İnceleme Bilgisayarımda ki Fps sorunu için ne yapabilirim? (Not: Konuyu okumadan şunu izlemelisin falan vb. demeyin lütfen) (Fikir konusu :D)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan XBrexorX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 733

Sizce?

• Bilgisayarı camdan at.

Oy: 0 0,0%
  • Düzeltilebilir.

• Bilgisayar M.ö 1. yüz yıldan kalma

• APU :(

Oy: 1 100,0%

• Kullanılan toplam oy
    1
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

XBrexorX

Bin bilsen de bir bilene sor.
Elmaslar
193
Minecraft
XBrexorX

Discord:

XBrexorX#2521

Merhabalar, arkadaşlar bugün sizlere bir konuda açıkçası danışmak istiyorum. İlk olarak aklınızdaki bir soruya cevap vereyim "Destek yetkilisi neden bir danışma konusu oluşturuyor?" Bu soruya vereceğim cevap şudur; Destek ekibinin görevi Minecraft destek kategorisinde destek vermesidir. Genel olarak bilgisayar vb. ile ilgili değildir. Bunu zaten biliyorsunuzdur. Her neyse benim size danışmak istediğim konu şu arkadaşlar; Ben çoğu oyunu oynarken sistemim *BENCE yetmesine rağmen düşük fps sorunu yaşıyorum. Şöyle örnek vermek gerekirse mesela sisteminde 16 gb ram var diyelim. Minecrafta 12 gb ram verip 1.8.8 sürümünde 80 90 fps alıyorum. Ve bazı diğer oyunlarda da böyle yani açıkçası zorlamadığı halde fps konusunda düşük fps alıyorum.

NOT: Windowsu etkinleştir yazısı birazcık gıcık bir yazı fakat oraya takmayın yakında şu fps sorununu düzeltebildiğim kadar düzelttikten sonra onlada ilgileneceğim.

İşlemcimin görev yöneticisinden bir ssi:

1678383000821.png

Şimdi ilk olarak burada 3 Ghz yazdığına bakmayın Turbo ile 3.6 olabiliyor. APU bir işlemcidir kendisi :D Ve amd-A serisini biliyorsanız eski bir seri olduğunuda biliyorsunuzdur. Pek yeni nesil bir işlemci değil özetle işlemci hakkında şöyle yine bir kısadan özet geçeyim. İşlemci APU, 2 çekirdek, 3.6 Ghz

Şimdi çoğunuz işlemcin kötü ondan dolayı yaşıyorsun diyebilir. Fakat yinede bir işlemcinin bu kadar kötü performans vermiyeceğini düşünüyorum. Yani bilgisayar güveni diyebiliriz. Bence yinede normale göre fazla fps düşüşü yaşanıyor diyor insan :D

1678383180708.png

Ram konusundada laptop kullanıyorum. 2 slot dolu dual bildiğim kadarıyla aktif 4x8 şeklinde takılı şuan 1866 Mhz zaten görüyorsunuzdur. Pek ram konusunda daha fazla bahsedemem diye düşünüyorum.

1678383255062.png

Disk konusundada sorun aslında buradadada oluyor. Şöyle benim bilgisayarım SSD yani normale göre daha hızlı bunu biliyorsunuzdur zaten Samsungun SSD sini kullanmaktayım.

Ekran kartına gelirsek ben üstte dediğim gibi benim işlemcim APU bir işlemci ve Ekran kartı rami biostan oto olarak ayarlı istediği kadar kullanıyor yani limitine kadar. Ekran kartı ile ilgili yinede bir ss paylaşayım.

1678383462044.png

APU bir işlemci olduğu için ve biostan oto ayarlı olduğunu tekrardan belirtmek isterim. APU olduğu için oto ram yükseltince ekran kartı belleğide yükseliyor.

Dxdiagdan sistem bilgisi bölümünüde açıkçası paylaşmak istedim.

1678383558879.png

Yani donanımımın gereken kısmını gönderdiğimi düşünüyorum. Ek olarak çoğu performans arttırma ayarını ypamış bulunmaktayım. Mesela oyun modudur sonra işlemcinin 2 çekirdeğini kullanmadır güç ayarıdır sonra ekran kartının ve benzeri sürücülerin sürümünün kontrolüdür ve benzeri gibi çoğu performans arttıran şeyi yapmış bulunmaktayım. Amd ekran kartımında ayarlardan ESports olarak ayarlanmış bulunmakta onuda belirtmek isterim.

İşlemcinin detaylı görüntüsü:

1678383714587.png

Anakartın detaylı görüntüsü:

1678383733031.png

Benim bu konuyu oluşturma sebebime gelirsek dediğim gibi size danışmak istiyorum açıkçası sizce oyunlarda yaşadığım fps sorununu arttırmak için ne yapabilirim? Bilgisayar hakkındada pek fazla bilgili değilim onun için gereken başka birşey lazım ise onu göndermediyem yorumdan uyarırsanız çok sevinirim :) Dediğim gibi sizce fps sorunum için ne yapabilirim? Fps sorunum normal mi veya hangi donanımı mı yükseltmeliyim? Sizlerden açıkçası tavsiye istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Öncelik ayarı vb. yapılmıştır.

Sorun ne bilmiyorum ama bundan çok çok daha kötü bir sistem ile 40 50 falan alabiliyorum. Tabi stabil değil ama. Umarım çözersin.

Minecraft asla ekran kartını kullanmaz shader vesaire kullanıldığı zaman ekran kartından güç alır tabii ki ekran kartı önemlidir fakat o kadar etki etmez. 2 çekirdek olduğu için yetmeyecektir zaten Windows 10 Pro kullanıyorsun Pro versiyonda daha fazla işlemciyi kullanır.

Home sürümüne geç işlemci yükün azalsın, AMD'nin notebook işlemcisi olan A serisi kronik sorunlarla mevcuttur performans sıkıntısı vesaire vesaire. Buna yapılabilecek bir şey yok maalesef.

Minecraft asla ekran kartını kullanmaz shader vesaire kullanıldığı zaman ekran kartından güç alır tabii ki ekran kartı önemlidir fakat o kadar etki etmez. 2 çekirdek olduğu için yetmeyecektir zaten Windows 10 Pro kullanıyorsun Pro versiyonda daha fazla işlemciyi kullanır.

Home sürümüne geç işlemci yükün azalsın, AMD'nin notebook işlemcisi olan A serisi kronik sorunlarla mevcuttur performans sıkıntısı vesaire vesaire. Buna yapılabilecek bir şey yok maalesef.
APU işlemci olduğu için ekstradan oradanda - yi alıyorum anladım reis teşekkür ederim. Ama reis bildiğim kadarıyla 10 Pro ile 10 Home arasında pek gözle görülen bir işlemci ram vb. fark bulunmuyor. %1 %2 artar diye biliyorum ben sadece

Birde arkadaşlar sizce win 10 dan başka bir sürüme geçeyim mi? Koruma açısından win 10 daha iyi bu gayet açık fakat bu bilgisayarın win 7 ye mi ihtiyacı var sorusunu sormak sitedim açıkçası (7 ve 8.1 gibi)

Dediklerine katılıyorum. Bazı oyunlar ekran kartı değil işlemci bazlıdır, minecraftta onlardan biri. APU sistemde ekran kartsız işlemci bazlı oyunlar oynarsan performans düşüşü yaşaman çok normal. Ayrıca soğutucu sistemin nasıl, oyun oynarken kaç sıcaklıklara ulaşıyosun bunların testini yaptın mı? Stres testine sokup değerlere bakmanda fayda var. Ayrıca Win 10 Pro yerine Home a geç derim. Her yüzdelik değer önemlidir.

Ayrıca bazı tweaklerle bilgisayarındaki gereksiz bazı şeyleri kapatabilirsin. Mesela microsoftun pek çok gereksiz ama arkada çalışan ram, işlemci yiyen sistemleri var. Youtube üzerinden gösterenler olması lazım. Ben önceden birisine tweak yaptırmıştım ve şuan leptobumda ki pek çok şey orjinal değil. Ama faydasını çok gördüm, önceden çok kasmalar yaşıyordum, tweak yaptırdıktan ve leptobu bi güzel temizledikten sonra faydasını gördüm.

Sorunun donanımsal da olabilir. Leptobun mimarisi kötü olabilir bu da parçaların yeterli verimlilikte çalışmamasına sebep olabilir.

Birde arkadaşlar sizce win 10 dan başka bir sürüme geçeyim mi? Koruma açısından win 10 daha iyi bu gayet açık fakat bu bilgisayarın win 7 ye mi ihtiyacı var sorusunu sormak sitedim açıkçası (7 ve 8.1 gibi)
Win 10, Win8 e göre daha stabil ve daha performanslı. Win7 ise artık pek çok şeye desteğini kaybetti. Win10 Home dan devam et.

Dediklerine katılıyorum. Bazı oyunlar ekran kartı değil işlemci bazlıdır, minecraftta onlardan biri. APU sistemde ekran kartsız işlemci bazlı oyunlar oynarsan performans düşüşü yaşaman çok normal. Ayrıca soğutucu sistemin nasıl, oyun oynarken kaç sıcaklıklara ulaşıyosun bunların testini yaptın mı? Stres testine sokup değerlere bakmanda fayda var. Ayrıca Win 10 Pro yerine Home a geç derim. Her yüzdelik değer önemlidir.

Ayrıca bazı tweaklerle bilgisayarındaki gereksiz bazı şeyleri kapatabilirsin. Mesela microsoftun pek çok gereksiz ama arkada çalışan ram, işlemci yiyen sistemleri var. Youtube üzerinden gösterenler olması lazım. Ben önceden birisine tweak yaptırmıştım ve şuan leptobumda ki pek çok şey orjinal değil. Ama faydasını çok gördüm, önceden çok kasmalar yaşıyordum, tweak yaptırdıktan ve leptobu bi güzel temizledikten sonra faydasını gördüm.

Sorunun donanımsal da olabilir. Leptobun mimarisi kötü olabilir bu da parçaların yeterli verimlilikte çalışmamasına sebep olabilir.
Şöyle kanka laptopta sıcaklım sorunum bulunmuyor. 500 Tl ye sıcaklık için yaklaşık 3 4 ay önce fan değişirmiş bulunuyorum zaten. Termal macun güncelliyeli 4 5 ay oluyor yine bitmiştir yüksek ihtimalle geçen içini açtığımdada pek kir göremedim. Oyunlara girerkende genellikle zaten görev yöneticisinden kullanmadığım şeyleri kapatmaktayım. Yorumun için teşekkür ederim.

ben yeni 10'a geçtim tabi ki win7 ultimate'i çok seviyordum ama artık sadece microsoft değil diğer uygulamalardanda desteği kesen var. Sürekli eski sürüm aramak falan çok yorar bence tekrar düşün.

APU bir işlemci olduğu için kafadan eksiyi ver overclock attığın vakit 3.6ghz ye kadar desteklediğini söylüyorsun gördüğüm kadarıyla 240 lık bir ssd ye sahipsin bunun ne kadarı dolu? ram mhz si de düşük kalıyor gibi ayriyetten laptoplarda genellikle bir zamandan sonra bu tarz sorunlar başlıyor pek çözümü yok gibi sanırsam

APU bir işlemci olduğu için kafadan eksiyi ver overclock attığın vakit 3.6ghz ye kadar desteklediğini söylüyorsun gördüğüm kadarıyla 240 lık bir ssd ye sahipsin bunun ne kadarı dolu? ram mhz si de düşük kalıyor gibi ayriyetten laptoplarda genellikle bir zamandan sonra bu tarz sorunlar başlıyor pek çözümü yok gibi sanırsam
Şöyle reis ssdinin nerdeyse yarısı boş tahmini 140 150 gb boş yani Ram Mhz konusundada benim anakartım max 2400 mhz destekliyor. Uyumluluk sorunu içinde 2 raminde mhzsini eşit ayarladım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl