Paylaşım Bir Oyuncu Olarak Sunucu Sahiplerine Naçizane Önerilerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eifersucht
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 392
Yapay zeka ile ilgili kötü tavır yok, konuda arkadaş dedi zaten. En iyi sunucuyu açsan bile oyuncu, o tanıtımlara o logolara bakınca iyi izlenim almıyor. Ön yargı olarak sunucuları geri itiyor. En önemli marka kimliği olan logo, ai ile yapılmış çok absürt detaylı sunucudansa, minimal güzel bir logolu sunucu daha cazip geliyor, örnek verdim mesela. Arkadaşın dediği gibi oyuncuyu kendine çekecek hususlara önemsizce ai kullanan sunucular oyuncular gözünde önemsiz kalıyor. İlla parayla yaptırmak zorunda değiller yanlış anlaşılmasın, basitçe canvadan yapılır 5dk da daha iyisi. Ve şunu da söylemek isterim; ai, sizlere bir başkasının şeyini neredeyse aynı verebiliyor (çok kez yaşandı), konuda ai kullanmayın diye bir tabir yok bu arada sadece durumdan bahsetti
Konudaki mesajlarımızı okuduysan iki tarafında düzgünce zaten neyden bahsedildiğini anlardın. Ancak okumak yerine direkt olarak konuya atlamayı tercih etmişsin. Etiketlediğin mesajda bile en sonda "Sizin demek istediğiniz sunucu çok iyi olsa bile tanıtımı iyi olmazsa sadece iyi olması ile kalır durumu ise kısmen haklısınız. Yapay zekayı doğru kullanan biri olarak tasarım anlamında doğru bir prompt ile insan bir tasarımcı ile ayırt edilemeyecek tasarımlar yapılabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim." cümlesini bile okumadığınızı görüyorum. Bunu okusanız veya konudaki yazışmalara baksanız ne demek istediğimi anlardın ama senin için önceki konulardan ki yazışmalarından bile yapay zekaya karşı olduğunu anlamak zor değil. Yapay zeka yazan bir yer gördüğünde devamını okumuyorsun. Bu yüzden konuyu tam oku, iyice anla ve buna göre yorum yapmanı öneririm. Daha fazla yorum yaparsanda cevaplama gereği duymayacağım. Çünkü okuduğunu düşünmüyorum.

Yazılanları gayet iyi okudum, daha öneceden de olduğu gibi okuduğunu anlama konusunda sorun yaşıyorsun

"En iyi sunucuyu açsan bile oyuncu, o tanıtımlara o logolara bakınca iyi izlenim almıyor. Ön yargı olarak sunucuları geri itiyor. En önemli marka kimliği olan logo, ai ile yapılmış çok absürt detaylı sunucudansa, minimal güzel bir logolu sunucu daha cazip geliyor, örnek verdim mesela."

Mevcut durumdan bahsediyoruz, olabileceklerden değil. ai ile yapılır elbet güzel şeyler lakin yapan yok

Globalde owner uniteds sistemi var; üst düzey olduğunu düşünen (sunucular/hostingler/servis takımları/freelancerlar) belli şartlarda onay sürecinden geçiyor. Onaylananlar owner unitedsta yer alabiliyor (orada yer alanlar üst sınıf olarak kabul görüyor). Orada bulunanlar hemen hemen her konuda gözetimde oluyor (herhangi ufak sorunda bile soruşturuluyor). Mesela sunucu sahibi; sunucusunda leak harita (harita yapısı bile olsa) bulundurdu ve reportlandı, artık o ortamdan yasaklanır ve bu ahlaksızlığın duyurusu geçilir (oyuncular dahil herkesin gözünde irtibar kaybı) (ve belirteyim orada ai kullanmak hakaret ve ilgi yetersizliği olarak gözüküyor yani suç, her şey emek verilmiş olmalı). O ortamda yer almayı başaranlar, ödül olarak birnevi boostlanır. Mesela hostingler; sunucuların gözünde bir numarada yer alır, oyuncular orada bulunan sunucuları tercih eder, sunucular hizmet konusunda orada olanlardan faydalanmak ister (yani orada en iyiler oluyor ve herhangi konuda ön plana çıkıyorlar tercih olarak). Kısacası böyle bir sınıflandırma sistemi gelse ülkemize, herkes üst tabaka olmak için yarışırdı (ülkemizde makam ve üstten bakma çok yaygın :) ) herkes işini ehliyle yapmak için efor gösterirdi ve bu bozuk düzen ortadan kaybolurdu. Tabii bu ne kadar mümkün bilemem bizim için

Son düzenleme:
Herkesin mesajına cevap vermişsiniz benimkini görmezden gelmişsizin kalbim kırıldı
Estağfurullah hocam foruma girip güncel herkese cevap vermeye gayret gösterdim arada kaçırmış olabilirim. Yardımcı olabileceğim (fikir, öneri) olarak bir kısım varsa Discord'tan ulaşabilirsiniz tabii ki. Seve seve fikir belirtmek isterim.

Ek olarak bu konuyu açma amacım sadece bir oyuncu olarak "kendi bakış açımdan" gördüğüm hataları belirtmekti. Bir kargaşaya/tartışmaya vesile olmak istemem. Fikir belirten herkese teşekkür ederim, umarım gelecekte ki sunucu girişiminde bulunacak kişiler için bu konu bir "yapılmaması gerekenler" olarak hizmet eder. 🙏

Ek olarak bu konuyu açma amacım sadece bir oyuncu olarak "kendi bakış açımdan" gördüğüm hataları belirtmekti. Bir kargaşaya/tartışmaya vesile olmak istemem. Fikir belirten herkese teşekkür ederim, umarım gelecekte ki sunucu girişiminde bulunacak kişiler için bu konu bir "yapılmaması gerekenler" olarak hizmet eder. 🙏
Sen gerçektende kritik noktalara değindin, umarım bu vizyon sorunu genel olarak ortadan kaybolur. Bu sorunlar yüzünden Türkiyede bulunup yabancı sunucularda oynayan yüzlerce ve binlerce oyuncu ve oyuncu grubu var (evet, gördüm ve biliyorum)

fosillerden biri de benim

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl