Bir süredir üzerinde uğraştığım webscript (Fikirlerinizeihtiyacım var)

Çok çok iyi düşünülmüş bir proje hocam, tekelleşmeyi bitirebilmek adına böyle yeni girişimler görmek harika.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Fastify konusuna gelecek olursak, kağıt üzerinde Express'ten daha hızlı, ama dürüst olmak gerekirse bu tarz sistemlerde site yavaşsa bunun sebebi neredeyse hiçbir zaman framework olmuyor. Genelde ya veritabanı sorgusu kötü yazılmıştır ya da cache yapısı yoktur. Ben de tam olarak o kısma odaklandım; Redis cache hazır, sorgular indexlendi, önünde zaten Cloudflare var. Şu an Express 5 ile gayet rahat ilerliyorum. İleride bir yerde tıkanma yaşarsak gerekli ölçümleri yapar, duruma göre o servisi başka yere taşırım. Ama sırf teoride daha hızlı diye şu aşamada her şeyi söküp Fastify'a geçmek bana pek mantıklı gelmiyor.

Kurulum tek tuş olsun demişsin; zaten benim de tüm amacım, tüm uğraşım bu. Kullanıcı Windows'ta ya setuplu bir şekilde ya da baslat.bat ile çalıştıracak, ona daha karar vermedim. Windows biraz sıkıntılı, o yüzden önce Linux tarafıyla uğraşacağım. Kurulum ise bash (curl -s
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
) olacak. Gerisini tamamen Docker halledecek; PostgreSQL, Redis, site altyapısı, hepsi kendi kendine ayağa kalkacak. "SQL hatası aldım, port çakıştı" gibi muhabbetlerin hiç yaşanmamasını istiyorum, çünkü kullanıcıyı daha ilk adımda kaçıran şey genelde bu tarz teknik sorunlar oluyor. Coolify örneğini vermen çok iyi olmuş, kafamdaki mantık tam olarak o.

İki çekirdekli (dağıtık) mimariyi de çok iyi yakalamışsın, sistem zaten tam olarak böyle kurulu. Bir tarafta sadece lisans açma, kapama ve doğrulama işlerini yapan bir API çalışıyor; diğer tarafta sitenin kendi arayüzü dönüyor. İkisi Tamamen izole. Sürdürülebilirlik konusuna değinmişsin ya, aslında en çok kafa yorduğum şeylerden biri buydu. Projeyi en baştan böyle dağıtık kurmasaydım, ileride büyüteceğimiz zaman altında kalırdım.

Self-host konusundaki tespitinde de sonuna kadar haklısın. Zonely tarafında self-host seçeneği yok; Crafter'da var ama çok ön plana çıkarmıyorlar. LeaderOS de son zamanlarda getirdi, fakat şu ana kadar ilgi görmesinin sebebi biraz da bu. Benim niyetim tam olarak bu boşluğu doldurmak: isteyen kendi makinesine tamamen ücretsiz kursun, "ben bunlarla uğraşamam" diyen de gelsin bizim tarafta tek tıkla açsın. Tema mevzusu da aynı şekilde; LeaderOS'ta güncelleme beklemeden özel temalara pek dokunamıyorsun. Ben bu yapıyı panelden direkt kod seviyesinde düzenlenebilir hale getiriyorum. Yani FTP ile veya satıcıyla uğraşma devri bitecek.

Haklısınız, ortada bir görsel olmayınca anlatılanlar biraz havada kalıyor tabii. Arayüz aslında hazır, yakında ekran görüntüleriyle geleceğim. O zaman çok daha net ve detaylı konuşabiliriz. Maalesef sektör bu tarz heveslerle başlayıp yarıda bırakılan projelerle dolu, o yüzden çok haklısınız. Yakında beta sürümü çıkacak zaten, o zaman lafa değil doğrudan ürüne bakıp değerlendirirsiniz. Buradayım, bir yere kaçtığım yok.
logo vs tasarımları yapıldı, görsel olarak 1-2 gün içinde görebilirsiniz.

Raporladığım için özür dilerim amacımız dışında yorumları istemiyorum.

Son düzenleme:
Zonely için bildiğin bir şey yok dostum adamların self-host sistemi var ve kendilerine özgü bir sistem kullanıyor. SaaS yapısında çalışan bir şablon sistemi kullanıyor bildiğim kadarıyla özel bir yer ayırılıyor. Adamlar öyle bir sistem kurgulamışlar ki az barındırma imkanlı ve çok ucuz maliyetli. Senin dediğini zaten Zonely yaptı konuda yazdıklarının hepsini. Yeni bir şey değil adamların yaptıklarını anlatıyorsun.

Zonely için bildiğin bir şey yok dostum adamların self-host si stemi var ve kendilerine özgü bir sistem kullanıyor. SaaS yapısında çalışan bir şablon sistemi kullanıyor bildiğim kadarıyla özel bir yer ayırılıyor. Adamlar öyle bir sistem kurgulamışlar ki az barındırma imkanlı ve çok ucuz maliyetli. Senin dediğini zaten Zonely yaptı konuda yazdıklarının hepsini. Yeni bir şey değil adamların yaptıklarını anlatıyorsun.

Biz konuyu"ücretsiz" olarak ele aldıp öneri verdik fakat, 😉 sen biraz laf atmak için yazıyor gibisin

Yok hayır kendisi milletin yazılımına atıp tutuyor, o yüzden.

Zonely daha fazla dayanamayıp forumdan çıktı böyle insanlardan dolayı kendi başına yetiyor adamın arkasından konuşmasın başka projede yok ya da tutmaz zaten geçmişinde, ondan sonra gelenler var aynısını yapıp bir yere varamazlar.

Son düzenleme:

Zonely daha fazla dayanamayıp forumdan çıktı böyle insanlardan dolayı kendi başına yetiyor adamın arkasından konuşmasın başka projede yok ya da tutmaz zaten geçmişinde, ondan sonra gelenler var aynısını yapıp bir yere varamazlar.

Anladım pek o konuları bilmiyorum, zonely gelince gayet beğeniyorum projesini

Zonely için bildiğin bir şey yok dostum adamların self-host sistemi var ve kendilerine özgü bir sistem kullanıyor. SaaS yapısında çalışan bir şablon sistemi kullanıyor bildiğim kadarıyla özel bir yer ayırılıyor. Adamlar öyle bir sistem kurgulamışlar ki az barındırma imkanlı ve çok ucuz maliyetli. Senin dediğini zaten Zonely yaptı konuda yazdıklarının hepsini. Yeni bir şey değil adamların yaptıklarını anlatıyorsun.
Zonely'nin SaaS yapısında bir şablon sistemi kullanması ve barındırma maliyetinin düşük olması güzel, kimse aksini söylemedi. Ama benim Nocteria'da yapmaya çalıştığım şey "özel bir alan ayrılan SaaS şablonu" değil. Kullanıcı bash (curl -s
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmek için şimdi giriş yapın veya kayıt olun.
) komutuyla kendi makinesine, tamamen kendi kontrolünde, Docker üzerinden PostgreSQL + Redis + site altyapısını ayağa kaldırıyor. Yani veriler benim sunucumda değil, kullanıcının kendi sunucusunda. SaaS'ta sana ayrılan "özel yer" ile kendi makinende çalışan tam bağımsız bir kurulum aynı şey değil.

İkinci fark tema tarafında: ben paneli kod seviyesinde düzenlenebilir hale getiriyorum, güncelleme beklemeden, FTP veya satıcıyla uğraşmadan. SaaS şablon sisteminde bu esnekliği aynı şekilde alamıyorsun.

Üçüncüsü, mimari olarak lisans API'si ile site arayüzü tamamen izole iki çekirdek halinde dağıtık çalışıyor; bu da büyüme tarafında işi farklı kılan bir tercih.

Kısacası amacım kimsenin işini küçümsemek değil; isteyenin tek kuruş ödemeden kendi makinesine tam kontrolle kurabildiği, isteyenin de bizde tek tıkla açabildiği bir boşluğu doldurmak.

Sadece ön gösterim tasarımlar yazılar vs herşey %99.99 değişir

Ön gösterim olarak da gayet şık duruyor hocam. Bu nezih yazışmanız için de ayrıca teşekkür ederiz 😊

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl