Rehber Bungeecord ile VIAVERSON tüm sürümlere nasıl açılır? Bungee, velocity, waterfall tüm forklar!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted User 342831

Elmas Güneş Gibi Parıldıyor
Elmaslar
424
Bu konu biraz deneysel bir rehberdir. Öncelikle belirtmeliyim ki spigot desteği için bir geniş kapsamlı bir denemem/testim olmamıştır ancak büyük ihtimalle, oranlayacak olursak %60 ihtimalle spigot forku için viaversionun desteği yetersizdir. Ve sizi boşu boşuna uğraştırır.

Uyarı! Via türü eklentilerin amacı zaten versiyonu açmaktır. İşin konfigürasyon kısmı engellemek için kullanılır.

Yarı sürümlere nasıl açılır? (viaversion - viabackwards)
Öncelikle bunu isterken gerçekçi olmalısınız. Viaversionun ilk amacı üst sürümlere açmaktır. İkincil amacı alt sürümlere açmaktır. Üst sürümlere istediğiniz kadar açabilirken alt sürümlere ortalama 5 sürüm kadar izin verir. Örneklerle anlatacak olursak:

1.8 tabanlı bir sunucu 1.8 - 1.21.x
1.16 tabanlı bir sunucu 1.11 - 1.21.x
1.21 tabanlı bir sunucu 1.16 - 1.21.x

Tüm sürümlere nasıl açılır? (viaversion - viabackwards - viarewind)

Asla önerilmez ancak tüm sürümlere açmakta ısrarcıysanız yöntemleri anlatmaya başlayabilirim. Öncelikle versiyonlarda her sunucuya ayrı versiyon yazmamanız için bungee (hub sunucusu) olanlar bungecoord dahil ortak bir sürüm kullanırsa ve tüm sunucularında aynı taban sürümü kullanırsa işimiz kolaylaşır.

Ancak her sunucumun taban sürümü farklı derseniz işler biraz karışabilir. Belki tüm sunuculara bu 3 eklentiyi kurup tüm versiyonlara açmayı deneyebilirsiniz. Sadece eklentileri kurmak yeterli mi? Kesinlikle değil.

Her sunucu türünüzün, forkunuza uygun -son- sürümü indirdiğiniz taktirde ben kendi sunucumda 1.20.4 tabanlı sunucumu 1.21.10'a kadar açtım. Şimdi yapmanız gerekenleri anlatacağım.

(Başlamadan önce) Önceki via config ve jarlarınızı yedekleyin. Çünkü temiz bir kurulum yapacağız.

Adım 1) Öncelikle sunucu tipinize uygun jar dosyasını indirin. Tüm eklentileri tek bir platformdan indirmeyin. Hepsini tek tek özenle indirin. Hiçbir eklentiyi spigottan indirmeyin. Eğer forkunuz spigotsa ve denemek istiyorsanız deneyebilirsiniz. Onun haricinde indirmeyin.
(!) İndirirken seçenekleri uygun seçerek indirin.

(Viaversion) Waterfall ve Velocity - >
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

(Viaversion) Paper - Bungecoord ve türevi - >
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

(Bungeeviaproxy) Bungeecord (2. eklenti) >

(Viabackwards) Waterfall ve Velocity - >

(Viabackwards) Paper - Bungeecord ve türevi - >

(Viarewind) Waterfall ve Velocity - >

(Viarewind) Paper - Bungecoord ve türevi - >

Bunlar haricinde bir eklenti kullanmanıza gerek yoktur. Bundan sonra kullanacağız eklentiler sunucunuza bug/çözümsüz sorunlar getirir.

Adım 2) Önemli! start.bat/başlat.bat'ın içinde aşağıdaki kodu eklemeyi ihmal etmeyin.
JavaScript:
-DPaper.IgnoreJavaVersion=true
JavaScript:
:start
java -Xmx1024M -Duser.language=en -Duser.region=EN -Dfile.encoding=UTF-8 -DPaper.IgnoreJavaVersion=true -jar Bungeecord.jar
echo Sunucu 10 saniye icinde yeniden baslatilacak.
ping 1.1.1.1 -n 1 -w 10000 >NUL
goto start
Adım 3) Bunları sunucuya yükledikten sonra aç kapa yapın. Bunun sebebi taban sürümünüzün dosyaya işlenmesidir.

Adım 4) Sunucu> Viaversion > config.yml > Daha sonra Notepad ve türevi yardımıyla tüm false olan seçenekleri > true yapın.

Adım 5) Tüm seçenekleri tüm sunuculara aynı ve paralel şekilde uyguladığınızdan emin olun.

Adım 6) Muhtemelen paper ve waterfall/bungeecord/velocity kullanıyorsanız sürüm desteğiniz %99 oldu. Eğer kullanmıyorsanız olma ihtimali %60. Ben kendi denediğim forklar için ihtimal verdim. Diğer forklarda çalışması da yüksek ihtimal.

Bunları tek tek indirdiğinizde muhtemelen şöyle bir görüntü ortaya çıkar.
Görüntü eki:
Ekran Görüntüsü (624).webp

Örneğin kendi sunucumda bunge ve lobimin taban sürümü 1.21.10 yapılı ve "ViaVersion/Backwards kullanarak" lobiden en fazla 1.16 ve 1.21.10 arası açabiliyorum. Ama survival sunucumun taban sürümü 1.20.4 olmasına rağmen sorun olmuyor. Çünkü hepsine aynı işlemi uyguluyoruz.

Örnek görüntü eki:

Ekran Görüntüsü (626).webp

Örnek görüntü eki:
Ekran Görüntüsü (627).webp

Örnek Görüntü eki:
Ekran Görüntüsü (629).webp

Bungeecord forkunda sorun yaşayanlar için indirebileceğiniz jar dosyası: (Kendi kullandığım jardır güvenebilirsiniz)
İndirme bağlantısı:

Virustotal bağlantısı:

Bir sorun olursa/gelişirse yazabilirsiniz. Bu bir kabataslak çözümdür. Görünüm ve diğer şeylerde küçük sorunlar sizin sorumluluğunuzdur.
Emeğe karşılık bir beğeniyi fazla görmeyin. Çok uğraştım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl