Betül Kaçar NASA'ya Kabul Edildi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Silinen üye 79251
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntüleme 961
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

5623124-nasa-wallpapers.jpg

Betül Kaçar Resmen NASA'ya Kabul Edildi!
Başarılarla dolu bir hikayeye şahit olmaya hazır mısın?

Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte bu başlığımızda olan konu hakkında olabildiğince detaylı bir şekilde konuşacağız. Amerika Birleşik Devletleri'nde Arizona Üniversitesi'nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi alanında doçent olarak görev yapan Betül Kaçar, geçtiğimiz günlerde NASA'nın üst ekibine dahil edildi. Bu olayın hemen ardından Betül Kaçar, Twitter hesabından resmen NASA'nın Evrende Yaşam İzlerini izleme ekibine dahil edildiğini açıkladı. Betül Kaçar'ın yaptığı ilk açıklamada ise, "Sizlere güzel bir haberim var. Aslında kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle ki; Evrende yaşamın izlerini araştırmak amacıyla kurulmuş olan yepyeni bir NASA ekibine kabul edilmişim. Bu seneye küçük bir sağlık sorunuyla başladım ancak bu haber bana sabahleyin ilaç gibi geldi. Bu açıklamamı ise şeyin başı sağlık olarak bitirmek istiyorum." ifadeleri yer aldı. Bu açıklamanın hemen ardından birçok ünlüden tebrik mesajları yağdı ve bu konu kısa sürede Türkiye'nin sosyal medya gündemine direkt olarak bomba gibi düştü. Haliyle birçok sosyal medya kullanıcısı Betül Kaçar'ın bu olağanüstü başarısını tebrik etti. Tebriklerin ardından Betül Kaçar, Twitter'dan bir açıklama daha yaptı.

Moon.png

Betül Kaçar'ın Twitter'dan Yaptığı Resmi Açıklama!
Betül Kaçar ciddi anlamda duygularına hakim olamayıp Twitter üzerinden bir resmi açıklama daha yaptı. Betül Kaçar'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise, "Öncelikle bu gönderdiğiniz tebrik mesajları için herkese çok teşekkür ederim. Benim bu hareketimle güç alanlar, çocuklar ve özellikle de ülkemizin genç çocukları bana apayrı bir güç veriyor. Bana birçok insan, Cumhuriyet'in çocuğu diye hitap etmiş. Ne kadar anlamlı, değil mi? Borcumuz biz Kadınlara eğitim-öğretim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyettedir. Keşiflerimiz tüm insanlığa hediye olarak dönüyor." ifadeleri yer alıyordu. Betül Kaçar'ın Twitter üzerinden yaptığı yeni açıklamaysa Twitter üzerinde hem gündeme oturdu hemde beğeni rekorları kırdı.

EK5V_EDUYAAsvTg

NASA'ya Dahil Olan İlk Türk Bilim Kadını Kimdir?
Geçtiğimiz günlerde Betül Kaçar'ın NASA'ya dahil olmasıyla birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı, Betül Kaçar'ın henüz kim olduğuna dair araştırmaya yapmaya başladı. Büyük ihtimal bir çoğunuz bu haberi duyduktan sonra bu bilim insanının gerçekten kim olduğunu merak etmiştir. NASA'da en üst yüksek dereceli doktora bilim insanı olan Betül Kaçar, Türkiye'de Marmara Üniversitesinden Kimya alanından mezun oldu. Sevdiği kimya bölümünde mezun olduktan sonra 20 yaşında Amerika'ya yerleşti. Amerika'ya yerleşmesiyle birlikte bilim alanında çalışmalarına daha üstün bir şekilde devam etmeye karar verdi. Bu kararı almasıyla birlikte henüz 20 yaşında olan Betül Kaçar, Parkinson ve Alzheimer hastalıkları üzerinde Atlanta’daki Emory Üniversitesinde doktora yapmaya başladı ve bu üniversiteden ise 2010 yılında doktora derecesi aldı.

DoivMWtUUAAo_kK

2010 yılında ise belgelere doymayan ve en üstün derece alan Betül Kaçar, üzerinde uğraştığı çalışmaları NASA'da sürdü. 2012 yılında ise Harvard Üniversitesine Organizma ve Evrimsel Biyoloji Departmanı'nda görev yapmak üzere resmen Amerika'nın sayılı köklü üniversitelerinden birisine dahil oldu. Bu departmanda görevini sonlandırmış olan Kaçar, 2017 yılında ise Arizona Üniversitesinde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi alanında çalışmaya başladı ve halende bu üniversitede çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 2020 yılında ise NASA, ilk defa Türk bir bilim kadınını ekibe aldı. Aynı zamanda Kaçar, NASA'nın Astrobiyoloji Enstitüsü’nün önde gelen isimlerinden birisi oluyor. Betül Kaçar'ın bu başarı ise, "NASA’nın burs verdiği ilk Türk bilim kadını" resmen tarihe geçti. Özellikle Türk bir kadın bilim insanın NASA gibi koskoca uzay ajansında yer alması ülkemiz adında oldukça gurur verici bir haber oldu ki birçok yerden tebrik mesajları halen gelmeye devam ediyor. Bununla birlikte Betül Kaçar'ın sosyal medya hesapları üzerinde birçok kimyasal deneyi var.

DX8uKaxVwAA3rq_

Son olarak eğer İngilizce diliniz gerçekten kuvvetliyse, Betül Kaçar'ın İngilizce olarak açtığı bilim makalelerini rahatlıkla okuyabilirsiniz ki bu makalelere Kaçar'ın Twitter hesabından rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Peki ya siz NASA'nın bünyesine ilk dahil ettiği bilim kadını olan Betül Kaçar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve yorumlarınızı mutlaka bekliyor olacağım. Son olarak konuyu buraya kadar okuyan okumayan herkese teşekkür ederim.

20160917204411_kusadasi-lisesi-biyoloji-dersi.jpg

Moderatör tarafından düzenlendi:
Selam, Böyle Güzel Haberler Gurur Vermiyor Değil. Bize Böyle Haberlerle Gel :))​

Selam, Böyle Güzel Haberler Gurur Vermiyor Değil. Bize Böyle Haberlerle Gel :))​

Bizim gururumuz demek hoş değil. Beyin göçü yapmış birine "Aha biz yaptık!" demek saçma olur ve gurur duyman da aynı şekilde absürt olur. Kendimiz araştırma yeri veremeden Amerika'ya taşınması da her* Türk bilimcinin yaptığı şeylerden birisi.

Üstteki arkadaşın dediklerine biraz ekleme yapmak istiyorum. Betül Kaçar, 20 yaşında Amerika'ya yerleşiyor. Bu ne demek? Eğitiminin başlarındayken başka bir ülkeye gittiği anlamına geliyor. Kısaca bu kızı biz değil Amerikalılar eğitti ve onlar kapı verdi. Bizim ülkemizde kalsa gelişebilir mi? Bu muamma fakat bu bizim gururumuz değil.

Selam, Böyle Güzel Haberler Gurur Vermiyor Değil. Bize Böyle Haberlerle Gel :))
Bizim gururumuz demek hoş değil. Beyin göçü yapmış birine "Aha biz yaptık!" demek saçma olur ve gurur duyman da aynı şekilde absürt olur. Kendimiz araştırma yeri veremeden Amerika'ya taşınması da her* Türk bilimcinin yaptığı şeylerden birisi.

Üstteki arkadaşın dediklerine biraz ekleme yapmak istiyorum. Betül Kaçar, 20 yaşında Amerika'ya yerleşiyor. Bu ne demek? Eğitiminin başlarındayken başka bir ülkeye gittiği anlamına geliyor. Kısaca bu kızı biz değil Amerikalılar eğitti ve onlar kapı verdi. Bizim ülkemizde kalsa gelişebilir mi? Bu muamma fakat bu bizim gururumuz değil.
Öncelikle hepinizin eleştirisel ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Burada herkes şahsi fikrini söylemiş. Tabii ki de bende söylemek isterim. İlk olarak Betül Kaçar'ın NASA'ya katılması hiç ama hiç utanılacak bir şey değil. Evet, orada eğitim görmüş olabilir. Sonuç olarak bu bahsettiğimiz kız Türk, en azından o açıdan düşünmeye çalışalım. Eğitim sistemi konusuna geliyor oluyorsak, bu konuda sizlere bende size hak veriyorum. Ciddi anlamda eğitim sistemimiz ezbere dayanan ve diğer Avrupa ülkelerine nazaran kötü diğer tabiriyle tam çağ-dışı bir eğitim sistemine sahibiz fakat ülkenin görüşü değişmediği sürecede eğitimsel açıdan yapılabilecek bir şey yokmuş gibi görünüyor. Şahsen bende Üniversiteyi okuyup bitirdiğim zaman yurt dışı ile alakalı bir şey düşünüyorum ki umarım da öyle olur. Ülkeye olan derdimden değil, bambaşka kültürlerde görmek isterim. :))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hala Discord sunucumuza katılmadın mı?

Büyük bir topluluğun parçası ol, etkinliklere katıl ve özel hediyeler kazanma şansı yakala!

Şimdi Katıl