Çözüldü Blok kırıldığında XP sesi çıkmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadirizm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 209
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadirizm

Demir Cevheri Gibiyim
Elmaslar
20

Discord:

kadirizm_

Minecraft hypixel tarzı skyblock sunucusu geliştiriyorum ve bir süredir farm olayına takılı kaldım, Herhangi bir tarım itemi (buğday, havuç vb.) kırıldığında xp sesi çıkmasını istiyorum ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kullandığım kod:
Kod:
on break of WHEAT and CARROTS and POTATOES and BEETROOTS:
    if player's tool is not air:
        play sound "entity.experience_orb.pickup" to player at volume 1 pitch 1

Minecraft hypixel tarzı skyblock sunucusu geliştiriyorum ve bir süredir farm olayına takılı kaldım, Herhangi bir tarım itemi (buğday, havuç vb.) kırıldığında xp sesi çıkmasını istiyorum ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kullandığım kod:
Kod:
on break of WHEAT and CARROTS and POTATOES and BEETROOTS:
    if player's tool is not air:
        play sound "entity.experience_orb.pickup" to player at volume 1 pitch 1

hata alıyor musunuz ? ayrıca to player yerine to event-player olarak dener misiniz ?

ek olarak benim sorunsuz kullandığım efektler:
play sound "entity.experience_orb.pickup" with volume 0.5 with pitch 1 to event-player
play sound "ENTITY_PLAYER_LEVELUP" with volume 1 and pitch 1 at event-player's location

bunları da denemenizde fayda var.

hata alıyor musunuz ? ayrıca to player yerine to event-player olarak dener misiniz ?

ek olarak benim sorunsuz kullandığım efektler:
play sound "entity.experience_orb.pickup" with volume 0.5 with pitch 1 to event-player
play sound "ENTITY_PLAYER_LEVELUP" with volume 1 and pitch 1 at event-player's location

bunları da denemenizde fayda var.
verdiğiniz kodu denedim hiçbir hata mesajı almadım fakat farm daki havuçları kırdığım zaman xp sesi çıkmıyor

verdiğiniz kodu denedim hiçbir hata mesajı almadım fakat farm daki havuçları kırdığım zaman xp sesi çıkmıyor
Merhaba, hatayı anladım. Kırılınca ses vermesini istediğiniz bloklar yanlış ayarlanmış, doğrusu şu şekilde olacak:

Kod:
break:
    event-block is potato plant or carrot plant or beetroot plant or wheat plant:
        player's tool is not air:

play sound "entity.experience_orb.pickup" with volume 0.5 and pitch 1 to event-player

send event-block to event-player #debug yaparak kırdığı bloğun skript karşılığını alıyoruz. bu satırı silebilirsiniz.

Ayrıca debug olarak eklediğim satır ile diğer ekinleri ekleyebilirsiniz.

İyi forumlar <3

Merhaba, hatayı anladım. Kırılınca ses vermesini istediğiniz bloklar yanlış ayarlanmış, doğrusu şu şekilde olacak:

Kod:
break:
    event-block is potato plant or carrot plant or beetroot plant or wheat plant:
        player's tool is not air:

play sound "entity.experience_orb.pickup" with volume 0.5 and pitch 1 to event-player

send event-block to event-player #debug yaparak kırdığı bloğun skript karşılığını alıyoruz. bu satırı silebilirsiniz.

Ayrıca debug olarak eklediğim satır ile diğer ekinleri ekleyebilirsiniz.

İyi forumlar <3
Çok teşekkür ederim. Yardımcı olduğunuz için minettarım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl