Bir Sunucu Tutması İçin Ne Yapılmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
açamadığım sunucumu açabilmek için 1000tl falan harcamıştım sanırım reklam hariç .d

Makine + script + logo vs
demek istediğimde bu 100 tl ye sunucu açılabilir evet çok haklısın ama 2. hafta kapanır orasıda çabası

Selam,

Tecrübelerime dayanarak bir konuşma yapayım, öncelikle sunucunun tutması ve güzel bir ortam olabilmesi için yönetim ekibinin oturaklı kişiler olması gerektiğini düşünüyorum. Onun haricinde Minecraft Türk Community'sinin yeniliklere açık olduğu en azından büyük bir kısmının açık olduğunu düşünmüyorum, harita olarak toplumumuz alıntı schematiclere çok laf ediyor ama neden bilmiyoruz, onları zaten bizim kullanabilmemiz için koyuyolar diye düşünüyorum.

1. Sağlam bir sunucu ve eklenti paketi
2. İşinin ehli olmuş yetkili kadrosu
3. Ufak tefek farklılıklar koymuş olduğunuz eklenti paketi
4. Minigameler ile oyuncuların sıkılmamasını sağlamak

Bence bunları yaparsan güzel bir topluluğa erişebilirsin.

Eğer gerçekten sunucunu tutturmak istiyorsan güzel bir bütçeye sahip olmalısın. Bu bütçeyle o Youtube arkadaşlara reklam verdirebilirsiniz ki tek seçeneğinde bu değil. Gerek forum içerisinde gerekse de Minecraft içerikli İnstagram sayfalarında da reklam verebilirsin. Tüm bu reklamların yanı sıra Facebook'da olan Minecraft gruplarında da istediğin gibi ücretsiz bir şekilde sunucu reklamını yapabilirsin ki böylelikle sunucun tutar ;) <3

Reklam yaparsan tutabilir.

Bence iyi bir reklam şart.

iyi plugin, sağlam reklam ve iyi konu tasarımı

Bende aynısını düşünüyorum sadece düşünüyorum bulamıyorum

Deneyimli yönetim kadrosu,her mecrada düzen,düzenin ve deneyimli yönetimin getirdiği disiplin oyuncuyu kendine çeker.Yanında da azıcık bile uğraşılmış bir eklenti paketi ve güzel bir harita ile tutmayacak sunucu olduğunu düşünmüyorum.Ama bilin bakalım bizim ülkemizde neler eksik :8

Youtubera reklam verdirilecekse sunucu tanıtım videosu olmaması kanaatindeyim. Çünkü her sunucunun upuzun ayrıntılı videoları oluyor ve izleyicilere bu videoları izlerken gına geliyor. Youtubera video verilecekse özgün ve dikkat çekici içerikler yapılmalı ki oyuncunun ilgisini çeksin. Sunucu özgün, yenilikçi ve bol etkinlikli olmalı. Sürekli güncel olmalı ve samimiyet, dostluk ortamı çok iyi kurulmalı. Bir diğer reklam kaynağı olan vote sitelerini atlamamak gerek. Bana kalırsa en mühim reklam yeri vote siteleridir gelişmekte olan sunucular için. Sosyal medya aktif tutulmalı ki etkinliklerle sosyal medya hesapları çok etkin kullanılabilir. Ekibin profesyonel olması gerek, her insanı ekibe almamak gerek. Evet bunu yazan bana minecraft sunucu uzmanı vay arkadaş ne kadar bilgili biri diye dalga geçebilirsiniz xd. Sunucunuzla başarılar...

Plugin paketi ve map'i sizin yapmanız gerekiyor. Birde deli gibi reklam :(

Reklam denince bazen akla hadi oraya buraya reklam konusu yazıyıp fırlatıp kenara atıyım gibi gözüksede,reklamları bir şekilde aktif tutmak,sosyal medya üzerinde aktif bir şekilde içerik üretip kendinizi göstermekte çok önemli bir faktör.

Size Tavsiye Sunucu Açacaksanız Kuralları anlatiyim;

1. Sunucuyu Açacağınız Hostu Belirleyin
2. Herhangi Bir Paket Satın Alın Map de Dahil
3. Sunucuya Site Açın
4. Sunucu Logosu Yapın
5. Sunucuyu Açın
6. Forumlara Reklam Verin
7. En Önemli Olan Youtubeye Reklam Verin
8. Sunucunuza Kimsede Olmayan Sistemler Ekleyin

Dikkat;

1. Asla Başkalarının Sunucularında Reklam Yapmayın Sunucunuzu Kötülemiş Olursunuz.
2. Alıntı Paket Kullanmayın Sunucunuz Tutmaz.
3. Sunucuyu Açar Açmaz Asla Hub Yapmayın Belirli Bir Aktiflikten Sonra İsteğe Göre Yapabilirsiniz.
4. Discord Sunucunuzda Fazla Oyuncu Toplayın Topladığınızda Sunucuyu Açtığınızda Direkt Bir Aktiflik Sağlanmış Olur

İyi Forumlar Umarım Beğenmişsinizdir.

en az 300tl ile girebilir ilk başlangicta 30 40tl ye aç gidişata göre değişir

Güzel bi sunucu adı belirleyin mümkünse craft, nw ve network içermesin

Logo, konu tasarımı ve website yaptırın (konu tasarımını güzel yaptırın)

Haritalarınızı profesyonel insanlara veya ekiplere yaptırın

Plugin paketi nasıl hazırlanır veya optimize etmeyi bilmiyorsanız bilen insanlara danışın/yaptırın

Adil, tarafsız, kibar ve şeffaf bir yönetim kadrosu kurun

Resmi olun sunucuda hiyerarşi sağlayın

Yetkililerle haftalık ve aylık durum değerlendirmeleri yapın

İngilizceniz varsa yabancı hosting firmaları ile çalışmaktan çekinmeyin

VDS değil Dedicated sunucuları tercih edin

Yetkili kadronuzdan oyunculara adil davranmayan birisi varsa yetkisini alın

Yetkili kadrosundaki kimsede OP ve Gamemode yetkisi vermeyin

İnsanları tanıyorsunuz diye onlara yetki vermeyin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl