu deneyeceğim eline sağlık teşekkürler
 
BungeeCord hakkında pek fazla bilgim yoktu o yüzden bu konu benim işime yaradı teşekkürler. <3
 
Güzel bir konu olmuş, açıkçası böyle fazla konu görmedim ayrıntılı ve güzel anlatım olmuş. teşekkürler
 
Anlatım çok güzel uzun uzun detaylı detaylı yazman ilgimi çekti açıkcası, eline sağlık dostum bu konu mükemmel!
 
Dostum En Az PC'De Kaç GB Ram Olması Gerektiğini Söyleseydin İyi Olurdu.
 
güzel anlatım yeni başlayanların çok işine yarayacağını düşünüyorum tebrik ederim :)
 
Çok teşekkür ederim, bunu kurucam diye beynim yanmıştı
 
Bilgilendirme için teşekkürler yapamayan arkadaşlarımız için yararlı bir konu
 
Hub sunucu kuracaklar veya çakma lobi ile sunucular arası geçiş sağlamak isteyen arkadaşlarımız için gayet güzel bir açıklayıcı konu olmuş ellerine sağlık
 
spigotta kaynağı mevcut zaten
 
Sağlıklı bir anlatım olmuş. Teşekkür ederiz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl
Üst