Paylaşım Bir Oyuncu Olarak Sunucu Sahiplerine Naçizane Önerilerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MrSwerve
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 180
Büyük sunucularda oynamaksa doğrusu basit sunucularla doğru kişilerle oynamak daha sarıyor bi sunucuya giriyorsun yarım dakka kaynak paketi yüklenmesini bekliyorsun sıkıcı.

Merhabalar

Forum moderasyonu ile ilgili duruma açıklık getirmek istiyorum.

Üyelerimizin konulara benzer mesajlar atması durumu ile ilgili moderasyon ekibi daha öncesinde ilgili yorumları silmekteydi ve bu tarz davranışlar yapan kullanıcılara uyarı verilmekteydi. Ancak bu durum gerçekten yorum atmak için atan kullanıcılar ile sadece mesaj kasmak için yazan kullanıcıların tam olarak ayrışmadan üyelere gereksiz ceza verilebiliyordu ve forum üyeleri bu durumda oldukça huzursuzdu. İlgili kural değişikliği sonrasında yanlış yapılan moderasyon işlemlerine ve gereksiz uyarıya bağlı taleplerde büyük bir düşüş oldu.

Ek olarak belirtmek isterim ki kullanıcılar forum kuralları çerçevesinde istediği konuya istediği mesajı yazabilir. Sürekli benzer yorumların atılmasının yasaklandığı bir durumda yukarıda bahsettiğim seneryo tekrar oluşacaktır. Üyelerimiz mesaj yarışına girebilirler ve istediği konulara istediği mesajları atabilir. Forum yetkili ekibi atılan mesajın samimiyetsiz olup olmadığını tespit edemez ve buna bağlı işlem uygulayamaz. Kurallarda belirtilen durumlar harici işlem uygulanamaz.

Oluşan bu durumla ilgili moderasyon hatalarını en düşüğe indirecek ve samimiyetsiz/mesaj kasmak için yazan üyelerimizi kısıtlamayacak bir kural önerisi varsa değerlendirmek isterim.

Yetkili ekibi harici konu ile ilgili görüşüm.

Sunucu tanıtımları, site veya oyun içerisinde AI kullanmak:

Açıkçası ai kullanımı bu kadar neden kötülendiğini veya kullanmanın neden emek gösterilmediği anlamına geldiğini halen daha çözemedim.
Sunucu açmak isteyen kişilerin sunucularına içeriğine ve oynanışa göre mi o sunucuyu değerlendirme yapıyoruz yoksa sunucu tanıtım konusuna göre mi? sunucu marketinde ki görsellere göre mi?
Ben 200000k bütçe ile devasa bir sunucu açmaya çalışsam tüm sistemleri, haritaları, oynanışı ve yönetimi kendim yapsam fakat tasarım gibi basit bir unsuru yapay zekaya yaptırdığım için yaptığım tüm sistemler içerikler boşa mı gidiyor? Bunlara ben zaman harcamamış mı oluyorum?
Üzgünüm ancak yapay zeka düşmanlığı yapmanın zamanı geçti. Sunucu için bir yeterli bütçe olmayabilir. Farklı durumlar olabilir ki yapay zeka kullanabilir.

Sizin demek istediğiniz sunucu çok iyi olsa bile tanıtımı iyi olmazsa sadece iyi olması ile kalır durumu ise kısmen haklısınız. Yapay zekayı doğru kullanan biri olarak tasarım anlamında doğru bir prompt ile insan bir tasarımcı ile ayırt edilemeyecek tasarımlar yapılabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Yapay zeka kullanmak sorun olmamalı. Yapay zekayı doğru kullanmamak sorun olmalı.

Merhabalar

Forum moderasyonu ile ilgili duruma açıklık getirmek istiyorum.

Üyelerimizin konulara benzer mesajlar atması durumu ile ilgili moderasyon ekibi daha öncesinde ilgili yorumları silmekteydi ve bu tarz davranışlar yapan kullanıcılara uyarı verilmekteydi. Ancak bu durum gerçekten yorum atmak için atan kullanıcılar ile sadece mesaj kasmak için yazan kullanıcıların tam olarak ayrışmadan üyelere gereksiz ceza verilebiliyordu ve forum üyeleri bu durumda oldukça huzursuzdu. İlgili kural değişikliği sonrasında yanlış yapılan moderasyon işlemlerine ve gereksiz uyarıya bağlı taleplerde büyük bir düşüş oldu.

Ek olarak belirtmek isterim ki kullanıcılar forum kuralları çerçevesinde istediği konuya istediği mesajı yazabilir. Sürekli benzer yorumların atılmasının yasaklandığı bir durumda yukarıda bahsettiğim seneryo tekrar oluşacaktır. Üyelerimiz mesaj yarışına girebilirler ve istediği konulara istediği mesajları atabilir. Forum yetkili ekibi atılan mesajın samimiyetsiz olup olmadığını tespit edemez ve buna bağlı işlem uygulayamaz. Kurallarda belirtilen durumlar harici işlem uygulanamaz.

Oluşan bu durumla ilgili moderasyon hatalarını en düşüğe indirecek ve samimiyetsiz/mesaj kasmak için yazan üyelerimizi kısıtlamayacak bir kural önerisi varsa değerlendirmek isterim.

Yetkili ekibi harici konu ile ilgili görüşüm.

Sunucu tanıtımları, site veya oyun içerisinde AI kullanmak:

Açıkçası ai kullanımı bu kadar neden kötülendiğini veya kullanmanın neden emek gösterilmediği anlamına geldiğini halen daha çözemedim.
Sunucu açmak isteyen kişilerin sunucularına içeriğine ve oynanışa göre mi o sunucuyu değerlendirme yapıyoruz yoksa sunucu tanıtım konusuna göre mi? sunucu marketinde ki görsellere göre mi?
Ben 200000k bütçe ile devasa bir sunucu açmaya çalışsam tüm sistemleri, haritaları, oynanışı ve yönetimi kendim yapsam fakat tasarım gibi basit bir unsuru yapay zekaya yaptırdığım için yaptığım tüm sistemler içerikler boşa mı gidiyor? Bunlara ben zaman harcamamış mı oluyorum?
Üzgünüm ancak yapay zeka düşmanlığı yapmanın zamanı geçti. Sunucu için bir yeterli bütçe olmayabilir. Farklı durumlar olabilir ki yapay zeka kullanabilir.

Sizin demek istediğiniz sunucu çok iyi olsa bile tanıtımı iyi olmazsa sadece iyi olması ile kalır durumu ise kısmen haklısınız. Yapay zekayı doğru kullanan biri olarak tasarım anlamında doğru bir prompt ile insan bir tasarımcı ile ayırt edilemeyecek tasarımlar yapılabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Yapay zeka kullanmak sorun olmamalı. Yapay zekayı doğru kullanmamak sorun olmalı.

Selamlar, öncelikle arkadaşa yaptığınız yorum için teşekkür ederim haklı ve mantıklı bir yorum dediğiniz gibi yetkili ekibinin niyet okuması imkansız ve ceza yöntemi sadece forumda huzursuzluk yaratır

Hazır konusu açılmışken kimsenin kalbini kırmadan ve üyeleri kısıtlamadan bu durumu az da olsa belki çözebilecek birkaç küçük fikir vermek istiyorum

• Sunucu Tanıtımları Kategorisinde Mesaj Sayacını Devre Dışı Bırakmak: Bunu olabilirse profil mesajları gibi sırf aylık liderlik tablosunda üste çıkmak veya mesaj sayısını şişirmek için her konuya yazanların önü kendiliğinden kesilir sunucuyu gerçekten merak eden veya ciddi anlamda destek olmak isteyen adam yine yorumunu yazar ama yapay yorum yarışı bitmiş gibi olur azda olsa

• Kategoriye Özel Yorumlar Arası Süre Sınırı (Cooldown) Arrtırmak: Bunu yaparsak, 1 dakika içinde 1 sunucuya yorum atmak yerine 3 yada 5 dakika gibi bir cooldown ile konuları okumadan girip seri seri kopyala-yapıştır yapanların hızı kesilebilir gibi düşünüyorum Üye iki konu arasında beklemek zorunda kalacağı için seri spam mantığı ortadan eskisine göre daha toparlı olmuş olacak

• Minimum Karakter Sınırı Uygulamak: Bunu da belli başlı kategorilere uygularsak sadece "başarılar" veya "eline sağlık" yazıp geçmek yetmeyeceği için üyeler ister istemez konuyu biraz daha inceleyip sunucuya özel bir iki cümle eklemek zorunda kalabilir gibi düşündüm

• Aylık Liderlik Tablosunu "En Çok Mesaj" Yerine "En Çok Reaksiyon (Tepki)" Olarak Değiştirmek Veya Kaldırmak:

Buda farklı bir öneri kimsenin mesaj atması kısıtlanmaz, forumun mesaj trafiği ve aktifliği aynen devam eder ancak liderlik tablosunda 1. olmak isteyen üyeler sadece "başarılar" gibi kısa mesajlar yazarak mesaj kasamayacaklarını yada diğer olanakları anlar faydalı konular açmaya, uzun ve beğeni alacak kaliteli yorumlar yazmaya yönelir rekabet kısıtlanmaz, sadece kalitesi artar yada direk kaldırılabilir görsellik dışında hiç bir faydası yok yada daha iyi değerlendirilebilir En Çok Mesaj Atanlar Değil de En Çok Aktifliğe Sahip Oyuncular listesi olarak değiştirilebilir hem farklılık olur hem de forumun aktiflik yüzdesini herkes görüp öğrenmiş olur ilk 3 giren üyelere hediyeler verilebilir

• Konu Sahiplerine "Yorum Sabitleme (Pin)" Yetkisi Vermek:

Bazı yerlerde görmüştüm Sunucu tanıtımı açan arkadaşlar gelen yorumlar arasından gerçekten sunucuyu incelemiş detaylı ve samimi olan 2-3 yorumu en üste sabitleyebilir böylece konuya dışarıdan giren gerçek oyuncular sayfalarca "başarılar" yorumu arasında kaybolmaz, direkt o bilgilendirici yorumları görür. Kısa yorum atanların da önü kesilmemiş olur
Kimseye ceza vermeden, moderasyon ekibini de niyet okuma yüküyle yormadan sistemsel olarak bu tarz ufak tefek ayarlar bence forumun kalitesini çok daha yukarı taşıyabilir. Değerlendirmeniz için şimdiden çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

Merhabalar

Sunucu Tanıtımları Kategorisinde Mesaj Sayacını Devre Dışı Bırakmak: İlgili öneriyi not aldım. Bu sistem ile ilgili ufak tefek geliştirmeler yaparak sunabilirim.

Kategoriye Özel Yorumlar Arası Süre Sınırı (Cooldown) Arrtırmak: Bununla ilgili geçmişte sanırsam bir düzenleme yapılmıştı ancak eklenen süre sınırı maalesef üyelerce hoş karşılanmadığı için kaldırıldı.

Minimum Karakter Sınırı Uygulamak: Bununla ilgili olarak forum kurallarında mevcut bir kuralımız vardır. İlgili mesajın kural ihlali yaptığını düşünüyorsanız mesaj altında bulunan raporla butonu üstünden ilgili mesajı bildirebilirsiniz.

Aylık Liderlik Tablosunu "En Çok Mesaj" Yerine "En Çok Reaksiyon (Tepki)" Olarak Değiştirmek Veya Kaldırmak: Bu tablonun kaldırılması veya değiştirilmesi pek mantıklı değil. Aktifliği mesaj, aldığı elmas sayısı, verdiği elmas sayısı, konu açma sayısı ve destek verme durumuna bağlı olarak değerlendirmek mümkün. Ancak bunların hepsini toplu değerlendirme söz konusu olunca işler biraz karışıyor. İlerleyen zamanlarda tek bir aylık tablo yerine aylık ve yıllık olarak ayrı ayrı tablolar yapma planım var.

Konu Sahiplerine "Yorum Sabitleme (Pin)" Yetkisi Vermek: Bu içerik aslında güzel ancak suistimal etme ihtimali yüksek bir içerik. Güzel tarafından bakarsak evet gerçek yorum atan kullanıcılar daha üstte durabilir. Kötü taraftan bakarsak gerçek yorum tarafında sunucu sahiplerinin görünmesini istediği yorumlar daha fazla görünür. Örneğin x bir sunucusunu eleştirmiş isem benim yorumum gerçek olsa bile sırf sunucuyu eleştirdiğim için yorumum görünmez. Sadece eleştiri taraflı olarak bakmayalım. Sunucu sahibinin dostları ve yetkili ekibi tarafından sunucuyu aşırı öven veya üste çıkartabilecek yorumlar atılma ihtimalinde sunucu haksız bir rekabet ortamı ile diğer sunuculardan daha iyi yorumlara sahip olabilir. Forum yetkili ekibi bu tarz sahte yorumlar ile gerçek yorumları tam anlamıyla ayırt etmesi maalesef mümkün değil. İlgili hesabın sunucunun dostu veya yetkilisi olduğunu kontrol etmesi maalesef mümkün değil.

Merhabalar

Sunucu Tanıtımları Kategorisinde Mesaj Sayacını Devre Dışı Bırakmak: İlgili öneriyi not aldım. Bu sistem ile ilgili ufak tefek geliştirmeler yaparak sunabilirim.

Kategoriye Özel Yorumlar Arası Süre Sınırı (Cooldown) Arrtırmak: Bununla ilgili geçmişte sanırsam bir düzenleme yapılmıştı ancak eklenen süre sınırı maalesef üyelerce hoş karşılanmadığı için kaldırıldı.

Minimum Karakter Sınırı Uygulamak: Bununla ilgili olarak forum kurallarında mevcut bir kuralımız vardır. İlgili mesajın kural ihlali yaptığını düşünüyorsanız mesaj altında bulunan raporla butonu üstünden ilgili mesajı bildirebilirsiniz.

Aylık Liderlik Tablosunu "En Çok Mesaj" Yerine "En Çok Reaksiyon (Tepki)" Olarak Değiştirmek Veya Kaldırmak: Bu tablonun kaldırılması veya değiştirilmesi pek mantıklı değil. Aktifliği mesaj, aldığı elmas sayısı, verdiği elmas sayısı, konu açma sayısı ve destek verme durumuna bağlı olarak değerlendirmek mümkün. Ancak bunların hepsini toplu değerlendirme söz konusu olunca işler biraz karışıyor. İlerleyen zamanlarda tek bir aylık tablo yerine aylık ve yıllık olarak ayrı ayrı tablolar yapma planım var.

Konu Sahiplerine "Yorum Sabitleme (Pin)" Yetkisi Vermek: Bu içerik aslında güzel ancak suistimal etme ihtimali yüksek bir içerik. Güzel tarafından bakarsak evet gerçek yorum atan kullanıcılar daha üstte durabilir. Kötü taraftan bakarsak gerçek yorum tarafında sunucu sahiplerinin görünmesini istediği yorumlar daha fazla görünür. Örneğin x bir sunucusunu eleştirmiş isem benim yorumum gerçek olsa bile sırf sunucuyu eleştirdiğim için yorumum görünmez. Sadece eleştiri taraflı olarak bakmayalım. Sunucu sahibinin dostları ve yetkili ekibi tarafından sunucuyu aşırı öven veya üste çıkartabilecek yorumlar atılma ihtimalinde sunucu haksız bir rekabet ortamı ile diğer sunuculardan daha iyi yorumlara sahip olabilir. Forum yetkili ekibi bu tarz sahte yorumlar ile gerçek yorumları tam anlamıyla ayırt etmesi maalesef mümkün değil. İlgili hesabın sunucunun dostu veya yetkilisi olduğunu kontrol etmesi maalesef mümkün değil.
Evet teknik olarak bahsettiğiniz suistimal riskleri ve haksız rekabet ortamı konusunda sonuna kadar haklısınız, işin o boyutunu çok iyi anlıyorum bahsettiğiniz bu iki büyük soruna (pinleme ve tablo konusuı) olarak belki şu tarz bir şeyler olabilir

• Yorum Sabitleme (Pin) Yetkisini Sadece Forum Yetkililerine Vermek:

Bu yetkiyi doğrudan konu sahibine verirsek dediğiniz gibi eleştirileri gizler dostlarını öne çıkarır ancak bu yetki sadece Forum Moderatörlerine ait olursa durum değişir Bir üye bir sunucu hakkında gerçekten uzun, detaylı, eksilerini ve artılarını objektif bir şekilde yazmışsa moderatörler o yorumu dikkate alarak sunucuyu ve üyenin yaptığı yorumu göz önünde bulundurarak sunucuya girip gözlemleyip yada başka bir şekilde konunun başına "Öne Çıkan İnceleme" veya "Editörün, Moderatörün Seçimi" olarak sabitleyebilir böylece suistimal sıfıra iner kaliteli içerik üreten üye ödüllendirilmiş olur tabi yine bunu kim denetleyecek yada kim uğraşacak diyebilirsiniz ama yine de farklı bir alternatif sunmak istedim

• Tablo Konusu Hakkında Tekrardan
    Dediğiniz gibi pek mantıklı durmaz ama Bunun yerine ileri zamanlarda yine tema sayfa düzenine gidilirse Ana sayfadaki o tek liste yerine, yan yana 3 sekme olacak şeklinde de değerlendirme yapılabilir "En Çok Mesaj", "En Çok Tepki (Reaksiyon)" ve "En Çok Aktifliği Olanlar". yine her ay yada dediğiniz gibi her yıl sıfırlanacak şekilde bir düzen olabilir böylece sadece mesaj atanlar değil kaliteli rehber/tasarım paylaşıp beğeni toplayanlar foruma değer verip kim ne kadar zamanını ayırmışı görebileceğimiz kısımlardan kendi kulvarında ödüllendirilmiş olur.
En azından ilk öneriyi (kategori bazlı mesaj sayacı kapatma) geliştirilebilir bulup not almanız bile çok değerliydi. Bu ek fikirleri de forumun gelecekteki güncellemeleri için bir vizyon olarak bırakmak istedim. Değerli vaktiniz ve yapıcı geri dönüşünüz için çok teşekkürler, iyi çalışmalar dilerim.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl