Bir Towny sunucusundan beklediğiniz sistemler/özellikler nelerdir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Creeperucan

Hâlâ Zümrüt Bulamadım!
Elmaslar
111
Minecraft
Creeperucan

Discord:

creeperucan

Merhaba, bir towny sunucusu üzerinde bir çalışma yapıyorum. Şuan ki towny sunucularının çoğu neredeyse farksız. Bundan dolayı Towny'i daha üst düzeye taşıyıp daha yenilikçi sistemler ile daha oynanabilir bir towny sunucusu açmak istiyorum. Bundan dolayı oyuncularında önerilerini almak bana mantıklı geldi. Yenilikçi towny geliştirmemde yardımcı olmanız dileği ile...

Sunucumda baya bir kafamda kurduğum ve burada açıklamak istemediğim güzel bir towny sistemi var. Şuanda sunucuma battlepass ekleyeceğim sizce bu mantıklı olur mu veya battlepass yerine başka bir sistem m kullanmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, sunucu içerisine özel eşyalar, büyüler vs. eklemeyi düşünüyorum. Sizce bu Towny'nin yapısını bozar mı?

BattlePass ve Özel item ekleyince özgün mü olunuyor?

BattlePass ve Özel item ekleyince özgün mü olunuyor?
Tabii ki de hayır. İleride zaten sunucumu tanıtacağım. O zaman burada söylemek istemediğim özellikleri görmüş olacaksınız. Tabii eğer fikriniz var ise konu ile alakalı güzel duracağını düşünürsem eklerim. Oyunun bir süre sonra tekrar etmemesi için elimden geldiğini yapmaya çalışacağım.

Son düzenleme:
konu kilit

Ekonominin her şeyden önemli olduğunu düşünüyorum. Altın ekonomisi kullanacaksan öyle bir denge oluştur ki oyuncular altını eline aldıklarında kendilerini zengin hissetsin. Aynanda hem pve oyuncularını hem de pvp oyuncularını düşünmelisin. Sunucunda güzel şehirler görmek istiyorsan pvpcilerin eline büyük güç vermemen gerekiyor fakat bunu yaparsan da pvpciler sıkılacaktır. Uğruna savaşılacaklar amaçlar ekleyebilirsin. Mesela örnek bir pvp özelliği;

Sunucuyu kıtalara ayır ve bu kıtaların sahibini belirlemek için savaş alanları olsun. Event başladığında uluslar diğer uluslarla savaşsın ve savaşı kazanan ulus o kıtada bulunan uluslardan vergi olarak altın toplayabilsin.

Başka bir pvp özelliği uluslar birbirine savaş açabilsin ve savaş açıldığı süre boyunca bu iki ulusun üyeleri claimli topraklarda bile birbirine zarar verebilsin. Eğer bir ulus diğerine barış isteği gönderirse savaş sona ersin ve townynin ulus vergisi sistemi üzerinden, barış anlaşması yapan ulusun kasabalarından alacağı altın vergisi malup olunan ulusa ödensin.

Bunların dışında tabiki sunucu performansı iyi olmalı, anti-cheat olmalı, iyi bir moderasyon olmalı, oynayacak bir kitle olmalı bunun için reklam vermen gerekiyor, sunucuyu ayakta tutabilmek için para kazanacağın bir mekanizma olmalı ve bunu yaparken oyuncuları isyan ettirmemelisin.

Son olarak McMMO candır

Son düzenleme:
Ekonominin her şeyden önemli olduğunu düşünüyorum. Altın ekonomisi kullanacaksan öyle bir denge oluştur ki oyuncular altını eline aldıklarında kendilerini zengin hissetsin. Aynanda hem pve oyuncularını hem de pvp oyuncularını düşünmelisin. Sunucunda güzel şehirler görmek istiyorsan pvpcilerin eline büyük güç vermemen gerekiyor fakat bunu yaparsan da pvpciler sıkılacaktır. Uğruna savaşılacaklar amaçlar ekleyebilirsin. Mesela örnek bir pvp özelliği;

Sunucuyu kıtalara ayır ve bu kıtaların sahibini belirlemek için savaş alanları olsun. Event başladığında uluslar diğer uluslarla savaşsın ve savaşı kazanan ulus o kıtada bulunan uluslardan vergi olarak altın toplayabilsin.

Başka bir pvp özelliği uluslar birbirine savaş açabilsin ve savaş açıldığı süre boyunca bu iki ulusun üyeleri claimli topraklarda bile birbirine zarar verebilsin. Eğer bir ulus diğerine barış isteği gönderirse savaş sona ersin ve townynin ulus vergisi sistemi üzerinden, barış anlaşması yapan ulusun kasabalarından alacağı altın vergisi malup olunan ulusa ödensin.

Bunların dışında tabiki sunucu performansı iyi olmalı, anti-cheat olmalı, iyi bir moderasyon olmalı, oynayacak bir kitle olmalı bunun için reklam vermen gerekiyor, sunucuyu ayakta tutabilmek için para kazanacağın bir mekanizma olmalı ve bunu yaparken oyuncuları isyan ettirmemelisin.

Son olarak McMMO candır
Bu bilgiler doğrultusunda ilerlemeye çalışacağım. Sunduğunuz fikir için teşekkürler. PvPvE bir yapı taşı oluşturabiliriz. Altın ekonomisi kullanmak isterim ancak zaten dünyada çok fazla altın çıkıyor.

Konu kilitlenebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl