1200 TL'lik vds önerildiğinde vds fazla abartılı olmasına gerek yok yazmışsınız buna göre muhtemelen daha ucuza vds almayı planlıyorsunuz, 1200 TL'nin altındaki bir makinede pluginli aktif sunucu açacaksanız genelde 1.16.5 ve üstü sürümlerde 20-25 kişiden fazla kaldırmaz, skyblock sunucusu olduğunuz için biraz daha fazla kaldırabilirsiniz fakat bu bütçe ile ufaktan oyuncu gelmeye başlayınca hemen lag olacağını ve makinenin kaldırmayacağını belirtmek isterim.
Yani diyelim ki siz ucuz bir makineyi 1 aylığına kiraladınız, sunucunuz da güzelmiş diyelim 2-3 haftadan sonra 20 veya biraz üstü kişi girmeye başladı diyelim her gün o zaman artık lag çıkmaya başlayacak, bu süre içerisinde sizin olduğunuz makineyi yükseltecek paraya ihtiyacınız olacak atıyorum 800 tl vds ise şuanki o zaman 1200 1600 vb. tl kazanmış olmanız lazım ki daha fazla oyuncu kaldıracak yeni bir makine alın, eğer yapamazsanız ve makine yükseltimi yapmazsanız kuvvetle muhtemel şekilde oyuncular lagdan dolayı bırakacak. Yani düşük bütçe ile sunucu açmaya çalışmak zaman ile yarış ve büyük bir risk almak demektir. Bunu göz önünde bulundurmalısınız. (bazı hostlarda yeni makine almaya gerek kalmadan yükseltim yapılabiliyor fakat bu yine para demek)
Bunu düşük bütçeli açıp oyuncu çeker çekmez batan bir çok sunucuda gördüm ve tanıdığım bir kaç insan da aynı hataya düştü, ucuz makine alıp bu beni götürür şu kadar kaldırırım herhalde ya diyip, sunucuya oyuncu gelmeye başlayınca makine beklediklerinden daha düşük oyuncu sayısında yetersiz kalınca acilen yükseltme yapmaları gerekiyordu yapamayınca battılar.