Çözüldü bungecord server

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

xefnu

Örümcek Hoşt!
Elmaslar
12
bungecord server kurduğumda skinsrestorer çalışmıyor. benim minecraft orjinal fakat orj olmayanlar da girsin diye online mode false yaptım bu sefer de benim skin gözükmüyor sebebi nedir?

• Online mode = false yapınca sunucu artık Mojang’ın doğrulamasını yapmaz, yani “offline mode” olur.
  • Bu durumda, sunucu orjinal hesapların skinlerini otomatik olarak çekemez, çünkü Mojang’ın skin sistemi online doğrulamaya dayanıyor.
  • Bu yüzden senin (orijinal hesabınla) giriş yaptığında bile skin görünmez.
  • SkinsRestorer eklentisi tam da bu durumu çözmek için var ama bazen BungeeCord ağında doğru şekilde çalışması için ekstra ayar gerekebilir.

Problemin Kaynağı​

• BungeeCord yapılandırmanda ya da Spigot/Paper sunucularının config’lerinde online-mode false yapınca, skin doğrulama ve değiştirme işini eklentinin doğru yapması gerekir.
  • Ancak, BungeeCord üzerindeki tüm sunucuların online-mode true olması ve sadece BungeeCord’un online-mode false olması gerekiyor. Yani:
    • BungeeCord config: online_mode: false
    • Spigot/Paper sunucular: online_mode: true
  • Eğer sen tüm sunucularda online-mode false yaparsan, SkinsRestorer çalışmayabilir çünkü skin verisini çekmek ve doğrulamak zorlaşır.

Çözüm Önerileri​

1. BungeeCord’da online_mode: false olarak bırak.
  2. Arka uç (backend) Spigot/Paper sunucularında online_mode: true olsun.
  3. SkinsRestorer’un son sürümünü kullan ve config’inde BungeeCord ile uyumlu ayarları yap (genelde config’de “bungeecord-mode” ya da “use-bungee” gibi seçenek olur).
  4. Ayrıca BungeeCord ile Spigot arasında “IP forwarding” açık olmalı, bu da oyuncu bilgilerini doğru iletir.
  5. Eğer orijinal olmayan oyuncuları kabul etmek istiyorsan, offline-mode sunucusu ile bu sistem pek uyumlu değil. Çünkü orijinal olmayanlar offline mode zorunluluğu için online_mode false gereken sunucuya bağlanıyor. Bu durumda skin yönetimi çok karmaşık olur.

Umarım Yardımcı Olabilmişimdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl