Rehber Birçok Hub sunucusunun yaptıgı hata uuıd açıgı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _OnePage_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 2.047
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_OnePage_

Cehennem Yükleniyor - %89
Elmaslar
835
Minecraft
_OnePage_

Discord:

OnePage#1881

İlk olarak çok uzun tutmayacagım konuyu,başlıkdanda gördügünüz gibi birçok sunucu uuıd açıgını kapatmıyor ve yine portlar üzerinden sunucuya girilebiliyor ve birçok sunucuda bunun yüzünden saldırılara uğruyor.konuyu fazla uzatmadan bunu önlemenin yolunu anlatayim,aşşagıdaki linkdeki plugini sunucunuza kurarsanız bu açıgıda kapatabilirsiniz. iyi günler

Link:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.

Not:forumda aktif hiç böyle konu görmedigim için açtım ve birçok sunucuda bu açık var

Eski sunucumda böyle bir açık vardı biraz acemiydim sonradan çözmüştük bilmeyenler için yararlı konu olmuş ;)

Asıl sunucusu Spigot veya Bukkit türevi olan kişiler bu eklentiyi kullanmalıdır. Bungee de bu açık yok eğer portunuzdan girebiliyorlarsa uygularlar zaten porttan girebiliyosalar direk admin hesabınada girebilirler normal Spigot sunucularda authme oldugu için direk sunucuda admin hesabına UUID spooflayarak girmenin bir yoludur bu

Asıl sunucusu Spigot veya Bukkit türevi olan kişiler bu eklentiyi kullanmalıdır. Bungee de bu açık yok eğer portunuzdan girebiliyorlarsa uygularlar zaten porttan girebiliyosalar direk admin hesabınada girebilirler normal Spigot sunucularda authme oldugu için direk sunucuda admin hesabına UUID spooflayarak girmenin bir yoludur bu
ilk olarak bende ögle sanıyordum fakat bu uuıd ile port açıgı kapalı olsa bile yine sunucuya giriş yapılıyor ve bu yüzdende bungeecord sunucularda yapılıyor bu uuıd spoof portu kapalı bir sunucuda denedim ve uuıd spoof ile port açıgı kapalı olsa bile giriş yapabilmişdim fakat bu plugini indirince ögle birşey yapamadım

Bilmeyenler için yararlı bir konu olmuş anlatımınız için tesekkürler (:

Attığınız plugin bypasslanabiliyor ve artık geliştirilmiyor, evet mantık doğru uuid spoof engellenmeli fakat başka pluginlerle.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben şahsen sunucumda bu tür şeyler kullanmıyorum porttan girişi engellediğim için hiçbir türlü giriş yapamazlar.

Attığınız plugin bypasslanabiliyor ve artık geliştirilmiyor, evet mantık doğru uuid spoof engellenmeli fakat başka pluginlerle.
haklısın geliştirilmiyor ve bypasslanabiliyor fakat kolay bir şekilde değil,internetde uuıd spoof yazıp ordaki clientlerle yapılmıyor(denedim)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ve port açıgını kapatsan bile uuıd açıgı ile yine girilebiliyor o yüzden böyle pluginlere ihtiyaç var

Son düzenleme:
Zamanında kendi sunucumuzdada bulunan bi açık. oyuncu kaybına hatta sunucu kapanmasına kadar gidebiliyor arkdaşlar önlemlerinizi almanızı tavsiye ederim.

Zamanında kendi sunucumuzdada bulunan bi açık. oyuncu kaybına hatta sunucu kapanmasına kadar gidebiliyor arkdaşlar önlemlerinizi almanızı tavsiye ederim.
keşke herkes bilinçlense bu yılda bile daha port açıgını kapatmamış kişiler var.arkadaşımın sunucusu bunun yüzünden defalarca hacklendi halbuki sadece 20 saniyede çözülebilecek basit bir problem....

Eklenti 1.7 ve 1.8 için geçerli olduğu yazıyor buna bi açıklık getiri misin.

Birde bungesi olanlar bungeye mi kurucak yoksa her swye mi?

Türkiye lokasyonunda ve portlarda her zamanki gibi bir ton açık mevcut işini iyi yapan bir çok insan var kesinlikle bu konuda yardım almanızı öneririm.Emeğinizi çöp edecek bi o kadar da insan var. iyi günler

Eklenti 1.7 ve 1.8 için geçerli olduğu yazıyor buna bi açıklık getiri misin.

Birde bungesi olanlar bungeye mi kurucak yoksa her swye mi?
biz 1.8-1.8.8 için kullanıyoruz sıkıntı çıkmıyor

biz her sunucuya atmışdık çakma lobi hariç şuanlık hiç sorun çıkmıyor

Teşekkür ederim bu yararlı konu için, eklentiyi kullanacağım. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl