Bir Towny Sunucusundan Beklentileriniz Nelerdir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

shinepow

Odunlara Vur Vur Vur!
Yasaklandı
Elmaslar
0
Minecraft
korayshine

Discord:

shinepow

Sizce bir Towny sunucusunda ne gibi özellikler olması gerekiyor?

Sizce bir Towny sunucusunda ne gibi özellikler olması gerekiyor?
Doğrusu Towny modu benim gözümde hep Factions oyun modunun gelişmiş hali gibi bir şey oldu. Yani yine herkes klanlar kuruyor ve Factions'da orman dediğimiz yer yerine survival dünyasında vs atıyor. Fakat Türkiye'de Factions, Towny kadar bir popülerlik elde edemedi. Factions'ı bu klan kurup PvP atmaktan ziyade eğlenceli yapan bir kısmı da bence kesinlikle kasılma ve her sunucunun kendine has etkinlikleriydi. Günümüzde çoğu Towny sunucusu kendine has bir ödül, etkinlik sistemi sunmuyor bence. Hepsi günlük ödül, vote ve battlepass sisteminden ibaret hemen hemen. Yani demek istediğim, yeni sürümlerle, yeni ortaya çıkmış bu oyun modunun tıpkı Factions'da olduğu gibi insanları kendine çekecek ve diğer sunuculardan farklı kılacak bir etkinlik, ödül sistemine sahip olması. Yani mesela sunucu içerisinde küçük bir minigames sistemi olması. Bahsetmek istediğim şey bilindik fakat oyuncuyu kendine çekecek bir değişiklik. Örneğin ben zamanında CS:GO'da Jailbreak oynarken çoğu sunucu aynı FF sistemini kullanıyordu. Fakat sonra bunun konseptini değiştirip oyuncuları PUBG'de olduğu gibi rastgele kutulardan çıkacak rastgele silahlarla savaştıran bir etkinlik plugini yaptılar ve bazı sunucular bunu kullanmaya başladı. Ardından çoğu oyuncu bunu deneyimlemek için PUBG tarzı FF eklentilerine sahip sunucularda oynamaya başladı. Ya da daha bilindik bir örnek olarak bundan 3-4 yıl öncesine kadar hiç bir Minecraft sunucusunda Pinata etkinliği yoktu (Pinata çok deneyimlenmeye değecek bir etkinlik mi tartışılır ama sadece ben örnek veriyorum :D). Yani bu bahsettiklerim sadece bir kaç örnek. Kısacası demek istediğim sunucunuza farklı bir etkinlik konsepti eklemeniz ve oyuncuyu kendinize çekecek bir şey yapmanız. Ardından en önemlisi bu yaptığınız şeyi iyi pazarlamanız ve her yerde belirtmeniz. Yani insanların gözüne diğer sunuculardan farklı bir şey sunduğunuzu sokmalısınız. Yoksa diğer yüzlerce 1-2 aylığına açılıp kapanan sunuculardan farkınız olmaz bence. Her ne kadar detaylı ve uzun olsa da benim artık bir Towny sunucusundan beklentim budur. Yoksa canım Towny oynamayı çekmediği sürece herhangi bir sunucuya bağımlı olup oynamam.

Başka bir fikir sahibi olan var mı?

Merhaba,

Bu yorumumu towny sunucusu beklentisinden ziyade sunucu beklentisine göre yapacağım.

2013 yılından bu yana birçok sunucu açmış, yönetmiş veya geliştirme kısmını üstlenmiş biri olarak şunları söyleyebilirim:

1) Oyun modu aktif olarak geliştirilmeli ve düzenli olarak yenilikler getirilmelidir. Sunucuların büyük bir kısmı, hazır paketler vasıtasıyla sunucularını açıp aylarca hiçbir ilerleme sağlamadan sunucu yönettiklerini sanıyorlar. Aktif bir geliştirici veya geliştirici ekibi bulunmalı; hataları hızlı bir şekilde fixleyip düzenli olarak yenilikler getirebilecek potansiyelde olmalı.

2) Yönetim ve yetkili kadrosu özenle seçilmelidir. Kadrodaki boşlukları doldurmak yerine, gerçekten hakkını verecek insanlar seçilmelidir. Eskisi gibi sunucularda oynamıyorum, hatta hiç oynamıyorum bile diyebilirim ancak birçok sunucunun discord sunucularında veya farklı topluluk platformlarında yer alıyorum. Sohbet kanalları veya destek kanallarındaki yetkili tavırlarını görünce gerçekten iğreniyorum. Biraz yüksek bir oyuncu kitlesine sahipse tamam, güzel bir güç zehirlenmesi yaşanıyor. Oyuncuyu azarlayan üst düzey yöneticiler, işine gelmeyince banlayan sunucu sahipleri... Bunları yaşamamış olsam bile şahit oluyorum ve gerçekten kötü bir izlenim bırakıyor.

Aslında anlatacak çok şey var ama 10 sene önceki hevesim ve isteğim yok. Eskiden oyuncular bile olgundu; satır satır kural maddeleri, üst düzey hile korumaları veya bir ticket kanalı bile oluşturmamıza gerek yoktu çünkü oturup iki dakika sohbet edince her şeyi çözüyorduk. Şimdi sorsan fiziken 23-24 yaşındaki sunucu sahipleri bile çocukça davranarak aşağılık kompleksini bastırmaya çalışıyor. Profesyonel imaja sahip veya profesyonel olma yolunda ilerleyen çok çok az sunucu var. Defalarca kez yazıldı, çizildi ve anlatıldı. Sonuç? Maalesef ki herkes kendi bildiğini okuyor. Yazdığın yazının içinden birkaç cümleyi cımbızla çekip ona göre yorum yapıyor.

Özetlemek gerekirse; aktif bir developer ve sağlam bir yetkili kadron olduktan sonra hangi oyun modunu seçersen seç başarıya ulaşırsın. Cins cins oyun modları çıkarmışlar, eskiden towny mi vardı be... :)

Yenilikçi ve aktif olması.

Yenilikçi ve aktif olması.
Merhaba,

Bu yorumumu towny sunucusu beklentisinden ziyade sunucu beklentisine göre yapacağım.

2013 yılından bu yana birçok sunucu açmış, yönetmiş veya geliştirme kısmını üstlenmiş biri olarak şunları söyleyebilirim:

1) Oyun modu aktif olarak geliştirilmeli ve düzenli olarak yenilikler getirilmelidir. Sunucuların büyük bir kısmı, hazır paketler vasıtasıyla sunucularını açıp aylarca hiçbir ilerleme sağlamadan sunucu yönettiklerini sanıyorlar. Aktif bir geliştirici veya geliştirici ekibi bulunmalı; hataları hızlı bir şekilde fixleyip düzenli olarak yenilikler getirebilecek potansiyelde olmalı.

2) Yönetim ve yetkili kadrosu özenle seçilmelidir. Kadrodaki boşlukları doldurmak yerine, gerçekten hakkını verecek insanlar seçilmelidir. Eskisi gibi sunucularda oynamıyorum, hatta hiç oynamıyorum bile diyebilirim ancak birçok sunucunun discord sunucularında veya farklı topluluk platformlarında yer alıyorum. Sohbet kanalları veya destek kanallarındaki yetkili tavırlarını görünce gerçekten iğreniyorum. Biraz yüksek bir oyuncu kitlesine sahipse tamam, güzel bir güç zehirlenmesi yaşanıyor. Oyuncuyu azarlayan üst düzey yöneticiler, işine gelmeyince banlayan sunucu sahipleri... Bunları yaşamamış olsam bile şahit oluyorum ve gerçekten kötü bir izlenim bırakıyor.

Aslında anlatacak çok şey var ama 10 sene önceki hevesim ve isteğim yok. Eskiden oyuncular bile olgundu; satır satır kural maddeleri, üst düzey hile korumaları veya bir ticket kanalı bile oluşturmamıza gerek yoktu çünkü oturup iki dakika sohbet edince her şeyi çözüyorduk. Şimdi sorsan fiziken 23-24 yaşındaki sunucu sahipleri bile çocukça davranarak aşağılık kompleksini bastırmaya çalışıyor. Profesyonel imaja sahip veya profesyonel olma yolunda ilerleyen çok çok az sunucu var. Defalarca kez yazıldı, çizildi ve anlatıldı. Sonuç? Maalesef ki herkes kendi bildiğini okuyor. Yazdığın yazının içinden birkaç cümleyi cımbızla çekip ona göre yorum yapıyor.

Özetlemek gerekirse; aktif bir developer ve sağlam bir yetkili kadron olduktan sonra hangi oyun modunu seçersen seç başarıya ulaşırsın. Cins cins oyun modları çıkarmışlar, eskiden towny mi vardı be... :)
Fikirleriniz için teşekkür ederim, elimizden geldiğince yetkili kadromuzu düzgün insanlar ile doldurmaya ve sunucuyu aktif tutmaya çalışacağız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl