Çözüldü Blach (Melodia-Veldorya) Dolandırıcılıklar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Layrio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 5.943
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Layrio

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
10
Minecraft
Layri

Discord:

Layr#0571

Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim, konuyu çok uzatmadan kısaca kendim üstümden anlatarak tahmini olarak 50 kişininde yaşadığı olaydan bahsedeceğim.

Blach isimli ekip sahibi arkadaşımız öncelikle Melodia isimli ekiple eklenti ve eklenti paketi satışına başladı ve bunu ortağı Wassu ile birlikte yapıyordu, fakat sonrasında aralarında dönen bir olaydan sonra ayrıldılar ve Wassu ve Blach'ın ortak ekibi olan tüm satışları ortak yaptıkları ekipten ben ve benim gibiler aldıkları eklentilerin erişimini kaybettiler (Wassu tüm eklentileri Melodai'dan kaldırdı).

Sonrasında ise komik bir şekilde aynı eklentileri orada müşteri olan ve alan insanlara %20-30 gibi bir indirim yaparak tekrar satmaya başladılar ki oradaki satışlardan da pay alan Blach burada eklentilere hiç bir ekleme yapmadan sadece sürüm desteği ile güzelcene sattı. (Örnek isteyen olursa 1.16.5 Melodia Claim/Teslimat ve 1.19 Veldorya Claim/Teslimatı kurup karşılaştırma videosu alabilirim hiç fark yok çünkü eklenti yapımcısı Blach değil ama konu bu değil.) Yine herkes gibi tamam destek sunuyor ve aralarında olay oldu diyerek eklentileri benim gibi insanlar tekrar satın aldı. Ben bu eklentileri aldıktan 2 hafta sonra arkadaş ekibi kapatıyor ve desteğide kesiyor, açıklama olarak mental olarak çöktüğünden ve 1 aydır ilgilenemediğinden bahsediyor hatta yetkili olduğu bir firma discordunda şu şekilde yazarak resmen alay ediyor.

1678887927501.png

Madem ilgilenemiyorsun ve sağlıklı hissetmiyorsun satış yapmak ne demek kapatmayı düşünerek satışlara devam edip sonra ben desteğe döndüm demek çok komik. Ek olarak bahsetmem gerek ki hataları olan bir discord eklentisinide satışını bu son günlerde yapmaya devam etti, hatalardan bazıları sonsuza dek verify ve unverify yaparak eşleme ödülü almak, tek kelimeden fazla kullanıcı adı içeren kişilere bozuk destek talebi açmak bunlardan bazıları.

Bu kısımdan sonra zaten ekibi kapattı ve herkesin bildiği gibi eklentileri herkese açık şekilde ücretsiz olarak paylaşmaya başladılar. Özetle 2 kez aynı ürünleri (birisinde ortağı ile diğerinde ise kendisi) satarak ve sonrasında ekibi kapatıp herkese açık şekilde paylaştı, düşünün aynı ürünü iki kez alıyorsunuz ve sonrasında ücretsiz olarak herkese sağlanıyor.

1678889472072.png

1678889522435.png
1678889527465.png
1678889531999.png

El olarakda Blach arkadaşımız Veldorya ekibinide sattı ve bu ekipte satış yaptığı tüm eklenti paketleri satış yaptığı kişi tarafından renk ve bazılarında harita değişikliği yapılarak tekrar satılmaya başlandı.

Şu an ise tam kavrayamadığım şekilde Melodia discordunu bu arkadaş düzenliyor mu ne yapıyor bilmiyorum ama onunda kokusu çıkar.
1678888858048.png
;

Bu tarz bir konuyu ilk açışım olduğundan eğer karışık bir şekilde anlattıysam kusura bakmayın olay paradan ziyade bunu alışkanlık haline getirdiği ve insanların sessiz kalması olduğu için böyle bir konu açtım. Böyle bir durumda olan tek ben değilim ve bu sayı azımsanacak seviyede olmadığı içinde en azından bir ceza alması gerek, konuda belirttiğim eklentileri aldığımın kanıtını isteyen olursa'da seve seve PAYTR'dan gelen dekontları iletebilirim.

Son düzenleme:
Öncelikle tahmini olaraktan bu konuyu açmayacaksın kesin bilgin varsa ona göre konuş yoksa bu şekilde yaptığın karalamak, ismi kötülemek oluyor.
Konu ismini düzelt aksi takdirde beni suçlamandan ve adımı kirletmenden dolayı yasaklanman için talep açacağım.
Öncelikle Melodia takımının kurucusu ben ve Wassu fakat bazı şeyler Wassu'nun üzerine olduğu için benim sınava ara vermemle birlikte Discord sunucusundan vs. benim yetkimi aldı, parayı kendi kazanmak istedi.
Eklentiler konusuna gelecek olursak Wassu benim iznim olmadan bana ait eklentileri satmaya kalkıştı. @Wafe ile açılan grupta müşterilerin bana aktarılması ve benim onlara eklentileri ücretsiz sağlamam teklifini sundum fakat reddedildi bu yüzden 2. defa satın almaları gerekti.
Eklentilerin ücretsiz dağıtılması konusu da eklentileri yaptırmış olduğum arkadaşla aramızda çıkan tartışmadan dolayı eklentileri benim diyerekten satmaya, müşterilere vermeye kalkıştı bu yüzden eklentileri ücretsiz dağıtmak zorunda kaldım. Dediğin gibi olsa Discord eklentisini de dağıtırdım. Ayrıca Discord eklentisi son güncellemeyle hataları unlink vb. şeylerin sorunu çözüldü, bu şekilde düşünmek yerine gelip benden son sürümü isteyebilir ya da hatayı çözmemi isteyebilirdin.
Benim veya başkasının takımı kapatması, ürünün desteğini kesmesi veya ücretsiz dağıtması ne seni ilgilendirir ne başkasını bu konu hakkında gelip boş atıp tutmuşsun.
Son olarak ekip satılmadı sadece Discord sunucusunu ve Melodia paketlerini paraya ihtiyacım olduğu için sattım. Veldorya satılmış olsaydı sitesine şu an giremiyor olurdun.
Konunun kapanmasını istiyorum elinde bilgi olmadan, kanıt olmadan bu şekilde boş yapma lütfen.

Konu adını değiştirmiyorum ayrıca istediğin konuyu aç çokta önemli değil benim için, amacım senin şu an ne haltlar çevirdiğini herkesin görmesi. Şimdi konuya gelirsek ben para veriyorum ürün alıyorum sen ise dalga geçer gibi hala ekibi kapatırım ücretsiz dağıtırım seni alakadar etmez diyorsun böyle mesajlar atıp kendini laf cambazlığı ile haklı çıkartmaya çalışıyorsun, elinde bilgi olmadan kanıt olmadan diyorsun ben kanıtları sunmadan (ki ihtiyacımız mı var ortada zaten ücretsiz dağıtıldığına dair görüntüler var bende dekont atarım buraya her iki ekip içinde) ama kendin yazdın zaten benim belirttiğim şeyleri o yüzden dert değil.

Senin Wassu ile olan olayında önemli değil sen ekipteyken almışız ve sen ekipteyken payını almışsın yani isterseniz birbirinizi yiyin bu müşteriyi bağlamaz.

Senin kimle sorunun var umurumda değil ben para vermişim 2 kez ürün almışım sense insanlar ile tartışıp herkese açık paylaşarak insanların verdiği ücreti hiç etmişsin bu konunun ana konusunu değiştirmiyor ve senin laf cambazlığında bu konuyu asla kapatamayacak ya da değiştiremeyecek.

İsmi satmadın ama insanların aldığı ürünleri başkasına sattın oda şimdi tekrardan satıyor anlamak bu kadar zor olmamalı bir şeyi.

1678904253014.png

Tahmini kısma gelirsek Veldoryadaki müşterilerin rolleri ekip discordu satıldığı için tam olarak belirlenemiyor bu yüzden 100 küsür kişide olan o rol üstünden bu eklentinin ortalama satış miktarına dair bir tahmindi o daha az olması durumu değişmiyor :)

Son düzenleme:
Burada ücretsiz dağıtıldığı ortada
1678904374628.png

Burada ise aldığım ürünlerin dekontları mevcut bir adet claim eklentisinin dekontunu papara ile alındığı için bulamadım ama papara geçmişine bakıp onuda iletirim dert değil
1678904404874.png
1678904423108.png
1678904446112.png

Bu Blach denen elemanda ben de biraz sıkıntı olduğunu düşünüyorum en yakın sürede kendi yaşına göre davranmaya başlar umarım

İster ücretsiz dağıtırım ister dağıtmam, ister takımı kapatırım ister kapatmam hala bunun üzerinden kendini haklı çıkarmaya çalışıyor alttaki eleman da sunucuma gelip bana sövüyor tiplere bak Allah'ını seversen.
Ürünü 2 defa aldım diye bana yakınıyorsun, sana al diyen olmadı. Çok yakınmak istiyorsan bu kararı veren yöneticilere yakın bana değil. Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım, konu mümkünse kapansın ve silinsin.

Savunulacak bir yönüm olmayınca benim sıfat, ah şu dolandırıcılardaki ortak yön olan tosuncuk edebiyatı olmasa...
İster ücretsiz dağıtırım ister dağıtmam, ister takımı kapatırım ister kapatmam hala bunun üzerinden kendini haklı çıkarmaya çalışıyor alttaki eleman da sunucuma gelip bana sövüyor tiplere bak Allah'ını seversen.
Ürünü 2 defa aldım diye bana yakınıyorsun, sana al diyen olmadı. Çok yakınmak istiyorsan bu kararı veren yöneticilere yakın bana değil. Gerekli açıklamayı yukarıda yaptım, konu mümkünse kapansın ve silinsin.

Rezilsin ben utanıyorum sen şuraya bir şeyler yazıp kendini haklı çıkarmaya çalışırken üzülüyor ve acıyorum sana

Ekli dosyalar

• ucubeblacgh1.png
    ucubeblacgh1.png
    31,2 KB · Görüntüleme: 247
  • ucubeblach2.png
    ucubeblach2.png
    42,8 KB · Görüntüleme: 240
  • ucubeblach3.png
    ucubeblach3.png
    46,4 KB · Görüntüleme: 237
Konuya daha fazla yazmayacağım, bunların yapılmasında bir sakınca varmış gibi konu açman da ne kadar bilgisiz olduğunun göstergesi böyle düşünmeye devam edebilirsin.

Konuya daha fazla yazmayacağım, bunların yapılmasında bir sakınca varmış gibi konu açman da ne kadar bilgisiz olduğunun göstergesi böyle düşünmeye devam edebilirsin.
yazsana ya lütfen :/

Ha bir de şu tarz bir duyurusu olmuştu geçen zamanlarda KingOF adlı kullanıcının
1678907942095.png

bu konu kapatılmayacak dilediğin kadar yazmama triplerine gir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl