Bir Tür Sunucu Seçimi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Dracaryn

Birisi mi Spawnlandı?
Elmaslar
0

Discord:

d.racaryon

Merhaba değerli arkadaşlar, iyi akşamlar.

Sizlerle paylaşmak istediğim birkaç konu var. Öncelikle, planlarımı kısaca sunmak istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla sunucu sektöründe birçok sunucu bir kısır döngüye girmiş durumda. Yapılan yenilikler ise çoğu zaman kolayca taklit edilebilir veya direkt olarak kopyalanabilir nitelikte. Bu yüzden, sunucum için farklı bir girişimde bulunarak özel bir konu açmaya karar verdim. Amacım, sunucuyu startup projesi olarak ele alarak özgün ve yenilikçi sistemlere sahip bir sunucu geliştirmek.

Şu anda düşündüğüm stabil oyun modları SkyBlock ve BoxPvP. Bu oyun modlarını seçmemin nedeni, “kitleye hitap etmiyor” veya “oynanmıyor” gibi yorumlardan bağımsızdır iyi planlanan ve stratejik olarak kurulan sunucuların başarılı olabileceğine inanıyorum. Tabii ki' oyun modları bir fark yaratıyor, fakat bu konuda yeterli veri elimde olmadığı için kesin konuşmak istemiyorum.

Sunucu belirli bir kullanıcı sayısına ulaştığında ve yük arttığında, mevcut yapıyı tek bir sunucu yazılımında çalıştırmak yerine çoğul sunucu yazılımlarına geçmeyi, dünya paketleme yöntemiyle kapasitemizi arttırarak veri aktarımlı sistemlerle ilerlemeyi planlıyorum. Bu bağlamda sizlerden SkyBlock ve BoxPvP ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum. Hangi oyun modunu neden seçerdiniz ve sistemsel olarak ne tür önerilerde bulunursunuz? Fikirlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Ayrıca, sunucuda optimize edilmiş sistemlere önem vereceğim ve beğendiğim sistemleri özel olarak kodlayacağım.

Bütçe konusuna gelince, şu an için yüksek bir bütçeye sahip değilim, dolayısıyla aniden 20-30 bin TL gibi bir yatırım yapmam mümkün değil. Sunucu geçiş sürecinde, reklam için ortalama 4-5 bin TL’lik bir bütçe ayırmayı planlıyorum. Ek olarak, imkan buldukça reklam yatırımlarını sürdüreceğim. Aranızda “yatırımcı olabilirim” veya “ortak olabilirim” diyen, maddi destek sağlayabilecek kişiler varsa, bu konuları Discord üzerinden detaylı şekilde konuşabiliriz. Hisse ve katkı dağılımı konusunda bir plan oluşturabiliriz.

İlginiz ve katkılarınız için şimdiden teşekkürler!

Dip Not:
Şu an tam stabilize olarak düşündüğüm taban sürüm 1.16.5 fakat planlanacak sistemlere göre taban sürüm 1.20.4 sürümüne yükseltilebilir.

Konu devam ediyor.

hangi oyun modunda bilgiliysen onun üzerinden çok üst düzey iş yapabilirsin. sırf oynanıyor diye bilmediğin modlara girersen hüsran olur sonu

Son dönemde açılan sunucuların tamamına yakını hazır, birbirlerine benzeyen kopya sistemler/paketler ile açılıyor.
Ama bu tür sunucuların tamamı tutuyor çünkü Türk Minecraft kitlesi, yaş ortalaması nedeniyle idrak etme yaşına gelmeyen küçük arkadaşlarımızdan oluşuyor.

hangi oyun modunda bilgiliysen onun üzerinden çok üst düzey iş yapabilirsin. sırf oynanıyor diye bilmediğin modlara girersen hüsran olur sonu
genel olarak tüm modları biliyorum

Son dönemde açılan sunucuların tamamına yakını hazır, birbirlerine benzeyen kopya sistemler/paketler ile açılıyor.
Ama bu tür sunucuların tamamı tutuyor çünkü Türk Minecraft kitlesi, yaş ortalaması nedeniyle idrak etme yaşına gelmeyen küçük arkadaşlarımızdan oluşuyor.
Birbirine benzer ve yakın sistemlerden kastınız nedir ? Şu anda aklıma çiftçi sistemi geliyor mesela şu anda 10 SkyBlock sunucusunun 9'unda çiftçi bulunur çünkü oynayan oyuncular bunu talep ederler ve bu sistemi beğenirler. Bundan dolayı sunucu sahipleri bu sistemi oyunlarına eklemesi gerekir. Yine çiftçiden örnek veriyorum, siz bir skyblock sunucusu açtınız ve dediniz ki çiftçi yok eskisi gibi huniler ile sistemler yapmalısınız sandıklardan alıp satmalı veya eklediğim satış çubukları ile sandığa tıklayarak satmalısınız derseniz sizce bunun otomasyon hali dururken kaç oyuncuyu sunucunuzda tutabilirsiniz ? Aklıma çiftçi sistemi geldiği için bundan örnek verdim bu yorumum türetilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl