Paylaşım Bodybuilding -Split (Ayrı) Çalışma Programı - Split Yararları - Genel Başlangıç Rehberi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

>>TheLegend<<

Легенды никогда не умирают
Elmaslar
425
Discord İzni
Minecraft
THELEGEND

Discord:

>>TheLegend<<#6052

MUSCLE-D-LOGO.jpg

Bodybuilding sporunda kimse sizi bir anda dilediğiniz ve hayal ettiğiniz vücuda sahip olabileceğiniz bir çalışma programı veya diyet programı yazamaz. Kim olursa olsun, öyle bir dünya yok. Bu iş yıllarca sürebilen ağır ve azim gerektiren bir iştir ve bolca hata yapmanız gerekir, kendiniz için en iyi olanı öğrenmeniz için. Benim ve benim gibi diğerlerinin size yapabileceği tek şey size öneri yapmaktır, bizim için işe yaramış ve başkalarında görüp gözlemlediğimiz en iyi antrenmanlar setler ve tekrar çerçevelerini size iletmektir. Ancak sizden başka asla kimse, sizin vücudunuzu daha iyi tanıyamaz.

the-ultimate-guide-to-an-effective-training-split-bpi-graphic-3.jpg

Split ise; belirlenen günlerde yalnızca belirlenen kas gruplarının, vücut bölümlerinin çalıştırılmasına denilir ve benim tüm antrenman tipleri içerisinde favorimdir, en çok etki gördüğüm çalışma biçimidir.

Vereceğim örnek programa anında geçmek yerine öncelikle kendinizi bir gözden geçirin. Daha önce ne kadarlık bir spor geçmişinizin bulunduğunu ve vücudunuzun ağırlık kaldırma konusunda ne kadar tecrübeye sahip olduğunu düşünün çünkü yeni başlayanlar için asla bir anda yüksek bir çalışma önerilmez çünkü vücut henüz ağırlık kaldırmayı bilmez dolayısıyla sakatlıklara davetiye çıkarabilir. Yeni başlayanlar için çok daha az yoğunlukta ve zorlukta program tipleri seçilir ki buradaki tek amaç vücudu daha büyük zorluklar için hazırlamaktır.

Amacınız açık olmalıdır ve ne istediğinizi bilmelisiniz, öncelikle kendi kilonuzu boyunuzu, yaklaşık olarak metabolizma hızınızı biliyor olmalısınız, kısacası vücudunuzu geliştirmek için öncelikle vücudunuzu tanıyor olmanız gerekmektedir.

Zamanınızı iyi ayarlamalısınız eğer okulunuz varsa okul saatlerinize veya işiniz var ise iş saatlerinize göre kendinize gün içerisinde uygun olduğunuz en az bir buçuk saat ayırmalısınız. Mümkün olduğu sürece asla spora gitmemezlik yapmayın ve kesinlikle bacak günlerinde gitmemezlik yapmayın, sonra arkanızdan külah dondurma derler. Örnek itme/çekme/bacak antrenmanı;
  • 1. Gün: Göğüs, omuz, arka kol - her biri 3'er hareket; 3 set; 6-8, 8-10 ve 10-12 tekrar
  • 2. Gün: Sırt, ön kol - her biri 3'er hareket; 3 set; 6-8, 8-10 ve 10-12
  • 3. Gün: Bacak - - her biri 4'er hareket; 3 set; 6-8, 8-10 ve 10-12
  • 4. Gün: Göğüs, omuz, arka kol - her biri 3'er hareket; 3 set; 6-8, 8-10 ve 10-12
  • 5. Gün: Sırt, ön kol - her biri 3'er hareket; 3 set; 6-8, 8-10 ve 10-12
  • 6. Gün: Bacak - her biri 4'er hareket; 3 set; 6-8, 8-10 ve 10-12
  • 7. Gün: Dinlenme

Yararlı olabilecek bir konu olmuş. Tanıtımı sevdim, eline sağlık.

Sizin sayenizde spor ile ilgi ve alakam arttı. Geçtiğimiz aylardan beri durmadan spor salonuna gidiyorum. Bu makalenizi de sevdim :))

Fotoğraflar güzelmiş :D

Split ileri seviye vücut geliştirme sporu yapan sporcular için önerilen bir çalışma programıdır. Henüz vücudundaki kas oranını bile takip etmeyen sporcuların bu tür programları uygulamak yerine tüm vücudu çalıştıran egzersizler yapmaları daha hızlı gelişim göstermeleri için idealdir. Zamanla artık vücut spora uyum sağladığında ve fark belli olmaya başlayınca belirli noktalara odaklanılıp, split programı uygulanabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl