Bir sitenin ödeme sistemi sizce nasıl olmalıdır hangisi en güveniliridir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmett.0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 372
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahmett.0

Odunlara Vur Vur Vur!
Elmaslar
15
Minecraft
Mujlu_
Bir sitede nasıl bir ödeme yöntemi olmalıdır? direk kart yoluylamı, bakiye tarzındamı siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?

düzeltme: Direk kart yoluylamıdan kastım yani direk bilgileri girerek ödeme yapmakmı yoksa bakiye yükleyip oradan satın almakmı tarzında

Bence tek bir yönteme kilitlemek yerine ikisini de sunmak en mantıklısı. Tek seferlik alışveriş yapacak oyuncu için direkt kartla ödeme daha pratik, bakiyeyle uğraşmak istemez. Ama sunucuda uzun süre vakit geçiren, sık sık bir şey alacak oyuncular için bakiye sistemi daha kullanışlı oluyor (kampanya,bonus,vs. de eklenebiliniyor).
Ben olsam:

Direkt kartla ödeme +
İsteğe bağlı bakiye yükleme koyarım, kullanıcı hangisini isterse onu seçer.

Bence tek bir yönteme kilitlemek yerine ikisini de sunmak en mantıklısı. Tek seferlik alışveriş yapacak oyuncu için direkt kartla ödeme daha pratik, bakiyeyle uğraşmak istemez. Ama sunucuda uzun süre vakit geçiren, sık sık bir şey alacak oyuncular için bakiye sistemi daha kullanışlı oluyor (kampanya,bonus,vs. de eklenebiliniyor).
Ben olsam:

Direkt kartla ödeme +
İsteğe bağlı bakiye yükleme koyarım, kullanıcı hangisini isterse onu seçer.
şey eee mc sunucusu için değil normal olarak bir site için demiştimde, senin dediğinde mantıklı fikrin için teşekkürler.

Bir sitede nasıl bir ödeme yöntemi olmalıdır? direk kart yoluylamı, bakiye tarzındamı siz olsaydınız hangisini seçerdiniz?

düzeltme: Direk kart yoluylamıdan kastım yani direk bilgileri girerek ödeme yapmakmı yoksa bakiye yükleyip oradan satın almakmı tarzında
Direk kart yoluyla en mantıklısı hem fiyat güncellemelerinde sıkıntı yaratmaz hemde daha basit.

Fikrin için teşekkür ederim. Bunu deniyecem fakat entegrasyon önerin varmıdır? paytr dışında
Direk kart yoluyla en mantıklısı hem fiyat güncellemelerinde sıkıntı yaratmaz hemde daha basit.

İyzico en iyisi

Aslında burada olay seçtiğin sanal POS sistemiyle alakalı. Direkt kartla ödeme dediğim şey kullanıcının kart bilgilerini girip Stripe, PayTR gibi üzerinden işlemi tamamlaması. Bakiye sistemi ise teknik olarak aynı ödeme mantığına dayanıyor ama farklı çalışıyor Para önce ödeme sağlayıcısı üzerinden senin platforma aktarılıyor, sonra kullanıcı o bakiyeyi site içinde harcıyor.

Kart saklama işinde de işletme kartı direkt saklamıyor sadece ödeme sağlayıcısının verdiği maskelenmiş token (ör: son 4 hane) sistemde tutuluyor. Yani güvenlik hâlâ POS sağlayıcısında, işletmede değil.​

zannetmiyorum.. Türkiyede PayTR çok daha mantıklı bir seçenek çünkü komisyon oranı tamamen ciroya göre değişiyor. Yeni başlayan bir işletme için sabit yüksek komisyon kesen İyzico ciddi bir yük. PayTR ise esnek fiyatlandırma ve daha düşük başlangıç komisyonları sebebiyle giriş seviyesinde İyzico ya göre çok daha iyi ve bunun dışında paytr nin iyizicoya geri kalır bir yanı olduğunu sanmıyorum

zannetmiyorum.. Türkiyede PayTR çok daha mantıklı bir seçenek çünkü komisyon oranı tamamen ciroya göre değişiyor. Yeni başlayan bir işletme için sabit yüksek komisyon kesen İyzico ciddi bir yük. PayTR ise esnek fiyatlandırma ve daha düşük başlangıç komisyonları sebebiyle giriş seviyesinde İyzico ya göre çok daha iyi ve bunun dışında paytr nin iyizicoya geri kalır bir yanı olduğunu sanmıyorum
Paytr vasatın bir tık üstü destek almak bile güç bildirilen bir sürü düzeltilmeyen hatası var, İyzico hiç eksiği yok adamlar gece bile destek veriyorlar api destekleri güzel tasarımı güzel ve paytr'den yaklaşık 2 kat işlem hacmine sahip bu yüzden Türkiye'deki büyük şirketler İyzico kullanıyor zaten.

Bu yüzden komisyonu biraz yüksek.

iyzico ve Shopier kullanıyor paytr dışı onlara bi bak derim
İyzico, shopierden daha iyi bir seçenek.
Paytr vasatın bir tık üstü destek almak bile güç bildirilen bir sürü düzeltilmeyen hatası var, İyzico hiç eksiği yok adamlar gece bile destek veriyorlar api destekleri güzel tasarımı güzel ve paytr'den yaklaşık 2 kat işlem hacmine sahip bu yüzden Türkiye'deki büyük şirketler İyzico kullanıyor zaten.

Bu yüzden komisyonu biraz yüksek.
Komisyon oranları bana göre makul iyziconun.

Pekala şey olsa, eee mesela ben bir script geliştiriyorum ticaret altında, bu scripte ödeme entegrasyonu eklemesem ve buna özel bir fiyata satsam ödeme entegrasyonunu alan kişi eklese birşey olurmu

Pekala şey olsa, eee mesela ben bir script geliştiriyorum ticaret altında, bu scripte ödeme entegrasyonu eklemesem ve buna özel bir fiyata satsam ödeme entegrasyonunu alan kişi eklese birşey olurmu
Sence?

Eğer satış yapamamak istiyorsan bir şey olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl