Çözüldü Bungee Cord İtemsadder sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mtsaltindagli

Yay Yok, İskelet Yok
Elmaslar
4
Minecraft
MelihTalha0019
Bungee Cord da itemsadder kurdum her sunucuya ve her sunucunun farklı texture leri var fakat sadece bungee cordun yönlendirdiği sunucuda texture yükleniyor nasıl düzeltebiliriz kendi windows uma kuruyorum vds yok

çalışıyor fakat sadece bungee cordun yönlendirdiği sunucuda çalışıyor onda iniyor diğerlerinde inmiyor farklı farklı indirdim hepsine itemsadder

çalışıyor fakat sadece bungee cordun yönlendirdiği sunucuda çalışıyor onda iniyor diğerlerinde inmiyor farklı farklı indirdim hepsine itemsadder
DISCONTINUED eklentisinin config dosyasını paylaşırmısınız

alın

Ekli dosyalar

Merhabalar

İlk olarak bungecord üstüne itemsadder nasıl kurdunuz pek bilmiyorum ancak itemsadder bungecord gibi proxy .jar ları ile uyumlu değil bu yüzden ana oyun paketlerine kurdum demek istediğinizi düşünüyorum.

Soruna gelecek olursak 2 çözüm önerisi anlatacağım.

İlk yöntem: Bütün sunucu paketlerine,(proxy yani bungecord velocity vs hariç) itemsadder kurun. Oyuncuların çakma lobiden sonra girdiği ilk sunucu olan lobide kaynak paketi yüklemesini aktif edin ve diğer sunuculardaki itemsadder kaynak paketi yüklemelerini devre dışı bırakın. Bu sayede tüm sunucularda olan içerikleri tek bir kaynak paketi üstünden ekleme yaparsınız ve kullanılmayan textureler sadece yüklenmiş olarak kalır. Bu sayede optimizasyon ve ikinci yöntemde olan bazı port açıklarına karşı korunmuş olursunuz. Aynı zamanda texturede düzenleme yapmak istediğiniz de lobi üstündeki itemsadderdan düzenleme yapıp sadece dosyaları diğer sunuculardaki itemsadder dosyalarına atmanız yeterli olacaktır.

Ancak eğer örneğin minecraftın orjinal skinleri üstünde değişiklik yapılmış bir texture pack mantığı ise bu durumda ikinci çözüm daha uygun olur ancak önerdiğim çözüm yöntemi ilk çözüm yöntemidir.

İkinci yöntem: bu yöntem de aynı ilk yöntemde olduğu gibi tüm sunucu paketlerinde itemsadder kurulu olmalıdır. Tüm sunucularda farklı textureler kullanılacağı için config üstünde bulunan self host portları tüm sunucularda farklı olmalı ve bu portlar Windows güvenlik duvarından açılmalıdır. Herhangi bir sunucuda düzenleme yapacağınız zaman sadece o dosyaları düzenleme yapmanız ve ayarlamanız yeterlidir. Bu yöntem ile belirttiğim gibi orjinal MC texturesi değişmiş textureleri diğer oyun modlarında görmezsiniz. Fakat bu yöntemde oyuncularda sürekli texture pack yüklemesi yapılacağı için sunucuya ve oyunculara yönelik FPS kaybı ve optimizasyon sorunları oluşabilmektedir. Aynı zamanda birçok port açılacağı için açıklar oluşabilmektedir.

tamam peki windows güvenlik duvarından port nasıl açacağım

peki vds e geçtikten sonra yani dinamik bir ip ye geçtikten sonra port açmama gerek varmı sorun düzelirmi yani

peki vds e geçtikten sonra yani dinamik bir ip ye geçtikten sonra port açmama gerek varmı sorun düzelirmi yani
Dinamik ip demek ip adresinin sürekli değişmesi demektir. VDS te dinamik değil statik ip olur. Sizin şuan kullandığınız ip sürekli değişmekte mi? Nereden sunucuyu açıyorsunuz?

normal pc den karıştırmışım statik demek istemiştim

şöyleki hepsine farklı lopfile hesabı açınca çözüldü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl