Bir Sunucuyu iyi yapan nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mirmir0dev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 179

Mirmir0dev

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
11
Minecraft
iammirmir

Discord:

mirmir_devv

Bir Sunucuyu iyi yapan nedir ?
Fikirlerinizi bekliyorum

Kendine haz sistemleri ve sunucu sahibinin ve personellerinin oyunculara olan saygısı

Sorunsuz işleyen bir sunucu (lagsız hatasız), oyuncu kalitesi, oyuncu sayısı, reklam çalışmaları ve tüm yetkilileri.

sunucunun iyi olması ve oynanması için kendine haz sistemleri olması gerekmiyor bence şuanda da kendine haz sistemleri olmayan sunucular yüksek sayılarla oynanabiliyor.

Bir sunucuyu gerçekten iyi yapan şey, internetten bulma hazır paketlerle değil, hakkını veren ve kendine has özelliklere sahip sistemlerle yola çıkmasıdır; bu sistemlerin de her oyuncunun anlayabileceği detaylı wiki sayfaları ve rehberleriyle desteklenmesi gerekir. Tabii iş sadece sistemle bitmiyor; saygılı bir oyuncu kitlesi ve çözüm odaklı bir yetkili ekibinin olması, oyun ekonomisinin ve genel dengelerin titizlikle ayarlanması şarttır. En önemlisi de sunucunun P2W bir mantığa bürünmemesi, herkesin kendi emeğiyle adil bir şekilde yarışıp eğlenebilmesidir. Bunların yanına sürekli yenilikçi bir vizyonu, oyuncuların keyfini ve oyuna bağlılığını diri tutacak kesintisiz etkinlikleri ve eventleri de eklemek lazım. Teknik anlamda A'dan Z'ye her detayı düşünülmüş, sağlam bir altyapıya sahip olan ve öyle bir ay dolmadan kapanıp gitmeyecek, emek kokan işler her zaman fark yaratır.

Bizim oyuncu kitlemize sunabileceğin en iyi hizmet var olan bir şeyin başına farklı bir şey eklemek. Mesela sunucunu tanıtırken büyü sistemimiz var demek yerine özel büyü sistemimiz var diyebilirsin. Bu seni herkesten farklı yapar...
İşin özü bu kitleye yenilik yaramaz. Sen en başarılı işi çıkarsan bile bu kitleye yedirmen için önce yurt dışına yedirmiş ve üzerinden seneleri geçirmiş olman gerekiyor. Maalesef tecrübelerim bana bunu gösteriyor.
Şu an Türkiye'de ki sunuculara baktığımda sunucuları iyi yapan şey birbirinin aynısı sistemleri farklı tanıtmaları olarak görüyorum...

Sistemin kullanıcı tarafındaki deneyimi çeşitlilik aktif yetkili kadrosu optimizasyon korumalar gibi birçok şey var fakat hiç biri sunucunun aktifliğini doğrudan etkilemiyor çok basit bir sistemin dahi iyi kurgulanıp aktif bir kitleye sunulması olabilir bence

kısacası oyuncular iyi kurgulanan sunucuları sevmekte basit karmaşık ayırt etmeksizin

Benim için bir sunucuyu en iyi yapan şey paketiyle özel olarak ilgilenilmiş, fabrikadan seri üretim gibi çıkmış olmayanlarıdır. sunucunun sahibinin bir oyuncu olmayı unutmadığı, kendi kafasındaki dünyayı oyununa yansıtabildiği sunucular en güzelleridir ve tabii ki yönetimin cıvıtmamış olması ve oyuncuyu sağmalık makine gibi görmemesi lazım.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl