Sol Reklam

Birkaç Novel (Roman) Tavsiyesi

minatodr1

"minatodr1.design"
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
189
Elmaslar
238
Puanlar
6.885
Yer
Japan
books_library_shelves_138556_1920x1080.jpg


Sizlere birkaç tane novel önermek istiyorum fakat ondan önce novel ne demek, buna bakalım mı?

Novel: Novel aslında ingilizce bir kelimedir. "Roman" anlamına gelmektedir. Artık novel'in anlamını biliyoruz değil mi? Genel kültür olması bakımından sizlere ülkemizin ilk romanlarından bahsedeceğim daha sonra önermek istediğim romanlara geçeceğiz.

Türk tarihinin ilk romanları:

*Araba Sevdası: Recaizade Mahmut Ekrem - 1898
*Ateşten Gömlek: Halide Edib Adıvar - 1922
*Bir Düğün Gecesi: Adalet Ağaoğlu - 1979
*Tutunamayanlar: Oğuz Atay - 1972
*İntibah: Namık Kemal - 1876
*Karabibik: Nabizade Nazım - 1899

Vereceğim örnekler bu kadardı. Şimdi size kendi okuduğum anime ve mangaların bazı novellerini göstereceğim. Okumak isterseniz diye link bırakacağım.

siyahcizgi.jpg




thumb-1920-744489.png


Re:Zero Kara Hajimeru Isekai Seikatsu (Anime-Manga-Novel)

Size göstermek istediğim ilk novel bu anime'nin novelidir. Noveli çok geniş ve uzundur. Sürükleyici ve eşsiz bir hikayesi vardır. Eğer hikayesini merak ettiyseniz anlatayım: Ana karakterimiz Natsuki Subaru bir gece markete girer ve daha sonra alışverişini bitirip marketten çıkar. Gökyüzünde bir yıldız gördükten sonra kendisini başka bir dünyada bulur. Subaru normal hayatında günün büyük bölümünü bilgisayar karşısında geçiren bir gençtir. Gittiği dünyayı ilk başlarda bir sanal gerçeklik olarak düşünür ama daha sonradan böyle olmadığını anlar. Subaru, Emilia adında bir elf'e aşık olur ve hikaye bunların arasında devam eder.

Bu animenin 2 sezonu bulunmaktadır. İkinci sezonu devam etmektedir. Çarşamba günleri anime sitelerinden izleyebilirsiniz. Size bir spoiler vereceğim ve animeye ilgi duyacaksınız.

Subaru ölümsüzdür. Hikaye devam ettikçe, başlangıç noktası değişir. Subaru her öldüğünde başlangıç noktasından tekrar doğar ve hayatı buna göre devam eder.

siyahcizgi.jpg




thumb-1920-972774.jpg


Nanatsu No Taizai (Anime-Manga-Novel)

İkinci göstermek istediğim novel Nanatsu no Taizai. Bu animenin noveli'de çok heyecanlı ve maceralıdır. Özgün bir hikayesi ve anlatımı vardır. Her bir karakterin kendi özel yeteneği ve hikayesi vardır. Hikayesini merak ettiyseniz hemen anlatayım: İnsan ve insan dışı varlıkların bir arada yaşadığı bir dönemde Liones Krallığı kutsal şövalyeler tarafından korunmaktadır. Birçok kişinin saygı duyduğu ve krallığı layıkıyla koruduğuna inandığı bu kutsal şövalyeler söylenenlere göre kendi içlerinden bir grup şövalye tarafından ihanete uğramış ve birçoğu “Yedi Ölümcül Günah (Nanatsu no Taizai)” olarak adlandırılan bu grup tarafından katledilmiştir. Bu olayın üstünden 10 yıl geçer, bu grubun üyelerinin akıbeti ile ilgili kimisi ölü, kimisi diri, kimisi yakalanmış gibi çeşitli söylentiler vardır. Bu sırada da Kral hastalanır ve Kutsal Şövalyeler ülkeyi zalimce yönetmeye başlamıştır. Kralın kızı olan Elizabeth ise krallığı geri almak için 7 Ölümcül Günah’ı bulmak ister ve her yerde onları aramaya çıkar. Acaba Elizabeth, onları bulabilecek mi? Hikaye böyle şekilleniyor

Bu animenin 3 sezonu ve 2 adet OVA'sı mevcuttur. Anime izlemeyi seviyorsanız bu anime de sizi kesecektir. Benim keyifle izlediğim animelerdendir.

siyahcizgi.jpg




163434.jpg


Naruto - Naruto Shippuden (Anime-Manga-Novel)

Son olarak bahsetmek istediğim novel: Naruto. Bu anime-novel benim en sevdiğim yapımdır. Novel'in kendine özgü dünyası, hikayesi ve karakterleri vardır. Görebileceğiniz tüm karakterlerin bir hikayesi vardır. Dram, aksiyon, macera gibi birçok kategori altında yer alır. Bu anime bayağı uzundur. (720 bölüm toplam.)
Hikayesini merak ediyorsanız anlatayım: Naruto yetim olarak bir köyde yaşamaktadır. Annesi ve babası onun doğduğu gün öldürülmüştür. Naruto'nun büyük bir hayali vardır: Hokage olmak. (Hokage: köyü yöneten ve halk tarafından saygı duyulan kişi.) Aslında daha fazla anlatmak istemiyorum çünkü söylediğim herşey spoiler olabilir. Animesi çok uzundur ve her bölümünü ayrı bir hikayeyi anlatır. Uzun soluklu anime/novel seviyorsanız okumanızı veya izlemenizi tavsiye ederim.

siyahcizgi.jpg


Konunun sonuna geldik, okuduğuz için teşekkür ederim.​
 

Violet Evergarden

From bottom of my heart "I Love You"

Discord:

Violet Evergarden#9379

Katılım
2 Ekim 2018
Mesajlar
1.042
Elmaslar
709
Puanlar
9.550
Yaş
24
Violet Evergarden'i unutma ;) Buda benden bir tavsiye.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Bu türe pek hakim olmasam da ilgimi çekenleri oldu. Konu için teşekkür ederim ;) <3
 

Anathory

M & A | Tasarımdan animasyona her türden hizmet!
Emektar

Discord:

Anathory#8248

Katılım
17 Temmuz 2018
Mesajlar
891
Elmaslar
1.300
Puanlar
7.530
Fantastik sevenler için Hail the King novelini tavsiye ederim, ayrıca anime olarak da listedekilere ek olarak Shingeki no Kyojin de güzel gider :p
 

minatodr1

"minatodr1.design"
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
189
Elmaslar
238
Puanlar
6.885
Yer
Japan
Fantastik sevenler için Hail the King novelini tavsiye ederim, ayrıca anime olarak da listedekilere ek olarak Shingeki no Kyojin de güzel gider :;p
O animeyi de çok duydum fakat izleyecek vaktim yok. Önerini dikkate alacağım.
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı