Bir Minecraft Sunucusu İçin Hangi Yazılım/İşletim Sistemi Daha Uygun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

justt_

Koydum Çalışma Masasını
Elmaslar
10
Minecraft
Justt_

Discord:

.justt_

Merhaba. Bir Minecraft sunucusu üzerinde çalışıyorum fakat sunucumu en kolay şekilde yönetebileceğim, sunucumun performansını en iyi şekilde arttıracak ve sunucunun kesintisiz 7/24 aktif kalmasını sağlayacak yazılım ya da işletim sistemini seçme konusunda problem yaşadığımı fark ettim. Şahsen ben en basiti, kolay ve anlaşılır olduğu için Windows 10 tercih ediyorum şimdilik. Çevremdeki kişiler Linux Ubuntu ya da Linux Debian öneriyor. Ancak ben bu konuda daha fazla kişinin görüşüne ihtiyaç duyduğumu düşünüyorum. Sizce hangi yazılım ya da işletim sistemini tercih etmeliyim? Görüşlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim :)

Hosting önerisi konusunda, çoğu hostinglerin en az 1 kusuru olabilir. Bu kusur deneyimlenemeden bilinemez veya müşterilerin yaptığı yorumlardan belki görebilirsiniz. O yüzden hosting konusunda herhangi bir öneride bulunamam.

Sistem önerisi konusunda, başlangıç olarak 16 veya 12 GB Ryzen 9(önerilir) / Intel 9 Ram tercih edebilirsiniz. İleride eğer sunucunuz büyür ise sisteminizi yükseltebilirsiniz. İşletim sistemi olarak ise Windows Server işletim sistemlerini seçebilirsiniz. Önerim olarak Windows 2012 Server R2 işletim sistemini seçebilirsiniz. Fakat sürümü eski olduğundan yani Windows 8.1 e eşit olduğundan bazı programlar sürüm eski diye desteklemeyebilir o yüzden başka bir amaçla kullanmanızı önermem.

Performans istiyorsan ubuntu kullan.

ubuntu kullanıp webpanel bağlayarak kolay yönetim sağlayabilirsiniz, sunucu ile ilgili ihtiyacınız olan her şeyi zaten webpanel üstünden yönetebileceğiniz için windows gibi içine girip yönetmeye gerek kalmayacağını düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim görüşlerinizi paylaştığınız için. Hepsini dikkate alacağım sağolun :) :heart:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl