S
Silinen üye 79251
Ziyaretçi
Betül Kaçar Resmen NASA'ya Kabul Edildi!
Başarılarla dolu bir hikayeye şahit olmaya hazır mısın?
Selam değerli forum okurları, bugün sizlerle birlikte bu başlığımızda olan konu hakkında olabildiğince detaylı bir şekilde konuşacağız. Amerika Birleşik Devletleri'nde Arizona Üniversitesi'nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi alanında doçent olarak görev yapan Betül Kaçar, geçtiğimiz günlerde NASA'nın üst ekibine dahil edildi. Bu olayın hemen ardından Betül Kaçar, Twitter hesabından resmen NASA'nın Evrende Yaşam İzlerini izleme ekibine dahil edildiğini açıkladı. Betül Kaçar'ın yaptığı ilk açıklamada ise, "Sizlere güzel bir haberim var. Aslında kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle ki; Evrende yaşamın izlerini araştırmak amacıyla kurulmuş olan yepyeni bir NASA ekibine kabul edilmişim. Bu seneye küçük bir sağlık sorunuyla başladım ancak bu haber bana sabahleyin ilaç gibi geldi. Bu açıklamamı ise şeyin başı sağlık olarak bitirmek istiyorum." ifadeleri yer aldı. Bu açıklamanın hemen ardından birçok ünlüden tebrik mesajları yağdı ve bu konu kısa sürede Türkiye'nin sosyal medya gündemine direkt olarak bomba gibi düştü. Haliyle birçok sosyal medya kullanıcısı Betül Kaçar'ın bu olağanüstü başarısını tebrik etti. Tebriklerin ardından Betül Kaçar, Twitter'dan bir açıklama daha yaptı.
Betül Kaçar'ın Twitter'dan Yaptığı Resmi Açıklama!
NASA'ya Dahil Olan İlk Türk Bilim Kadını Kimdir?
2010 yılında ise belgelere doymayan ve en üstün derece alan Betül Kaçar, üzerinde uğraştığı çalışmaları NASA'da sürdü. 2012 yılında ise Harvard Üniversitesine Organizma ve Evrimsel Biyoloji Departmanı'nda görev yapmak üzere resmen Amerika'nın sayılı köklü üniversitelerinden birisine dahil oldu. Bu departmanda görevini sonlandırmış olan Kaçar, 2017 yılında ise Arizona Üniversitesinde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi alanında çalışmaya başladı ve halende bu üniversitede çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 2020 yılında ise NASA, ilk defa Türk bir bilim kadınını ekibe aldı. Aynı zamanda Kaçar, NASA'nın Astrobiyoloji Enstitüsü’nün önde gelen isimlerinden birisi oluyor. Betül Kaçar'ın bu başarı ise, "NASA’nın burs verdiği ilk Türk bilim kadını" resmen tarihe geçti. Özellikle Türk bir kadın bilim insanın NASA gibi koskoca uzay ajansında yer alması ülkemiz adında oldukça gurur verici bir haber oldu ki birçok yerden tebrik mesajları halen gelmeye devam ediyor. Bununla birlikte Betül Kaçar'ın sosyal medya hesapları üzerinde birçok kimyasal deneyi var.
Son olarak eğer İngilizce diliniz gerçekten kuvvetliyse, Betül Kaçar'ın İngilizce olarak açtığı bilim makalelerini rahatlıkla okuyabilirsiniz ki bu makalelere Kaçar'ın Twitter hesabından rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Peki ya siz NASA'nın bünyesine ilk dahil ettiği bilim kadını olan Betül Kaçar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu hakkında düşüncelerinizi, görüşlerinizi ve yorumlarınızı mutlaka bekliyor olacağım. Son olarak konuyu buraya kadar okuyan okumayan herkese teşekkür ederim.
Moderatör tarafından düzenlendi: