Bir Duyum Aldım, Yeni Bir Sunucu Açılıyormuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne tür bir sunucuya ihtiyaç var?
Piyasadaki sunucularda gördüğünüz eksikler neler?
Genel olarak sunucu açmak isteyen biri için bir öneriniz olur mu?

Gibi gibi her soruyu tek tek yazmama gerek yok. Konuyu açtığımda yazdığım yazı zaten neyi konuşmamız gerektiğini güzel bir dille anlatıyor, bu tarz konular hakkında sohbet edelim fikir alışverişi yapalım, sonucunda güzel bir proje çıksın ve hepimizin parmağı dokunmuş olsun amaçladığım şey bu.

Ne tür bir sunucuya ihtiyaç var?
Piyasadaki sunucularda gördüğünüz eksikler neler?
Genel olarak sunucu açmak isteyen biri için bir öneriniz olur mu?

Gibi gibi her soruyu tek tek yazmama gerek yok. Konuyu açtığımda yazdığım yazı zaten neyi konuşmamız gerektiğini güzel bir dille anlatıyor, bu tarz konular hakkında sohbet edelim fikir alışverişi yapalım, sonucunda güzel bir proje çıksın ve hepimizin parmağı dokunmuş olsun amaçladığım şey bu.
Öncelikle her ne açıyorsan aç, sınırsız alt yapıya sahip bir sunucuya ihtiyacın var. Piyasadaki öncelikli eksik bu. Bunu yapabilen ve düzgün yapabilen sunucu sayısı bir elin parmağını geçmiyor, peki bu ne demek? Sınırsız sunucu alt yapısı tek bir sunucu üzerinde çalışmayarak oyuncu yükünü birden fazla ve senkronize çalışan sunuculara dağıtır. Örneğin bizim sunucuda başlangıç noktası ayrı, maden sunucusu ayrı, köy sunucusu ayrı. Yani 3000 oyuncu eş zamanlı şekilde sunucuya girerse bu yük birden fazla olan sunuculara dağılır ve bu sunucular sınırsız olabilir. 5 adet başlangıç noktası varsa kapasiteye göre 10 adet daha açar.

Diğer öncelik ise oyun modlarının yeniliğe ve daha iyi oyun tasarımına ihtiyaç olması. Her ne oyun modu olursa olsun çöp durumda. Mesela skyblock, oyunun kasılmaktan ve build yapmaktan başka bir amacı yok. Veya faction, bir çok probleme sahip, pvp sistemi iyi değil klan sistemi iyi değil, baskın v.s atamıyorsun ve daha bir çok probleme sahip. Ya da towny, inanılmaz toxic ve çok problematik bir oyun modu. Sürekli aynı mekaniklerle kasılıp savaşa gidiyorsun, hileciler iyi pvpciyim diye gezip küçük çocukları zorbalıyor falan, chunk sınırı 3, tps yerlerde. Multi server ile çözülebilecek bir performans sıkıntısı yok çünkü multi server yapılabilmesi imkansız.

Survival desen başlı başına çöp bir oyun modu. En iyi survival sunucusunda 1.5 saat dolaştım ve etrafta koyun bulamadım, koyun bulmamı istiyordu görevlerde..

Yani bu oyun modları problemli ve eski. Daha modern ve baştan tasarlanmış, baştan tasarlanmasa bile yükseltilmiş bir oyun moduna ihtiyacın var.

Bir diğer problem ise oyun tasarımı. Leak sitelerine girip her gördüğü modeli indirip oyunla hiçbir alakası olmayan süper op şeyler ekleyen bir dolu sunucu var. Hazır mmorpg paketleri indirip oyunu mob kesmekten ibaret yapan ve diğer sunuculara kibirle bakan, bakın biz farklıyız koskoca mmorpg'yiz diyen sunucuları saymıyorum bile.

Başka bir problem reklamcılık ve pazarlama. İyi bir oyun yapıyorsun (henüz yapanı görmedim) ama bunlar iyi değilse yeterli kitleye ulaşamıyorsun ve oyun büyümüyor. Pazarlama stratejilerini, markete gidiş stratejilerini iyi belirlemen lazım.

Daha onlarcasını sayabilirim ama en başında önerim şu. Otur ve bu işi adam akıllı yap. Burası milyonlarca dolarlık bir pazar, burada 50 tl'ye paket satan elemanları geçtiğimizde, evini, arabasını, motorunu ya da hosting firmasını kuran çok insan gördüm. Kendimde bunlardan biriyim. Ben hiçbir zaman minecraft'ın iş tarafını o kadar sevmedim ama uzun süre çalıştım. Ben oyuncularla içli dışlı olmadan yaşayamam ve bu yüzden bu işi adam akıllı yapıyorum.

Bunu gerçek bir oyun yapmak olarak gör ve bunun zor olduğunu, gerekli bilgiye ulaşmanın yıllar süreceğini anla, bu işi yapmak isteyenlere tavsiyelerim bunlar.

Yavrum çok agresifsin öncelikle sana cipralex 10mg başlıyoruz ani atakların için de tranko buskas önerebilirim. Bahsettiğim cümlede fark ediyorsan birkaç örnek veriyorum, oradaki amacım insanların fikir yelpazesini genişletmek, ne konuda fikirlerini almak istediğimi anlatmak. "Daha klasik halini yapamayacağınız" tanımadığın birisi için kendinden fazla emin konuşmuyor musun sence de? Piyasayı yukarıya çıkartmak için buradayım ama fark ediyorum ki sen dibe çekenlerdensin. Çocuklarla uğraşacak mecalim yok, bana bir şey katmayacaksanız konumda işiniz yok. İyi forumlar.
Öncelikle hitap şeklinize dikkat edin. Size ''yavrum'' diye hitap ederek yorum yapmadım ben, çocuklarla uğraşacak mecalim yok diyorsunuz ancak daha nasıl konuşulacağını öğrenememişsiniz.

Örnek bir şeyin benzerini vermektir. ''mmorpg gibi'', ''survival plus'' Bunlar bulunmayan ve ''survival plus'' gibi sizin uydurduğunuz şeyler yapılsa da bir şeye benzemeyecek türlerdir. Ne ekleyeceksiniz de ''plus'' kelimesini karşılayabilecek? Survival kendi halinde bir türdür buna bir kaç plugin eklersiniz, fazlasına kaçtığınız zaman zaten ya faction'a ya da towny'e yöneliyor.

Size en iyi katkımı ilk yorumumda paylaşmıştım zaten. Kendinden emin projesi sağlam olan adam, sıfırdan oyun önerisi istemez. Buradan yola çıkarak ''Daha klasik halini bile yapamazsınız'' dedim. Gelirsiniz buraya şöyle bir projem var sizce eksikleri nelerdir dersiniz. Bu konuyu açamazsınız demiyorum ancak daha aklında yenilikçi fikir üretemeyen, başkalarına muhtaç birisinden ciddi bir proje beklemem.

Burada ne derlerse desinler ya fazladan model eklenmiş bir towny veya p2w skyblock'dan fazlasını çıkarabileceğinizi düşünmüyorum. Umarım beni ve benim gibi düşünenleri şaşırtacak bir proje yaparsınız da piyasaya katkınız olur. Ben dibe çekiyormuşum ya.

Ayrıca burası herkesin yorum yapabileceği ve fikirlerini, düşüncelerini belirtebileceği bir forum. ''sizin'' konunuz diye bir şey yok, istediğim gibi yorum yapabilirim.

alakası yok hocam oyuncular oynamıyor ve free kasılıp pvp at tarzına alıştıkları için eudaki sistemleri trye uyduramıyoruz adamlar pot vssi bile atmak istemiyor.
Hile veya makro ile pvp atmanın bir manası yok

Benim sunucumu duymuşsunuz efendim. Doğru duymuşsunuz :grinning:

Artık piyasada nasıl desem 500 tl parası olup sunucu açmayı düşünen insanlar var çok üzücü bir durum bu

Sürekli kapatıp sunucu acanlar kendini ilah ilan edenler ve sürekli biz en iyisiyiz diyen insan sunucu acma zevkini bozduğu da doğrudur insanlar için kaliteli ve torpilsiz bir sunucu cidden çok zor Hakkını veren sunuculardan Allah razı olsun

Kaynak tam olarak neresi hocam?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl