Bu server işimi görür mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

temel pvp

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0

Discord:

! ӄɨռɢ ✯ BeratTemel #6981

dell'in bu marka server (sunucu) suna alıp evdeki internetime bağlayıpğ minecraft server kurabilirmiyim
1543168600563.jpeg

Dell PowerEdge T130 T130535S1P1B-1M3

VEYA BU SUNUCUSUNA
1543168638314.jpeg

Dell PowerEdge R730 Rack Server Intel Xeon E5-2609 V3 8GB RDIMM

Veya kendi kullanıdınız server (suncu) kasa modellerinde evdeki internet ile minecraft sunucusu açabilirmiyim
diyelim ki açılıyor bunun sunucu ıp ne ona nereden bakabilirim.

Merhaba bence bunu yapman sıkıntı çıkartır çünkü pc ni 7/24 açık tutacaksın ve internet hızının iyi olması gerek. Pc de soğuk ve tozsuz güvenli olmalı (bakımlı)

Hem internetin veya elektriğinin gitme olasılığını fln hesaba katman gerek. Tabi birde port filan açıcan.

Ama olurmu olur açarsın sunucu.

:( Maalesef, Çok masrafı var. Veri Merkeziydi, Elektiriğiydi, Bakımıydı, Ayrıca Fazla Elektirik Yazar, En İyisi Al Baba Keyubudan Keyfine Bak.

ya masafra onemli deil
yani o nu alcam ıp sine nereden bulacam minecraft server kurabilirmiyim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

bundan anlayan biti beni dc de ekleyebilirmi

-> Bu tür sunucular genellikle yüksek işlem kapasitesi ve bu işlemleri yüksek trafik oranlarıyla iletebildiği için tercih edilir.
Yüksek trafik imkanını da ancak bir veri merkeziyle sağlayabilirsin. Elbette evinde bazı şirketlerin vermiş olduğu paketlerle de sağlanabilir fakat sağladığı maddi gelirden çok zarara uğratır.
Buna ek olarak elektrik kesintileri, saldırılar ve çeşitli güvenlik sorunları olabilir. Tüm bunlarla karşılaşmamak adına veri merkezlerini kullanmanı öneririm.

Yaparsın ancak vereceğin elektirik parasını barındırmaya vermen daha mantıklı geliyor.

Yaparsın ancak onun kaplayacağı yeri, harcayacağı enerjiyi ve o yüksek gürültüye katlanmak için gereksiz bir şey.

Makinayı alıp herhangi biveri merkezinde yıllık ücret ile barındırabiliyosun diye biliyorum alacam kafama koydum diyosan yakın bi arkadaşım sunucusunu barındırıyor onla tanıştırabilirim seni masrafını vs. sormak istersen, 16mbit ttnet değilde 1gbit hat takılsa kat kat verim alırsın.

Xeon E5-2609 V3 8GB

ram'in ortalama bir sunucu için düşük. 1-2GB sistem'in yiyeceğini düşünürsek sunucunda başka hiç bir şey açık kalmamalı ve bu sunucuyu hub'a geçireceğin zaman sıkıntı çıkarabilirsin e tabi büyük hayallerin var isee..
ram'ini 12 veya 16'ya tamamlayıp frekansını yüksek tutmanı öneririm.

7/24 çalışacak bir server, Klimalı sürekli penceresi açık hava sirkulasyonu olan bir odaya ihtiyaç duyar. Elektik faturasındada hatrı sayılır bir fark olacağını düşünüyorum.

Elektriklerin veya internetin kesilmesi seni çok kanser edecektir. İnternetin'in en az 1gbit(Sn'de 126mb(teoride) mb download yapabilirsin, alt yapının sağlam olması ve alt yapının 1gbit hat destekleyeceğini hiç sanmasamda) olmasını öneririm

Sen o sunucuyu aldın diyelim barındırman çok zor olur hadi barındırıyorsun diyelim evde ki internetle bu imkansız lagsız bir ortam dahi sunamazsın veri merkezlerinde ki kadar verimli alamazsın ayrıca sabit ip satın alman lazım aylık 12 lira bir ücret ödüyorsun servis sağlıyıcılarından bu ücret farklılık gösterebilir. Yani anlıyacağın bu işler kolay değil.

Upload sıkıntısı olmasa az çok iş görür. Ev internetinde pek verimli olacağını sanmıyorum ve yakacağı elektriğe değer mi?

Şimdi Ben Kendi Makinemi Host Şirketlerinde Barındırılabilirmiyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl