Beyin hücrelerimiz mitoz gerçekleştirseydi???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kingOf0
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 860

kingOf0

"~SimitSu"
Elmaslar
746
Minecraft
SimitSu

Discord:

kingOf0!#4055

Evet, tüm forumu bu konuya çağırmak istiyorum. Biraz kafa patlatalım sizce ne olurdu?

Çok zeki olurmuyduk? kafamız patlarmıydı yoksa uçarmıydıq?

peki sizce?

Herkes bana tapardı.

Herkes bana tapardı.
Haklı, kafası 43cm
1539186325901.png

Evet, tüm forumu bu konuya çağırmak istiyorum. Biraz kafa patlatalım sizce ne olurdu?

Çok zeki olurmuyduk? kafamız patlarmıydı yoksa uçarmıydıq?

peki sizce?
Mitoz bölünmede 2 hücre oluşuyor,mitoz bölünme,tek hücreli canlılarda üremeyi, çok hücreli canlılarda büyüme ve gelişmeyi sağlar.Bu yüzden kafamız aynı Elmir gibi 43cm olacaktır.

kanka o zaman zeka hastalığı diye bir şey olmazdı örneğin

embesiller sınıfı olmazdı ve bu insandan insana göre değişirdi kimi insanda yavaş kimisin de hızlı olurdu kimisin de yine bir hastalık gibi hiç olmazdı

felç körlük sağırlık gibi hastaıklar ortadan kalkardı felan dünya güzelleşirdi
yalnız bu saydıklarının yarısının sinir hücreleri ile alakası yok :D

eğer kromatin ipliklerimiz her seferinde eskimeseydi & yeniden üretebilseydik(ikiye katlamaktan kastetmiyorum bu olay iplikleri köreltiyor), bu dediklerin gerçek olurdu :D

Ya büyük ihtimalle ölürdük , niye diye sorarsan büyüyo büyüyo büyüyo büyüyo baammmm. Patlar mezar olurduk .

Ya büyük ihtimalle ölürdük , niye diye sorarsan büyüyo büyüyo büyüyo büyüyo baammmm. Patlar mezar olurduk .
Kanser hücreleri tam anlattığın şekilde işliorlar, kontrol edilemez bir trafikte çarpışan araba örneği bu durum için çok güzel.

Yani dostum böyle bir şeyi aklına ve bize soktuğun için cidden teşekkürler.

Şimdi 1 hücre kendini eşleyerek 2 hücre oluşturuyor ki bu da mitoz oluyor.

Senin 2 göz hücren var bu hücreler kendini eşleyerek 2 4 8 gibi gibi artış sağlardı.

Yani sende fazladan göz hücresi olurdu ki buda gereksiz.

NOT : ne dediğimi ben de alınamadım ama Allah vergisi fazla kurcalamayın :)

Yani dostum böyle bir şeyi aklına ve bize soktuğun için cidden teşekkürler.

Şimdi 1 hücre kendini eşleyerek 2 hücre oluşturuyor ki bu da mitoz oluyor.

Senin 2 göz hücren var bu hücreler kendini eşleyerek 2 4 8 gibi gibi artış sağlardı.

Yani sende fazladan göz hücresi olurdu ki buda gereksiz.

NOT : ne dediğimi ben de alınamadım ama Allah vergisi fazla kurcalamayın :)
Sadece retinamızda 4 ana hücre var düşün sarı benek , sert tabaka , damar tabaka ve gözümüzde kaç milyon hücre var . Sadece 2-3 hücre diyip atamayız gözümüzü dostum ..

Hücre bölünmesi Nöron(Beyindeki Sinir Hücreleri)lar için mümkün değil bildiğim kadarıyla Lisede aldığım biyoloji bilgime göre. Ama yenileniyorlar. Eğer çoğalsalardı da şuanki durumdan pek farklı olmaz diye düşünüyorum. Şuanda hali hazırda 100Milyardan fazla nöron var beynimizde ve hepsinin işlevi farklı motornöronlar duyusal nöronlar ara nöronlar şeklinde tat alan farklı koku alan farklı ama sonuçta hepsi bilgi iletiminden sorumlu beyinin loblarına giden sinyaller bi nevi bu sinir hücreleri. Fazlalığı bence iletimi bile yavaşlatabilirdi. Sonuçta beynimiz el oynatma emrini verdikten belli bir süre sonra gerçekleşiyor işlem bide bölündüğünü düşünsenize bence işlemleri daha yavaş iletebilir hale bile gelebilirdi.

Zeka, göreceli bir kavramdır. İsterseniz bir balina kadar beyniniz olsun, onu kullanmayı bilmedikten sonra her şey boştur. Eğer böyle bir bölünme falan olup, diğerlerinin dediği gibi kafamız falan büyüseydi yine bir şey değişmezdi. Aslında değişirdi. Kapılardan geçmek zorlaşırdı sanırım.

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl